Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
SAHABE KİMDİR?????
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Eyvàh!" data-source="post: 40359" data-attributes="member: 12"><p>a) Ehl-i Beytle İlgili Umumi Hadisler: </p><p>*Hazreti Ali (k.v)’den: </p><p>”Dua ile Allah arasında perde vardır. Bunu ancak, Hazret-i Muhammed ve âline salât ve selam kaldırır.” (Beyhaki / Şu‘abu’l-iman) </p><p></p><p>*İyas (r.a)’den. </p><p>“Yıldızlar gök ehli için emandır Ehl-i Beytim de ümmetim için emandır.” (İbn Ebi Şeybe, Hâkim Ebi Ya’la, Taberani/Kebir).</p><p></p><p> Cabir (r.a)’den: </p><p>“Size tutunduğunuz zaman asla dalalete düşmeyeceğiniz şeyi bıraktık. Allah’ın kitabı Kur’an ve Ehl-i Beytim.” (Ibn-i Ebi Şeybe) </p><p></p><p>* Ebu Zerr (r.a)’den: </p><p>“Ehl-i Beytimin sizin yanınızdaki durumu, Nuh (a.s)’ın gemisi gibidir. Kim bunlara tutunursa kurtulur; kim de tutunmaz, yüz çevirirse boğulup gider.” (Taberani Kebir, Hâkim/Müstedrek). </p><p></p><p>b) Geniş Anlamda Ehl-i Beyt Kadrosunu Gösteren Hadisler: </p><p>Hubeşi b. Cünde (r.a)’den: </p><p>“Allah, insanların içinden Beni Haşim’i, ondan Ehl-i Beytimi, Hamza, Ali, Ca’fer, Hasan, Hüseyin’in içinden de beni seçti.” (İbn-i Asakir) </p><p></p><p>* Ibn-i Abbas (r.a) annesi Ümmü’l-Fadl (r.anh)’dan: </p><p>“Ya Abbas, sen benim amcamsın; babamın yarısısın. Ehl-i Beytimin de hayırlısısın.” (Hatib/Tarih). </p><p></p><p>* Hazret-i Ali (r.a)’den: </p><p>“Her peygambere eşraf ve kerimden yedi kişi verilmiştir. Bana ise on dört tane: Ali, Hasan, Hüseyin, Ca’fer-i Tayyar, Hamza, Ebu Bekir, Ömer, Mus’ab b. Umeyr, Bilal, Selman, Ammar, Abdullah b. Mes’ud, Mikdad ve Huzeyfetü’l-Yemani.” (Tirmizi, Taberani/Kebir, Hâkim Müstedrek). </p><p></p><p>Bu hadisin diğer bir rivayetinde de Ebu Zerr (r.a) ve Süheyb-i Rumi (r.a) de zikredilmiştir. (Ebu Nuaym / Hilye). </p><p>c) Ehl-i Beyt Sevgisini Tavsiye Eden Hadisler: </p><p>* Hazret-i Ali (r.a)’den: </p><p>“Sırat üzerinde ayağı sabit olanınız, Ehl-i Beytim ve ashabımı sevmekte üstün olanınızdır.” (Deylemi) </p><p></p><p>* Ibn-i Abbas (r.a)’dan: </p><p>“Allah Teala’yı, nimetleriyle sizi rızıklandırdığı için seviniz. Beni de, Allah beni sevdiği için seviniz. Ehl-i Beytimi de Allah ve ben onları sevdiğim için seviniz.” (Taberani/Kebı’r, Hâkim/Müstedrek, Beyhakı’/Şu’abu’l-İman, Tirmizi). </p><p></p><p>* Ebu Said (r.a)’den: </p><p>“Allah’ın üç hürmeti vardır. Bunları gözeten, dini ve dünyası hususlarında muhafaza edilir; yoksa hiçbir şeyi korunmaz. Bunlar; hurmetü’l-İslam, Peygamber’e hürmet, O’nun soy-sop ve sülalesine hürmet.” (Taberani/Kebir, Ebu Nuaym). </p><p></p><p>* Hazret-i Hüseyn (r.a)’den: </p><p>“İslam çıplaktır. Giyimi hayâ, zineti vefa, mürüvveti amel-i salih, derneği de vera’dır, müslümanlığın temeli de ashabı ve Ehl-i Beytimi sevmektir.” (İbn-i Neccar) </p><p></p><p>* Ibn-i Abbas (r.a)’dan: </p><p>“Bir kimse ashabımı, zevcelerimi ve Ehl-i Beytimi sever ve onlara dil uzatmazsa, dünyadan da onlara sevgi üzere ayrılırsa, kıyamet gününde benimle beraber olur.” (Gümüşhanevi/Ramuzu’1-Ehadis). </p><p></p><p>Ebu Said (r.a)’den: </p><p>“Nefsim yed-i kudretinde olana yemin ederim ki ey Ehl-i Beyt! Size, ancak