Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
sefkat tokatları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Garib" data-source="post: 33543" data-attributes="member: 1249"><p style="text-align: center"><p style="margin-left: 20px"><em><strong>Risale-i Nur'un Gençlik Rehberinde ve Meyve Risalesindeki beş meselesinin, haylaz gençlerde dokuz tokadı Risale-i Nur'un bir lâtif kerameti olduğunu o gençler dahi tasdik ediyorlar.</strong></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><strong></strong></em> </p></p> <p style="text-align: center"><em><strong><span style="color: DarkRed">Birincisi: Bana hizmet eden Feyzi. Ona bidayette dedim: "Sen Meyvenin bir dersinde bulundun, haylâzlık yapma." O yaptı, birden tokat yedi, bir hafta eli bağlı kaldı.</span></strong></em></p> <p style="text-align: center"><em><strong><span style="color: DarkRed"></span></strong></em></p> <p style="text-align: center"><em><strong><span style="color: DarkRed"> Evet, doğrudur. Feyzî </span></strong></em></p> <p style="text-align: center"><em><strong></strong></em></p> <p style="text-align: center"><em><strong><span style="color: DarkGreen">İkincisi: Bana hizmet eden ve Meyveyi yazan Ali Rıza. Bir gün, yazdığını ona ders verecektim. O, haylâzlığından yemek pişirmek bahanesiyle gelmedi, birden tokat yedi. O vakit onun tenceresi sağlamken, dibi yemeğiyle beraber tamamen düştü.</span></strong></em></p> <p style="text-align: center"><em><strong><span style="color: DarkGreen"></span></strong></em></p> <p style="text-align: center"><em><strong><span style="color: DarkGreen">Evet, doğrudur. Ali Rıza </span></strong></em></p> <p style="text-align: center"><em><strong><span style="color: Navy"></span></strong></em></p> <p style="text-align: center"><em><strong><span style="color: Navy">Üçüncüsü: Ziya, Meyvenin gençliğe ve namaza dair meselelerini kendine yazdı, namaza başladı. Fakat haylâzlık yaptı, namazı ve yazıyı bıraktı. Birden, o vakitte tokat yedi. Hilâf-ı âdet ve sebepsiz, başı üstündeki sepeti ve elbiseleri yandı. O kadar kalabalık içinde yanıncaya kadar kimse farkında olmaması, kasdi bir şefkat tokadı olduğunu gösterdi.</span></strong></em></p> <p style="text-align: center"><em><strong><span style="color: Navy"></span></strong></em></p> <p style="text-align: center"><em><strong><span style="color: Navy">Evet, doğrudur. Ziya </span></strong></em></p> <p style="text-align: center"><em><strong><span style="color: Red"></span></strong></em></p> <p style="text-align: center"><em><strong><span style="color: Red">Dördüncüsü: Mahmud. Ona Meyveden gençlik ve namaz meselelerini okudum ve dedim: "Kumar oynama, namaz kıl." Kabul etti. Fakat haylâzlık galebe etti, namaz kılmadı ve kumar oynadı. Birden, hiddet tokadını yedi. Üç dört defada daima mağlûp olup fakir haliyle beraber kırk lira ve sakosunu ve pantolonunu kumara verdi, daha aklı başına gelmedi.</span></strong></em></p> <p style="text-align: center"><em><strong><span style="color: Red"></span></strong></em></p> <p style="text-align: center"><em><strong><span style="color: Red">Evet, doğrudur. Mahmud </span></strong></em></p> <p style="text-align: center"><em><strong></strong></em></p> <p style="text-align: center"><em><strong><span style="color: Indigo">Beşincisi: On dört yaşında Süleyman namında bir çocuk, ziyade haylâzlık yapıp başkalarının da iştahlarını açıyordu. Ona dedim: "Uslu dur. Namazını kıl. Senden büyük haylâzların içinde bu halin sana tehlike getirir." O, namaza başladı, fakat yine namazı terk ve haylâzlığa girdi. Birden tokat yedi. Uyuz illetine müptelâ oldu, yirmi gündür yatağında yatmaya mecbur oldu.</span></strong></em></p> <p style="text-align: center"><em><strong><span style="color: Indigo"></span></strong></em></p> <p style="text-align: center"><em><strong><span style="color: Indigo">Evet, doğrudur. Süleyman </span></strong></em></p> <p style="text-align: center"><em><strong></strong></em></p> <p style="text-align: center"><em><strong><span style="color: Magenta">Altıncısı: Bana bidayette hizmet eden Ömer, namaza başladı, şarkıları bıraktı. Fakat bir akşam,</span></strong></em></p> <p style="text-align: center"><em><strong><span style="color: Magenta">kapıya yakın bir şarkı kulağıma geldi, evrad ile meşguliyetime zarar verdi. Ben, hiddet ettim, çıktım. Gördüm ki, hilâf-ı âdet, Ömer'dir. Ben de hilâf-ı âdet bir tokat vurdum. Birden, sabahleyin hilâf-ı âdet olarak Ömer başka hapse gönderildi.