selamın aleyküm değerli dostlar,bir SIKINTIM var!

zeynep508

Yeni Üye
değerli dostlar,kendimi bildim bileli hap sıkıntıdayım,şöyle bir rahat günüm geçmedi.Etrafımdaki insanlara imreniyorum,öğretmenlik mezunuyum ama hala göreve başlayamadım,zaten bunu kazanana kadarda çok çektim,bazri evlenip yuva kurayım atama sonrada olur dedim sağolsun nişanlım beni sevmediğini söyledi,bunun üzerine yeniden kpss çalıştım utanarak söylüyorum 58 aldım

halime çok üzülüyorum,evli barklı mutlu insanlara imreniyor,yardımsever bir insanım ,kötü düşünceli değilim,ibadetlerimi elimden geldiğince yapıyorum ,ama bela ve gözyaşından kurtulamıyorumBENİM AMACIM ÖNCELİKLE HAYIRLI BİR ŞEKİLDE ATANMAK,MUTLU OLMAK,BUNU İKNCİ KEZ YAZMA GAYRETİ GÖSTERDİM ÇÜNKÜ SANKİ EŞ ARIYORMUŞUM GİBİ YAKIŞIKSIZ LAFLAR GELDİ...BEN ÇOK DARALDIM ÇOK BUNALDIM...SÜREKLİ AĞLIYORUM,HER GEÇEN GÜNE SEVİNİYORUM ÖMRÜMDEN BVİR GÜN KISALDI DİYE,CANIM ÇOK YANIYOR
ANNEM BABAM MALESEF KARDEŞLER VE AKRABALAR İÇİNDE BİR TEK BENNİM İŞİM OLMADIĞI İÇİN AYRIM YAPIYORLAR,VE İŞİN EN İLGİNÇ KISMI İSE OKULUMU İKİNCİLİKLE BİTİRMİŞ OLMAM..İŞTE BU YÜZDEN BUNLARI HAZMEDEMİYORUM....

yaşım 29 artık yavaş yavaş yaşlanıyorum,işsiz güçsüz,tek başına bir insanım,toparlanmak istiyorum,güzel düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim,sıkıntılar bir gün geçer mi,bir gün bende atandım çok şükür der miyim..
okuma zahmetinde bulunduğunuz için hakkınızı helal ediniz

bizar

Well-known member
Kardeş herkesin bir takım sıkıntıları olur bunu burda bizlerle paylaşmanız gayet doğal .Bence karamsar olmayın imtihan dünyasındayız .Sizi gören bilen duyan heran hazır olan dualara karşılık veren rabbimize sığınalım imtahan dünyasındayız sonuçta her zorlukla birlikte mutlaka bir kolaylık vardır bunu unutmayın Umarım en kısa zamanda işleriniz hayırlısı ile yoluna girer rabbim yar ve yardımcınız olsun..

kardeþ

New member
Tabiki herkez mutku olmak istiyor bunda bir sakınca yok, fakat zeynep hanımda kendi yerine koysun beni birdaha okusun msjı
inanki ilk aklıma geleni yazdım
Ayrıca kardeşimiz öğretmen olmak istediğini fakat olamayınca aile kumak istediğini yazmış birkerde bu fikirde bir marazvar bence.
Doğrusu şu olalıydı
Öğretmenlik mezunuyum fakat ''baş örtüsü'' sorunu yüzünden yapamıyorum!
başka sıkıntılarımda var duanızı beklyorum!
Zira bu sitenin bir ağırlığı olmalı bence herhangi bir mutluluk sitesi değil ana tema RİSALE-İNUR değilmi?
tada özeldn paylaşılması gereken bir sorun değilmi?

Eddaî2

Well-known member
Allah yar ve yardımcınız olsun.
"Dünya mü'minin zindanı kafirin cennetidir."
"Dünya ücret yeri değil, hizmet yeridir"

Kısacası kardeş, buradaki her sıkıntı inşaallah ebedi saadetimize vesile olabilecek mahiyettedir.
Yeter ki o sıkıntılar içerisinde bizi bir an bile yalnız bırakmayan Allah'tan gaflet etmeyelim.
O yarsa heyşey yardır insana.
Dünyayı dünya için değil ahiret için yaşayan kullardan olmak temennisiyle.
Zira "Dünya ahiretin tarlasıdır."

Selam ve dua ile.

_küheylan_

New member
risale derslerine katılmanızı öneririm kardeşim..ama şunu unutmayın.herkesin bir derdi bir sıkıntısı var..kimsenin hayatı güllük gülistanlık değil..başımıza gelen sıkıntlıarı cenabı haktan bize gelmiş bir mektup olarak görüp,acaba burada bana ne denmek isteniyor,nasıl bir ders almalıyım diye düşünmeliyiz.
ayrıca 8.sözü okumanızı tavsiye ederim..oradaki 2 kardeş aynı bahçaye giriyor.biri kötü şeyleri görüyor biri iyi..ama ikisi de aynı bahçeye giriyor..aslında o iki kardeş bizim içimizde..