Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Şehid __R E H B E R __ kürtçe şiir__yeni__
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="berraksu" data-source="post: 67614" data-attributes="member: 4030"><p>şehid.R E H B E R....şiir Türkçesi.. </p><p>Bugün uzun oturdum Amed Surlarinda</p><p>Yigitlerin Suru</p><p>Hayallere tutundum soguk ve sicak</p><p>Yürek oldu kendine volkan</p><p>özlem oldu Aci ve sizi </p><p>Hani nerde yigitler</p><p>Hani nerde bilincli bilgeler</p><p>Hani nerde Hak yolunu ölümüne savunanlar</p><p>Hic kalmadimi </p><p>kimse gelmiyor artik</p><p>Kabirlerden ses gelmiyor</p><p>Ey Amed surlari</p><p>Said'ler Kalmadı mı?</p><p>karacadağ siyahlar bagladi</p><p>VAn gölü kurudu</p><p>Artik akmiyor Dicle ve Firat</p><p>Kar yağmıyor artık şeref görene</p><p>Harran ovası serinledi</p><p>Artik ates kirmizigül olmuyor</p><p>su artık akmıyor</p><p>yer kalmadi cudide</p><p>yigitligin suskunluğu</p><p>Amed Surlari</p><p>Agliyor ve diyorki</p><p>Kervanlar geldi ve geçti</p><p>Kafile Kafile</p><p>Büyüklerin sesinde izi ve yolu kaldi</p><p>Sabahin ezani yüksek duyuldu</p><p>Daglar sagir oldu</p><p>At nallarının takırtıları geldi</p><p>Bunu gösteriyor </p><p>Yamaç sessiz kaldı</p><p>Tekbirlerin sesinden</p><p>Devran değişti</p><p>Felek hıyanat etti</p><p>Surlar baykuşların mekanı oldu</p><p>Çiçekler soldu</p><p>Gecenin sıcaklığı gitti</p><p>Ölüm rüzgarını taru mar etti (Dağıttı)</p><p>Gam kederin,hüznün mekanı olmuşum</p><p>Uyku içinde uyuklayan memeleket olmuşum</p><p>Bilal'in sesi,gitmiyormu Ali'ye İkbalin iniltisi</p><p>Umulurki orda hazır olurlar</p><p>Hayır şafağı,cihad ve rahmet kokusu</p><p>Particilik ve taaasubluk ümmetin ölümü</p><p>Sırtımızı tarihe verdik </p><p>Ey Amed surları</p><p>Sesini bekler yolunu gözlerim</p><p>Nur getirecek askerlerin</p><p>Savaşı ve ALLAH'ın kılıcını beklerim Kalkın gelin,kalkın gelin</p><p>Ali'in kılıcı gibi Halid'in askeri gibi</p><p>Ömer'in adaleti gibi,zeynebin feryadı gibi</p><p>Yükseltin şereflendirin,kalkın yüklenin bu vebali (YÜkü)</p><p>Bağlayın kütüklükleri,çekin cihadın hançerlerini</p><p>Çıkın meydana çığlık çığlığa tekrar Ebu Dücane gibi</p><p>Hamza olun sahip çıkın,Halid olun galip gelin </p><p>Hüseyin olun kerbelada</p><p>Saidlere ağlamaklı şikayette</p><p>Gelin artık kuşanın gelemsin zulüm</p><p>Mazlumun göz yaşını silin öldürün küfrü zulmü</p><p>Yeter artık bu çığılılar çayırlarımızda,sularımızda</p><p>Gelin hep beraber islami cemaati hançer yapın </p><p>Kur-an'ı yüceltin olun Alaadin</p><p>Ey yirmi senemin umudu,anaların göz yaşı</p><p>Yaralı kalbin kanı susa Gayretkeşlerin namusu,</p><p>Binlerce kızın adıdır susa</p><p>Şehidlerin tekbiri şahadetin dersi</p><p>İslami cemaatin umudu ve sevincidir susa </p><p></p><p></p><p> </p><p> </p><p>_________________________________________________Allah sendende razı olsun vakar kardeş türkçesinide yolladım okuya bilirsin şimdi</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="berraksu, post: 67614, member: 4030"] şehid.R E H B E R....şiir Türkçesi.. Bugün uzun oturdum Amed Surlarinda Yigitlerin Suru Hayallere tutundum soguk ve sicak Yürek oldu kendine volkan özlem oldu Aci ve sizi Hani nerde yigitler Hani nerde bilincli bilgeler Hani nerde Hak yolunu ölümüne savunanlar Hic kalmadimi kimse gelmiyor artik Kabirlerden ses gelmiyor Ey Amed surlari Said'ler Kalmadı mı? karacadağ siyahlar bagladi VAn gölü kurudu Artik akmiyor Dicle ve Firat Kar yağmıyor artık şeref görene Harran ovası serinledi Artik ates kirmizigül olmuyor su artık akmıyor yer kalmadi cudide yigitligin suskunluğu Amed Surlari Agliyor ve diyorki Kervanlar geldi ve geçti Kafile Kafile Büyüklerin sesinde izi ve yolu kaldi Sabahin ezani yüksek duyuldu Daglar sagir oldu At nallarının takırtıları geldi Bunu gösteriyor Yamaç sessiz kaldı Tekbirlerin sesinden Devran değişti Felek hıyanat etti Surlar baykuşların mekanı oldu Çiçekler soldu Gecenin sıcaklığı gitti Ölüm rüzgarını taru mar etti (Dağıttı) Gam kederin,hüznün mekanı olmuşum Uyku içinde uyuklayan memeleket olmuşum Bilal'in sesi,gitmiyormu Ali'ye İkbalin iniltisi Umulurki orda hazır olurlar Hayır şafağı,cihad ve rahmet kokusu Particilik ve taaasubluk ümmetin ölümü Sırtımızı tarihe verdik Ey Amed surları Sesini bekler yolunu gözlerim Nur getirecek askerlerin Savaşı ve ALLAH'ın kılıcını beklerim Kalkın gelin,kalkın gelin Ali'in kılıcı gibi Halid'in askeri gibi Ömer'in adaleti gibi,zeynebin feryadı gibi Yükseltin şereflendirin,kalkın yüklenin bu vebali (YÜkü) Bağlayın kütüklükleri,çekin cihadın hançerlerini Çıkın meydana çığlık çığlığa tekrar Ebu Dücane gibi Hamza olun sahip çıkın,Halid olun galip gelin Hüseyin olun kerbelada Saidlere ağlamaklı şikayette Gelin artık kuşanın gelemsin zulüm Mazlumun göz yaşını silin öldürün küfrü zulmü Yeter artık bu çığılılar çayırlarımızda,sularımızda Gelin hep beraber islami cemaati hançer yapın Kur-an'ı yüceltin olun Alaadin Ey yirmi senemin umudu,anaların göz yaşı Yaralı kalbin kanı susa Gayretkeşlerin namusu, Binlerce kızın adıdır susa Şehidlerin tekbiri şahadetin dersi İslami cemaatin umudu ve sevincidir susa _________________________________________________Allah sendende razı olsun vakar kardeş türkçesinide yolladım okuya bilirsin şimdi [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Şehid __R E H B E R __ kürtçe şiir__yeni__
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…