</span></strong></em></p> <p style="text-align: center"><em><strong></strong></em></p> <p style="text-align: center"><em><strong><span style="color: Black">Yedincisi: Hamza namında, on altı yaşında sesi güzel olmasından şarkı söylüyor, başkalarının da iştahlarını açıyor, haylâzlık ediyordu. Ona dedim: "Böyle yapma, tokat yiyeceksin." Birden, ikinci gün bir eli yerinden çıktı, iki hafta azabını çekti.</span></strong></em></p> <p style="text-align: center"><em><strong><span style="color: Black"></span></strong></em></p> <p style="text-align: center"><em><strong><span style="color: Black">Evet, doğrudur. Hamza </span></strong></em></p> <p style="text-align: center"><em><strong></strong></em></p> <p style="text-align: center"><em><strong><span style="color: Red"> Bu gibi tokatlar var; fakat kâğıt bitti, mânâ da bitti.</span></strong></em> </p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Garib, post: 33543, member: 1249"] [CENTER][INDENT][I][B]Risale-i Nur'un Gençlik Rehberinde ve Meyve Risalesindeki beş meselesinin, haylaz gençlerde dokuz tokadı Risale-i Nur'un bir lâtif kerameti olduğunu o gençler dahi tasdik ediyorlar. [/B][/I] [/INDENT][I][B][COLOR=DarkRed]Birincisi: Bana hizmet eden Feyzi. Ona bidayette dedim: "Sen Meyvenin bir dersinde bulundun, haylâzlık yapma." O yaptı, birden tokat yedi, bir hafta eli bağlı kaldı. [/COLOR] [COLOR=DarkRed] Evet, doğrudur. Feyzî [/COLOR] [COLOR=DarkGreen]İkincisi: Bana hizmet eden ve Meyveyi yazan Ali Rıza. Bir gün, yazdığını ona ders verecektim. O, haylâzlığından yemek pişirmek bahanesiyle gelmedi, birden tokat yedi. O vakit onun tenceresi sağlamken, dibi yemeğiyle beraber tamamen düştü. Evet, doğrudur. Ali Rıza [/COLOR] [COLOR=Navy] Üçüncüsü: Ziya, Meyvenin gençliğe ve namaza dair meselelerini kendine yazdı, namaza başladı. Fakat haylâzlık yaptı, namazı ve yazıyı bıraktı. Birden, o vakitte tokat yedi. Hilâf-ı âdet ve sebepsiz, başı üstündeki sepeti ve elbiseleri yandı. O kadar kalabalık içinde yanıncaya kadar kimse farkında olmaması, kasdi bir şefkat tokadı olduğunu gösterdi. Evet, doğrudur. Ziya [/COLOR] [COLOR=Red] Dördüncüsü: Mahmud. Ona Meyveden gençlik ve namaz meselelerini okudum ve dedim: "Kumar oynama, namaz kıl." Kabul etti. Fakat haylâzlık galebe etti, namaz kılmadı ve kumar oynadı. Birden, hiddet tokadını yedi. Üç dört defada daima mağlûp olup fakir haliyle beraber kırk lira ve sakosunu ve pantolonunu kumara verdi, daha aklı başına gelmedi. Evet, doğrudur. Mahmud [/COLOR] [COLOR=Indigo]Beşincisi: On dört yaşında Süleyman namında bir çocuk, ziyade haylâzlık yapıp başkalarının da iştahlarını açıyordu. Ona dedim: "Uslu dur. Namazını kıl. Senden büyük haylâzların içinde bu halin sana tehlike getirir." O, namaza başladı, fakat yine namazı terk ve haylâzlığa girdi. Birden tokat yedi. Uyuz illetine müptelâ oldu, yirmi gündür yatağında yatmaya mecbur oldu. Evet, doğrudur. Süleyman [/COLOR] [COLOR=Magenta]Altıncısı: Bana bidayette hizmet eden Ömer, namaza başladı, şarkıları bıraktı. Fakat bir akşam, kapıya yakın bir şarkı kulağıma geldi, evrad ile meşguliyetime zarar verdi. Ben, hiddet ettim, çıktım. Gördüm ki, hilâf-ı âdet, Ömer'dir. Ben de hilâf-ı âdet bir tokat vurdum. Birden, sabahleyin hilâf-ı âdet olarak Ömer başka hapse gönderildi.[/COLOR] [COLOR=Black]Yedincisi: Hamza namında, on altı yaşında sesi güzel olmasından şarkı söylüyor, başkalarının da iştahlarını açıyor, haylâzlık ediyordu. Ona dedim: "Böyle yapma, tokat yiyeceksin." Birden, ikinci gün bir eli yerinden çıktı, iki hafta azabını çekti. Evet, doğrudur. Hamza [/COLOR] [COLOR=Red] Bu gibi tokatlar var; fakat kâğıt bitti, mânâ da bitti.[/COLOR][/B][/I] [/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
sefkat tokatları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…