Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Alimler ve Evliyalar
sabrın mükafatı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="topraktoprak" data-source="post: 192399" data-attributes="member: 11795"><p style="text-align: center"></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">Gönül gözü açık bir zat olan Mutarrif bin Abdullah </span></span></em></p><p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">bir gün kabristana uğramıştı. </span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">Bir kabrin yanında, iki rekat namaz kıldıktan </span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">sonra yorgunluktan uyuya kaldı. </span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">Gözleri kapanır kapanmaz o kabrin sahibini </span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">rüyasında gördü. </span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">Kabrin sahibi ona: </span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">Siz sevabının ne kadar büyük olduğunu </span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">bilmeden ibadet ediyorsunuz. Biz ise, </span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">bunu bildiğimiz halde, artık ibadet edemiyoruz. </span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">Ben senin kıldığın 2 rekat namazı kılabilseydim, </span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">benim için dünyalar kadar kıymetliydi... dedi. </span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">Mutarrif, ona: Bu kabristanda olanların durumu </span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">nasıldır? diye sordu. </span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">Kabir sahibi: Buradakilerin hepsi müslümandırlar </span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">ve hepsi de kabirde hayır bulmuşlardır, dedi. </span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">Mutarrif: Bunların en hayırlısı kimdir? </span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">diye sordu. </span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">Şurada yatandır, diye cevap verdi. </span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">Mutarrif içinden: ALLAHım! onu kabrinden </span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">çıkart ve benimle konuştur diye dua etti. </span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">Birden o kabirden, genç bir adam çıktı. </span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">Mutarrif ona sordu: Senin yaşın; çok ibadet </span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">yapmaya; hacca, umreye, </span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">ALLAH yolunda cihada pek elverişli değil. </span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">Buna rağmen bu üstün dereceyi nasıl kazandın? </span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">Genç ölü: Bana çeşit çeşit dertler verilmişti. </span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">Ve ben bunlara sabretmiştim. </span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">İşte bu üstün dereceye, bu sabırla eriştim.. </span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">cevabını verdi.</span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">Alıntı...</span></span></em></p> </p></blockquote><p></p>
[QUOTE="topraktoprak, post: 192399, member: 11795"] [CENTER][/CENTER] [INDENT][I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]Gönül gözü açık bir zat olan Mutarrif bin Abdullah [/COLOR][/SIZE][/I] [CENTER][I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]bir gün kabristana uğramıştı. [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]Bir kabrin yanında, iki rekat namaz kıldıktan [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]sonra yorgunluktan uyuya kaldı. [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]Gözleri kapanır kapanmaz o kabrin sahibini [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]rüyasında gördü. [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]Kabrin sahibi ona: [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]Siz sevabının ne kadar büyük olduğunu [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]bilmeden ibadet ediyorsunuz. Biz ise, [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]bunu bildiğimiz halde, artık ibadet edemiyoruz. [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]Ben senin kıldığın 2 rekat namazı kılabilseydim, [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]benim için dünyalar kadar kıymetliydi... dedi. [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]Mutarrif, ona: Bu kabristanda olanların durumu [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]nasıldır? diye sordu. [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]Kabir sahibi: Buradakilerin hepsi müslümandırlar [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]ve hepsi de kabirde hayır bulmuşlardır, dedi. [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]Mutarrif: Bunların en hayırlısı kimdir? [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]diye sordu. [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]Şurada yatandır, diye cevap verdi. [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]Mutarrif içinden: ALLAHım! onu kabrinden [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]çıkart ve benimle konuştur diye dua etti. [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]Birden o kabirden, genç bir adam çıktı. [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]Mutarrif ona sordu: Senin yaşın; çok ibadet [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]yapmaya; hacca, umreye, [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]ALLAH yolunda cihada pek elverişli değil. [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]Buna rağmen bu üstün dereceyi nasıl kazandın? [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]Genç ölü: Bana çeşit çeşit dertler verilmişti. [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]Ve ben bunlara sabretmiştim. [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]İşte bu üstün dereceye, bu sabırla eriştim.. [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]cevabını verdi.[/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=4][COLOR=darkgreen]Alıntı...[/COLOR][/SIZE][/I][/CENTER] [/INDENT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Alimler ve Evliyalar
sabrın mükafatı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…