Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İslama Göre Hayat
Sadâkat Kervanına Katılalım!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 220585" data-attributes="member: 1004566"><p><span style="color: brown"><em><strong><span style="font-size: 15px">Sadâkat Kervanına Katılalım!</span> </strong></em></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="color: darkblue"><em><strong>Cenâb-ı Hak buyuruyor:</strong></em></span> </p><p> </p><p><span style="color: green"><em><strong>“Allâh, sadâkat gösterenleri, sadâkatleri sebebiyle mükâfatlandıracaktır…” (Ahzâb, 24)</strong></em></span> </p><p> </p><p> </p><p><span style="color: darkblue"><em><strong>Rasûlullah (sav) buyurdular:</strong></em></span> </p><p> </p><p><span style="color: green"><em><strong>“Sıdk, insanı iyiliğe, iyilik de cennete götürür. Kişi, doğru söylemeye devâm ettikçe, sonunda sıddîklardan olur. Yalan, kişiyi fücûra, fücûr da cehenneme götürür. Kişi yalan söylemeye devâm ettikçe, sonunda Allâh indinde yalancılardan yazılır.”(Buhârî, Edeb, 69; Müslim, Birr, 103-105)</strong></em></span> </p><p> </p><p> </p><p><span style="color: black"><em><strong>Ebû Süfyan (ra), müslüman olmadan önce, İslâm düşmanlarının önde gelenlerinden biriydi. Bir zamanlar, ticâret için gittiği bir yerde, Bizans Kralı Herakliyus ile uzun bir konuşma yapmıştı. Ebû Süfyan (ra), o konuşmayı naklederken şöyle der: </strong></em></span></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">“…Herakliyus bana: </span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">“–Peygamberlik iddiâsında bulunmazdan evvel, O’nu hiç yalancılıkla ithâm etmiş miydiniz?” diye sordu. </span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">“–Hayır!” dedim. </span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">“–Hiç sözünde durmadığı olur muydu?” dedi. </span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">“–Hayır! Verdiği sözü muhakkak tutar, ancak biz şimdi O’nunla bir müddet antlaşma hâlindeyiz. Bu müddet zarfında ne yapacağını bilmiyoruz!” dedim. O’nu kötülemek için araya sokuşturacak bundan başka bir söz bulamadım!.. </span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">“–O zât size neleri emrediyor?” diye sordu. Ben de: </span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">“–O; “Yalnız Allâh’a kulluk ediniz, O’na hiçbir şeyi ortak koşmayınız, atalarınızın îmân ettiklerini söyledikleri şeyleri terk ediniz.” diyor ve bize namaz kılmayı, sadâkati, iffetli yaşamayı ve akrabâ ile ilgilenmeyi emrediyor.” dedim… </span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">Herakliyus şöyle dedi: </span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">“–Ben sana; bu iddiâsından önce O’nu hiç yalanla ithâm ettiniz mi, diye sordum, sen; hayır, dedin. Böylece anladım ki O, ne insanlara ne de Allâh’a yalan söyleyecek biri değildir. </span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">Hiç sözünde durmadığı oldu mu, diye sordum; hayır, dedin. Peygamberler de böyledir, sözlerinden aslâ dönmezler…” </span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">Herakliyus tekrar: </span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">“–Size ne emrediyor?” diye sordu. </span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">“–Sâdece Allâh’a kulluk, namaz, zekât, sadâkat, iffetli yaşamak ve sıla-i rahim.” dedim. Bunun üzerine Herakliyus şöyle dedi: </span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">“–Eğer bu dediklerin doğru ise O zât, çok yakın bir zamanda şu ayaklarımın bastığı yerlere bile hâkim olacaktır…”” (Buhârî, Bed’ü’l-Vahy, 6; Müslim, Cihâd, 74)</span></strong></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 220585, member: 1004566"] [COLOR=brown][I][B][SIZE=4]Sadâkat Kervanına Katılalım![/SIZE] [/B][/I][/COLOR] [COLOR=darkblue][I][B]Cenâb-ı Hak buyuruyor:[/B][/I][/COLOR] [COLOR=green][I][B]“Allâh, sadâkat gösterenleri, sadâkatleri sebebiyle mükâfatlandıracaktır…” (Ahzâb, 24)[/B][/I][/COLOR] [COLOR=darkblue][I][B]Rasûlullah (sav) buyurdular:[/B][/I][/COLOR] [COLOR=green][I][B]“Sıdk, insanı iyiliğe, iyilik de cennete götürür. Kişi, doğru söylemeye devâm ettikçe, sonunda sıddîklardan olur. Yalan, kişiyi fücûra, fücûr da cehenneme götürür. Kişi yalan söylemeye devâm ettikçe, sonunda Allâh indinde yalancılardan yazılır.”(Buhârî, Edeb, 69; Müslim, Birr, 103-105)[/B][/I][/COLOR] [COLOR=black][I][B]Ebû Süfyan (ra), müslüman olmadan önce, İslâm düşmanlarının önde gelenlerinden biriydi. Bir zamanlar, ticâret için gittiği bir yerde, Bizans Kralı Herakliyus ile uzun bir konuşma yapmıştı. Ebû Süfyan (ra), o konuşmayı naklederken şöyle der: [/B][/I][/COLOR] [I][B][COLOR=black]“…Herakliyus bana: [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“–Peygamberlik iddiâsında bulunmazdan evvel, O’nu hiç yalancılıkla ithâm etmiş miydiniz?” diye sordu. [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“–Hayır!” dedim. [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“–Hiç sözünde durmadığı olur muydu?” dedi. [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“–Hayır! Verdiği sözü muhakkak tutar, ancak biz şimdi O’nunla bir müddet antlaşma hâlindeyiz. Bu müddet zarfında ne yapacağını bilmiyoruz!” dedim. O’nu kötülemek için araya sokuşturacak bundan başka bir söz bulamadım!.. [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“–O zât size neleri emrediyor?” diye sordu. Ben de: [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“–O; “Yalnız Allâh’a kulluk ediniz, O’na hiçbir şeyi ortak koşmayınız, atalarınızın îmân ettiklerini söyledikleri şeyleri terk ediniz.” diyor ve bize namaz kılmayı, sadâkati, iffetli yaşamayı ve akrabâ ile ilgilenmeyi emrediyor.” dedim… [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Herakliyus şöyle dedi: [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“–Ben sana; bu iddiâsından önce O’nu hiç yalanla ithâm ettiniz mi, diye sordum, sen; hayır, dedin. Böylece anladım ki O, ne insanlara ne de Allâh’a yalan söyleyecek biri değildir. [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Hiç sözünde durmadığı oldu mu, diye sordum; hayır, dedin. Peygamberler de böyledir, sözlerinden aslâ dönmezler…” [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Herakliyus tekrar: [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“–Size ne emrediyor?” diye sordu. [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“–Sâdece Allâh’a kulluk, namaz, zekât, sadâkat, iffetli yaşamak ve sıla-i rahim.” dedim. Bunun üzerine Herakliyus şöyle dedi: [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“–Eğer bu dediklerin doğru ise O zât, çok yakın bir zamanda şu ayaklarımın bastığı yerlere bile hâkim olacaktır…”” (Buhârî, Bed’ü’l-Vahy, 6; Müslim, Cihâd, 74)[/COLOR][/B][/I] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İslama Göre Hayat
Sadâkat Kervanına Katılalım!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…