Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Sebeplerin Sükut Ettiği Anlar...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="elfaz" data-source="post: 141183" data-attributes="member: 6092"><p>Konu vahidiyet ve ehadiyete dair şunlarında bilinmesi ehemmiyet arz ediyor inşaAllah:</p><p></p><p> Vahidiyette ehadiyette Allah’ın birliğini anlatır.Fakat aralarında bazı farklar vardır.Şöyle ki;</p><p></p><p>Vahidiyet:Bütün mevcudat Allah’a aittir, Allah’ın icadıdır.</p><p>Ehadiyet:Esman her şeyde ayrı ayrı tecelli eder; Allahı gösterir.</p><p>Mesela bir ağaç Allah’ın ehadiyet özelliğini gösterirken, orman yada bitkiler Allah’ın vahidiyet özelliğini gösterir..Gördüğümüz gibi ehadiyet tek bişeyin Allah’ı göstermesi iken, vahidiyet bütüncül bi şekilde Allah’ın varlığını kat’i bi şekilde göstermesidir..</p><p>---</p><p></p><p>Nur-u tevhid içinde sırrı ehadiyetin inkışafıyla ne kastediliyor?</p><p></p><p>Tevhid genel, ehadiyet özel manada BİR'e ulaşma.Madem hud, karanlık,deniz Allah'ın hükmüne icabet ediyor,O'na uyuyor elbette Allah beni de görüyor, bana da icabet edecek diyor Yunus a.s...Yani kudreti tüm bunlara yeten Allah, bana da kudret elini uzatır.Böylece tevhidin içinde, ehadiyet inkışaf etmiş oluyor..BİR'i vesile ederek kainattan kendine indi, kendinden BİR'e ulaştı.</p><p></p><p>İsraf-ı kelam oldu ise Allah affetsin..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="elfaz, post: 141183, member: 6092"] Konu vahidiyet ve ehadiyete dair şunlarında bilinmesi ehemmiyet arz ediyor inşaAllah: Vahidiyette ehadiyette Allah’ın birliğini anlatır.Fakat aralarında bazı farklar vardır.Şöyle ki; Vahidiyet:Bütün mevcudat Allah’a aittir, Allah’ın icadıdır. Ehadiyet:Esman her şeyde ayrı ayrı tecelli eder; Allahı gösterir. Mesela bir ağaç Allah’ın ehadiyet özelliğini gösterirken, orman yada bitkiler Allah’ın vahidiyet özelliğini gösterir..Gördüğümüz gibi ehadiyet tek bişeyin Allah’ı göstermesi iken, vahidiyet bütüncül bi şekilde Allah’ın varlığını kat’i bi şekilde göstermesidir.. --- Nur-u tevhid içinde sırrı ehadiyetin inkışafıyla ne kastediliyor? Tevhid genel, ehadiyet özel manada BİR'e ulaşma.Madem hud, karanlık,deniz Allah'ın hükmüne icabet ediyor,O'na uyuyor elbette Allah beni de görüyor, bana da icabet edecek diyor Yunus a.s...Yani kudreti tüm bunlara yeten Allah, bana da kudret elini uzatır.Böylece tevhidin içinde, ehadiyet inkışaf etmiş oluyor..BİR'i vesile ederek kainattan kendine indi, kendinden BİR'e ulaştı. İsraf-ı kelam oldu ise Allah affetsin.. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Sebeplerin Sükut Ettiği Anlar...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…