Konuya cevap cer

Yazan ittihad ilmi araştırma heyeti    

 

 

Risale-i Nur Mesleğinde

 

27- Şahsı Değil, Kitabı Esas Almak, Bir Esastır

 

Şahıs merciiyetine bedel, tahkik mesleğinin lâzımı ola­rak hakaik-ı Kur’aniyeyi câmi’ olan Risale-i Nur Külliyatının esas alınması ve düsturlara teba­iyet:

 

1- «Üstad Bediüzzaman’ın âzamî ihlâs, âzamî sa­da­kat ve âzamî fedakârlık mânasını ihtiva eden mesle­ğini nazara vermek lâzım gelmektedir. Tâ ki, hizmet-i Nûriyede bulunacak Kur’an Şâkirdleri kıyâmete kadar bu düsturlar muvacehesinde hare­ket etsinler.» (Hizmet Rehberi sh: 6) 

 

2- «Dersimizi Hakaik-ı Kur’âniye ve envar-ı îmâ­niye hazinesi olan Risale-i Nur’dan aldığımız gibi, bir­birimizle mânevî münase­bet, alâka, uhuvvet ve mu­habbet düstur­larımızı da hep o Risale-i Nur’dan ders alacağız.

 

Evet bu zamanda, bu dehşetli ve cihanşümûl hâ­dise­ler hen­gâmında Kur’an Şâkirdleri cüz’î ve küllî, ferdî ve içtimaî bütün ders ve îkazlarını Risale-i Nur’la tahsil ede­ceklerdir. 

 

Çünki, Kur’an’ın bu asra bakan vechesini ve Resûl-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm’ın bu zamandaki vezaif-i dîniye tavrını küllî bir mâna ile şimdi, bu suretle Risale-i Nur’la görmüş, anla­mış bulu­nuyoruz.» (Hizmet Rehberi sh: 8) 

 

3- «Risale-i Nur’daki hakaik, nasılki doğrudan doğ­ruya feyz-i Kur’an’dan mülhem hakaik-ı imâniyedir za­man ve zemine göre değişmez ebedî hakikatlardır. 

 

O kudsî hakaikın ders ve tâliminde, neşir ve ilânatında da hizmete taallûk eden irşad, îkaz, teşvik ve tergîbi ta­zam­mun eden şu gelecek mes’eleler de herhalde değiş­mez dersler ve esasattır ki, Nur Talebeleri hayatın ve hizmetin muhtelif saha ve safhalarında onlar­dan istifade ederler, (Hizmet Rehberi sh: 9) müşkilâtlarını giderirler.» 


Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Üst