Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Sabır ve Şükür
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ASHAB-I BEDR" data-source="post: 415629" data-attributes="member: 1013691"><p style="text-align: center"><span style="color: #48423F"><span style="font-family: 'Droid Sans'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: #daa520"><em><span style="font-family: 'book antiqua'"><strong>Kime şükretmeliyiz?</strong></span></em></span></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #48423F"><span style="font-family: 'Droid Sans'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: #daa520"><em><span style="font-family: 'book antiqua'"><strong></strong></span></em></span></span></span></span><span style="color: #48423F"><span style="font-family: 'Droid Sans'"><strong><span style="color: #333300"><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'"></span></span></em></span></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #48423F"><span style="font-family: 'Droid Sans'"><strong><span style="color: #333300"><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'">Şükürsüzlüğün bir diğer sebebi, insanın nimeti vereni, nimetin asıl sahibini görememesidir. Bu yüzden çoğu kişi elde ettiği bir hasılayı kendinden, kendi gayretinden bilir. Elbette bir kısım nimet ve imkanlara ulaşmak için çalışmamız, gayret göstermemiz şarttır. Ama tevfik Allah’tandır. Yani başarıya, istenilen sonuca, arzulanan nimete ancak Allah’ın dilemesiyle ulaşılabilir.</span></span></em></span></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #48423F"><span style="font-family: 'Droid Sans'"><strong><span style="color: #333300"><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'"></span></span></em></span></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #48423F"><span style="font-family: 'Droid Sans'"><strong><span style="color: #333300"><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'"></span></span></em></span></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #48423F"><span style="font-family: 'Droid Sans'"><strong><span style="color: #333300"><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'">Bizim gayretimiz, Allah’ın takdir eylediği başarının sebeplerinden biri olabilir belki. Böyle olsa dahi sebepleri yaratan da, bir maksat uğrunda gayretimiz için isteği, iradeyi, sağlığı, enerjiyi, kısaca gerekli bütün imkanları veren de, ulaştığımız nimeti oraya koyan da Allah Tealâ’dır. Kul, işte bütün bunları hesaba katmadığı içindir ki “Ben çalıştım, ben kazandım!” diyerek Allah’a şükretme ihtiyacı duymaz, nankörlerden olur. </span></span></em></span></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #48423F"><span style="font-family: 'Droid Sans'"><strong><span style="color: #333300"><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'"></span></span></em></span></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #48423F"><span style="font-family: 'Droid Sans'"><strong><span style="color: #333300"><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'"></span></span></em></span></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #48423F"><span style="font-family: 'Droid Sans'"><strong><span style="color: #333300"><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'">Bazen de nimetle o nimeti veren Cenab-ı Hak arasına kulun kendisi ve çabası değil ama Allah’ın vesile kıldığı başka insanlar perde olur. Mesela birisi sizin bir müşkülünüzü çözmüş, size bir yardımda, bir iyilikte bulunmuştur. Ona minnettar kalır, teşekkür edersiniz. </span></span></em></span></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #48423F"><span style="font-family: 'Droid Sans'"><strong><span style="color: #333300"><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'"></span></span></em></span></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #48423F"><span style="font-family: 'Droid Sans'"><strong><span style="color: #333300"><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'">Bu güzel bir davranıştır, övülen bir tutumdur. Mutlaka insanlara teşekkür edilmelidir. Fakat size ulaşan bir iyilik, ikram, yardım için o insanları vesile kılan, o insanlara imkan veren Allah Tealâ’ya şükür de unutulmamalıdır.</span></span></em></span></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #48423F"><span style="font-family: 'Droid Sans'"><strong><span style="color: #333300"><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'"></span></span></em></span></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #48423F"><span style="font-family: 'Droid Sans'"><strong><span style="color: #333300"><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'"></span></span></em></span></strong></span></span><span style="color: #48423F"><span style="font-family: 'Droid Sans'"><strong><span style="color: #333300"><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'">Zahiren kimden veya nasıl gelmiş olursa olsun her hayrın, her nimetin Allah’tan, Allah’ın yardımıyla ihsan edildiğini bilmek şükürdür. Ve kulun bu bilinçle şükredebilmesi de ayrıca şükrü gerektiren bir büyük nimettir.</span></span></em></span></strong></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ASHAB-I BEDR, post: 415629, member: 1013691"] [CENTER][COLOR=#48423F][FONT=Droid Sans][SIZE=5][COLOR=#daa520][I][FONT=book antiqua][B]Kime şükretmeliyiz? [/B][/FONT][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][COLOR=#48423F][FONT=Droid Sans][B][COLOR=#333300][I][SIZE=3][FONT=book antiqua] Şükürsüzlüğün bir diğer sebebi, insanın nimeti vereni, nimetin asıl sahibini görememesidir. Bu yüzden çoğu kişi elde ettiği bir hasılayı kendinden, kendi gayretinden bilir. Elbette bir kısım nimet ve imkanlara ulaşmak için çalışmamız, gayret göstermemiz şarttır. Ama tevfik Allah’tandır. Yani başarıya, istenilen sonuca, arzulanan nimete ancak Allah’ın dilemesiyle ulaşılabilir. Bizim gayretimiz, Allah’ın takdir eylediği başarının sebeplerinden biri olabilir belki. Böyle olsa dahi sebepleri yaratan da, bir maksat uğrunda gayretimiz için isteği, iradeyi, sağlığı, enerjiyi, kısaca gerekli bütün imkanları veren de, ulaştığımız nimeti oraya koyan da Allah Tealâ’dır. Kul, işte bütün bunları hesaba katmadığı içindir ki “Ben çalıştım, ben kazandım!” diyerek Allah’a şükretme ihtiyacı duymaz, nankörlerden olur. Bazen de nimetle o nimeti veren Cenab-ı Hak arasına kulun kendisi ve çabası değil ama Allah’ın vesile kıldığı başka insanlar perde olur. Mesela birisi sizin bir müşkülünüzü çözmüş, size bir yardımda, bir iyilikte bulunmuştur. Ona minnettar kalır, teşekkür edersiniz. Bu güzel bir davranıştır, övülen bir tutumdur. Mutlaka insanlara teşekkür edilmelidir. Fakat size ulaşan bir iyilik, ikram, yardım için o insanları vesile kılan, o insanlara imkan veren Allah Tealâ’ya şükür de unutulmamalıdır. [/FONT][/SIZE][/I][/COLOR][/B][/FONT][/COLOR][COLOR=#48423F][FONT=Droid Sans][B][COLOR=#333300][I][SIZE=3][FONT=book antiqua]Zahiren kimden veya nasıl gelmiş olursa olsun her hayrın, her nimetin Allah’tan, Allah’ın yardımıyla ihsan edildiğini bilmek şükürdür. Ve kulun bu bilinçle şükredebilmesi de ayrıca şükrü gerektiren bir büyük nimettir.[/FONT][/SIZE][/I][/COLOR][/B][/FONT][/COLOR][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Sabır ve Şükür
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…