Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Genel ve Güncel Haberler
Sağlıklı dişler için bu önerileri dikkate alın
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="NURS&amp;#304;MA" data-source="post: 132146" data-attributes="member: 9042"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: seagreen"><strong>Bilgilendirme için ALLAH(cc) razı olsun...</strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: seagreen"><strong>Emeğinize sağlık,gerçekten diş sağlığı da çok önemli.</strong></span></span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><span style="color: seagreen"><strong><span style="color: seagreen">Abdullah ibni Abbas RA, şöyle anlatmıştır:</span></strong> </span></span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: #006400"><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: #006400">Bir gece Peygamber SAV'in yanında kaldım. Peygamber gecenin sonuna doğru kalkıp dışarı çıktı, semaya baktı, sonra Al-i imran süresinin şu ayetlerini okudu: </span></span></span></strong></span></p><p> <span style="color: #006400"></span></p><p><span style="color: #006400"><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: #006400">"Hakikat, göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbirleri ardınca gelişinde temiz akıl sahipleri için ibret verici deliller vardır. Onlar ayakta iken, oturur iken, yanları üstünde yatar iken hep Allah'ı hatırlayıp anarlar ve göklerin, yerin yaratılışı hakkında inceden inceye düşünürler. Şöyle derler: Ey Rabbimiz, sen bunları boşuna yaratmadın. Sen pak ve münezzehsin. Bizi ateşin azabından koru." </span></span></span></strong></span></p><p> <span style="color: #006400"></span></p><p><span style="color: #006400"><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: #006400">Sonra eve döndü, misvaklandı ve abdest aldı. Sonra kalkıp namaz kıldı, sonra yattı. Sonra kalkıp tekrar dışarı çıktı ve semaya nazar etti. Yine bu ayetleri okudu. Sonra döndü, tekrar misvaklandı ve abdest aldı. Sonra kalkıp namaz kıldı. (17) </span></span></span></strong></span></p><p> <span style="color: #006400"></span></p><p><span style="color: #006400"><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: #006400">Resulullah (S.A.V.) Efendimizin misvakla ilgili emir ve tavsiyeleri şöyle: </span></span></span></strong></span></p><p> <span style="color: #006400"></span></p><p><span style="color: #006400"><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: #006400">Ümmetimi meşakkate düşürmüyor olsaydım, onlara her namazın önünde misvakı emrederdim. (18</span></span></span></strong></span></p><p> <span style="color: #006400"></span></p><p><span style="color: #006400"><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: #006400">Ümmetime zorluk vermemiş olsaydım, her abdestte misvak kullanmalarım emrederdim. (19)</span> </span></span></strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="NURSİMA, post: 132146, member: 9042"] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=seagreen][B]Bilgilendirme için ALLAH(cc) razı olsun...[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][COLOR=seagreen] [/COLOR][/B] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=seagreen][B]Emeğinize sağlık,gerçekten diş sağlığı da çok önemli.[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][COLOR=seagreen] [/COLOR][/B] [B][COLOR=seagreen] [/COLOR][/B] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=#006400][COLOR=seagreen][B][COLOR=seagreen]Abdullah ibni Abbas RA, şöyle anlatmıştır:[/COLOR][/B] [/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [COLOR=#006400][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=#006400]Bir gece Peygamber SAV'in yanında kaldım. Peygamber gecenin sonuna doğru kalkıp dışarı çıktı, semaya baktı, sonra Al-i imran süresinin şu ayetlerini okudu: [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=#006400]"Hakikat, göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbirleri ardınca gelişinde temiz akıl sahipleri için ibret verici deliller vardır. Onlar ayakta iken, oturur iken, yanları üstünde yatar iken hep Allah'ı hatırlayıp anarlar ve göklerin, yerin yaratılışı hakkında inceden inceye düşünürler. Şöyle derler: Ey Rabbimiz, sen bunları boşuna yaratmadın. Sen pak ve münezzehsin. Bizi ateşin azabından koru." [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=#006400]Sonra eve döndü, misvaklandı ve abdest aldı. Sonra kalkıp namaz kıldı, sonra yattı. Sonra kalkıp tekrar dışarı çıktı ve semaya nazar etti. Yine bu ayetleri okudu. Sonra döndü, tekrar misvaklandı ve abdest aldı. Sonra kalkıp namaz kıldı. (17) [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=#006400]Resulullah (S.A.V.) Efendimizin misvakla ilgili emir ve tavsiyeleri şöyle: [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=#006400]Ümmetimi meşakkate düşürmüyor olsaydım, onlara her namazın önünde misvakı emrederdim. (18[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=#006400]Ümmetime zorluk vermemiş olsaydım, her abdestte misvak kullanmalarım emrederdim. (19)[/COLOR] [/FONT][/SIZE][/B][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Genel ve Güncel Haberler
Sağlıklı dişler için bu önerileri dikkate alın
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…