Allah’ın kendisini yüz üstü cehenneme sürüdüğü kimse hariç, hiç kimse buğzetmez.” (Ahmed b. Hanbel/Müsned, I-Hâkim/Müstedrek). </p><p></p><p>d</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Eyvàh!, post: 40359, member: 12"] a) Ehl-i Beytle İlgili Umumi Hadisler: *Hazreti Ali (k.v)’den: ”Dua ile Allah arasında perde vardır. Bunu ancak, Hazret-i Muhammed ve âline salât ve selam kaldırır.” (Beyhaki / Şu‘abu’l-iman) *İyas (r.a)’den. “Yıldızlar gök ehli için emandır Ehl-i Beytim de ümmetim için emandır.” (İbn Ebi Şeybe, Hâkim Ebi Ya’la, Taberani/Kebir). Cabir (r.a)’den: “Size tutunduğunuz zaman asla dalalete düşmeyeceğiniz şeyi bıraktık. Allah’ın kitabı Kur’an ve Ehl-i Beytim.” (Ibn-i Ebi Şeybe) * Ebu Zerr (r.a)’den: “Ehl-i Beytimin sizin yanınızdaki durumu, Nuh (a.s)’ın gemisi gibidir. Kim bunlara tutunursa kurtulur; kim de tutunmaz, yüz çevirirse boğulup gider.” (Taberani Kebir, Hâkim/Müstedrek). b) Geniş Anlamda Ehl-i Beyt Kadrosunu Gösteren Hadisler: Hubeşi b. Cünde (r.a)’den: “Allah, insanların içinden Beni Haşim’i, ondan Ehl-i Beytimi, Hamza, Ali, Ca’fer, Hasan, Hüseyin’in içinden de beni seçti.” (İbn-i Asakir) * Ibn-i Abbas (r.a) annesi Ümmü’l-Fadl (r.anh)’dan: “Ya Abbas, sen benim amcamsın; babamın yarısısın. Ehl-i Beytimin de hayırlısısın.” (Hatib/Tarih). * Hazret-i Ali (r.a)’den: “Her peygambere eşraf ve kerimden yedi kişi verilmiştir. Bana ise on dört tane: Ali, Hasan, Hüseyin, Ca’fer-i Tayyar, Hamza, Ebu Bekir, Ömer, Mus’ab b. Umeyr, Bilal, Selman, Ammar, Abdullah b. Mes’ud, Mikdad ve Huzeyfetü’l-Yemani.” (Tirmizi, Taberani/Kebir, Hâkim Müstedrek). Bu hadisin diğer bir rivayetinde de Ebu Zerr (r.a) ve Süheyb-i Rumi (r.a) de zikredilmiştir. (Ebu Nuaym / Hilye). c) Ehl-i Beyt Sevgisini Tavsiye Eden Hadisler: * Hazret-i Ali (r.a)’den: “Sırat üzerinde ayağı sabit olanınız, Ehl-i Beytim ve ashabımı sevmekte üstün olanınızdır.” (Deylemi) * Ibn-i Abbas (r.a)’dan: “Allah Teala’yı, nimetleriyle sizi rızıklandırdığı için seviniz. Beni de, Allah beni sevdiği için seviniz. Ehl-i Beytimi de Allah ve ben onları sevdiğim için seviniz.” (Taberani/Kebı’r, Hâkim/Müstedrek, Beyhakı’/Şu’abu’l-İman, Tirmizi). * Ebu Said (r.a)’den: “Allah’ın üç hürmeti vardır. Bunları gözeten, dini ve dünyası hususlarında muhafaza edilir; yoksa hiçbir şeyi korunmaz. Bunlar; hurmetü’l-İslam, Peygamber’e hürmet, O’nun soy-sop ve sülalesine hürmet.” (Taberani/Kebir, Ebu Nuaym). * Hazret-i Hüseyn (r.a)’den: “İslam çıplaktır. Giyimi hayâ, zineti vefa, mürüvveti amel-i salih, derneği de vera’dır, müslümanlığın temeli de ashabı ve Ehl-i Beytimi sevmektir.” (İbn-i Neccar) * Ibn-i Abbas (r.a)’dan: “Bir kimse ashabımı, zevcelerimi ve Ehl-i Beytimi sever ve onlara dil uzatmazsa, dünyadan da onlara sevgi üzere ayrılırsa, kıyamet gününde benimle beraber olur.” (Gümüşhanevi/Ramuzu’1-Ehadis). Ebu Said (r.a)’den: “Nefsim yed-i kudretinde olana yemin ederim ki ey Ehl-i Beyt! Size, ancak Allah’ın kendisini yüz üstü cehenneme sürüdüğü kimse hariç, hiç kimse buğzetmez.” (Ahmed b. Hanbel/Müsned, I-Hâkim/Müstedrek). d [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
SAHABE KİMDİR?????
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…