Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Hatim Programları
Salatı Tefriciye Okumam Lazım Yardım Edermsiniz ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="teblið" data-source="post: 250916" data-attributes="member: 1011058"><p><strong>Allah (c.c) kabul etsin kardeşim;</strong></p><p> </p><p><strong>Öncellikle şunu belirtelim inşl;</strong></p><p> </p><p><strong>Salat-ı Tefriciye Hz.Peygember (S.A.V.) Efendimize salavat getirmek amacıyla okunur ve gayesi Salavattır. Salavat ise biz Müslümanlar için ömrümüz boyunca yerine getirilmesi gereken bir vazifedir. Bir dua salâvat getirmek niyetiyle okunur ve amaç Allah\’ın rızasını kazanmak olursa; Resullulah\’ın yüzü suyu hürmetine duaların, niyetlerin kabul olacağı ümit edilir.</strong></p><p> </p><p><strong>Salat-ı tefriciyye, salat-ü selam cümlelerinden oluşan bir salavat olup duadır. Salavat, biz Müslümanların Hz.Peygamber (S.A.V.) Efendimize olan sevgisi ve muhabbetinin bir ifadesidir</strong></p><p> </p><p><strong>Yürekten yapılan ihlasla Mevlaya sunulan dualar inşl geri çevrilmez Allahu Alem;</strong></p><p> </p><p><strong>Hatim duanıza gelince ;yüreğinizdeki niyet bellidir muhakkak;Namaz abdestiyle beraber Mevlaya yönelip istediğiniz gibi duanızı yapar fatihayla bağlarsınız salavatlarınızı ve tüm hatimlerinizi..Zaten hatim duasıda en nihayetinde adı üstünde duadır..teslimiyettir..Duanın şekli kalıbı olmaz kardeşim..İçinizden geldiği gibi yapabilirsiniz inşl;</strong></p><p> </p><p><strong>Yanlız usul ve edebtendir ;Önce yüce Mevlaya hamd ve senayla zikr edip sonra Efendimizin (sav) pak ruhlarınada salavat ve duayla andıktan sonra niyetinizin gerçekleşmesi için ihlasla duanızı yapın inşl kardeşim..</strong></p><p> </p><p><strong>İkinci sorunuz;</strong></p><p> </p><p><strong>Elinizdeki hatim duası uygunsa ki duadir aykırı bir şey olacağını zannetmiyorum buraya ekleyebilirsiniz inşl..Yanlış bir yazı görüldüğünde zaten yönetimdeki hocalarımız kontrol ederler inşl..</strong></p><p> </p><p><strong>Üçüncü sorunuza gelince size şunu tavsiye ederiz;</strong></p><p> </p><p><strong>İbadetlerin şeklî unsurlarına can veren, onları anlamlı kılan hiç şüphesiz huşûdur. Yani gönülden bir bağlılık, içtenlik, severek ve zevk alarak yöneliştir. Böyle olmadığı zaman, ibadetler ruhsuz ceset gibi kalır. Duada da önemli olan içtenliktir.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Esasen kişinin Yüce Yaratıcıya içini açıp yakarmasında en güzel yol, kişinin içinden geldiği gibi dua etmesidir. Mutlaka birtakım dua kalıplarının söylenmesi şart değildir. Ayrıca duanın Arapça olması da gerekmez. Herkesin kendi diliyle Cenab-ı Hakk’tan ne istediğini bilerek dua etmesi daha güzeldir.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Bu sebeple müslüman, bütün varlığıyla ALLAH Teâlâ’ya yönelmeli, duyarlı bir kalple dua etmeli, zihnindeki başka ilgileri silerek tamamen duaya yoğunlaşmalıdır. Yani gafil bir kalple dua etmemelidir. Çünkü dua, bazı klişeleşmiş dua sözlerini yalnızca söylemek veya okumaktan ibaret değildir.</strong></p><p> </p><p><strong>ALLAH (c.c.) kabul etsin kardeşim..</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="teblið, post: 250916, member: 1011058"] [B]Allah (c.c) kabul etsin kardeşim;[/B] [B]Öncellikle şunu belirtelim inşl;[/B] [B]Salat-ı Tefriciye Hz.Peygember (S.A.V.) Efendimize salavat getirmek amacıyla okunur ve gayesi Salavattır. Salavat ise biz Müslümanlar için ömrümüz boyunca yerine getirilmesi gereken bir vazifedir. Bir dua salâvat getirmek niyetiyle okunur ve amaç Allah\’ın rızasını kazanmak olursa; Resullulah\’ın yüzü suyu hürmetine duaların, niyetlerin kabul olacağı ümit edilir.[/B] [B]Salat-ı tefriciyye, salat-ü selam cümlelerinden oluşan bir salavat olup duadır. Salavat, biz Müslümanların Hz.Peygamber (S.A.V.) Efendimize olan sevgisi ve muhabbetinin bir ifadesidir[/B] [B]Yürekten yapılan ihlasla Mevlaya sunulan dualar inşl geri çevrilmez Allahu Alem;[/B] [B]Hatim duanıza gelince ;yüreğinizdeki niyet bellidir muhakkak;Namaz abdestiyle beraber Mevlaya yönelip istediğiniz gibi duanızı yapar fatihayla bağlarsınız salavatlarınızı ve tüm hatimlerinizi..Zaten hatim duasıda en nihayetinde adı üstünde duadır..teslimiyettir..Duanın şekli kalıbı olmaz kardeşim..İçinizden geldiği gibi yapabilirsiniz inşl;[/B] [B]Yanlız usul ve edebtendir ;Önce yüce Mevlaya hamd ve senayla zikr edip sonra Efendimizin (sav) pak ruhlarınada salavat ve duayla andıktan sonra niyetinizin gerçekleşmesi için ihlasla duanızı yapın inşl kardeşim..[/B] [B]İkinci sorunuz;[/B] [B]Elinizdeki hatim duası uygunsa ki duadir aykırı bir şey olacağını zannetmiyorum buraya ekleyebilirsiniz inşl..Yanlış bir yazı görüldüğünde zaten yönetimdeki hocalarımız kontrol ederler inşl..[/B] [B]Üçüncü sorunuza gelince size şunu tavsiye ederiz;[/B] [B]İbadetlerin şeklî unsurlarına can veren, onları anlamlı kılan hiç şüphesiz huşûdur. Yani gönülden bir bağlılık, içtenlik, severek ve zevk alarak yöneliştir. Böyle olmadığı zaman, ibadetler ruhsuz ceset gibi kalır. Duada da önemli olan içtenliktir. Esasen kişinin Yüce Yaratıcıya içini açıp yakarmasında en güzel yol, kişinin içinden geldiği gibi dua etmesidir. Mutlaka birtakım dua kalıplarının söylenmesi şart değildir. Ayrıca duanın Arapça olması da gerekmez. Herkesin kendi diliyle Cenab-ı Hakk’tan ne istediğini bilerek dua etmesi daha güzeldir. Bu sebeple müslüman, bütün varlığıyla ALLAH Teâlâ’ya yönelmeli, duyarlı bir kalple dua etmeli, zihnindeki başka ilgileri silerek tamamen duaya yoğunlaşmalıdır. Yani gafil bir kalple dua etmemelidir. Çünkü dua, bazı klişeleşmiş dua sözlerini yalnızca söylemek veya okumaktan ibaret değildir.[/B] [B]ALLAH (c.c.) kabul etsin kardeşim.. [/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Hatim Programları
Salatı Tefriciye Okumam Lazım Yardım Edermsiniz ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…