Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Sadece Büyük Günah İşleyenler mi Şefaate Mazhar Olacaklar ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Lemalar_" data-source="post: 244994" data-attributes="member: 1013797"><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px">Ve aleykum selam muhterem,</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px">Bu kardesimizin sorusuda ilginç, ama belki merak edersiniz diye, Resulu Zisan efendimiz bu hadisi serifi soylediginde, ona yöneltilen soruyu eklemek isterim:</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px">Evet, </span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px">"Benim şefaatim ümmetimden büyük günah işleyenleredir" buyurdugunda</span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px">Hallac-ı Mansur bu hadîsi şerh ederken, cezbeye gelir ve ölçüyü kaçırarak, Efendimiz'e hitaben </span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><strong><em>"Ey Nebîler Sultanı! Niçin böyle sınır koydun da bütün insanlar için demedin. Sen bütün insanlara şefaat etmeyi talep etseydin, yine de Rabbin Seni mahrum bırakmaz ve Sana bu salahiyeti bahşederdi"</em></strong> gibi laflar eder. </span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px">Tam bu esnada Allah Rasûlü temessül ederek, başındaki sarığı onun boynuna sarar ve: </span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><em><strong>"Bunu başınla öde, sen zannediyor musun ki ben o sözü kendimden söyledim</strong></em>" der. Hallac kolu kanadı biçilip bir ağaç gibi budanırken dahi tebessüm ediyordu. Çünkü biliyordu ki, bu hüküm âli bir mecliste verildi ve o hükme rıza göstermek gerekirdi...""</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px">Evet , az öncede dile getirdigimiz gibi, bütün insanlara sefaat etmeyi dileseydi, kafirler ve munafiklar cezasini çekmez, ve hak yerini bulmazdi.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px">Sefaat haktir ama sinirlidir, Cenabi Hak Rahman ve Rahimdir.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lemalar_, post: 244994, member: 1013797"] [FONT=Courier New][SIZE=3]Ve aleykum selam muhterem,[/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3]Bu kardesimizin sorusuda ilginç, ama belki merak edersiniz diye, Resulu Zisan efendimiz bu hadisi serifi soylediginde, ona yöneltilen soruyu eklemek isterim:[/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3]Evet, [/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3]"Benim şefaatim ümmetimden büyük günah işleyenleredir" buyurdugunda[/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3]Hallac-ı Mansur bu hadîsi şerh ederken, cezbeye gelir ve ölçüyü kaçırarak, Efendimiz'e hitaben [/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3][B][I]"Ey Nebîler Sultanı! Niçin böyle sınır koydun da bütün insanlar için demedin. Sen bütün insanlara şefaat etmeyi talep etseydin, yine de Rabbin Seni mahrum bırakmaz ve Sana bu salahiyeti bahşederdi"[/I][/B] gibi laflar eder. [/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3]Tam bu esnada Allah Rasûlü temessül ederek, başındaki sarığı onun boynuna sarar ve: [/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3][I][B]"Bunu başınla öde, sen zannediyor musun ki ben o sözü kendimden söyledim[/B][/I]" der. Hallac kolu kanadı biçilip bir ağaç gibi budanırken dahi tebessüm ediyordu. Çünkü biliyordu ki, bu hüküm âli bir mecliste verildi ve o hükme rıza göstermek gerekirdi...""[/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3]Evet , az öncede dile getirdigimiz gibi, bütün insanlara sefaat etmeyi dileseydi, kafirler ve munafiklar cezasini çekmez, ve hak yerini bulmazdi.[/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3]Sefaat haktir ama sinirlidir, Cenabi Hak Rahman ve Rahimdir. [/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Sadece Büyük Günah İşleyenler mi Şefaate Mazhar Olacaklar ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…