Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Site Yönetimi ve Forum Duyuruları
Üyeler Arası Tanışma
Selamun aleykum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="fuat12" data-source="post: 433836" data-attributes="member: 1031721"><p>Selamun Aleyküm ,</p><p>Niyet ettik ve yola koyulduk .. Uzun sayılabilecek bir yolculuktan sonra İstanbul un diğer yakasına ulaşabildim. Elimde adresten başka bir şey olmamasına rağmen ilk kez gideceğim bir semtte çok zorlanacağımı düşünmeme rağmen sanki bir el beni alp kapını önüne kadar getirdi, o kadar kolay oldu adresi bulmam. </p><p>Yolculuk çok uzun olduğundan ,tabletimi açıp sözler den kaldığım sayfadan okumaya karar verdim, birden fikrimi değiştirip diğer kitaplardan birisini okumayı tercih ettim. </p><p></p><p>Karşıma ilk çıkan cümle </p><p></p><p><strong>"Bu ehemmiyetli risalenin, herkes her bir mes'elesini anlamaz.Fakat hissesiz de kalmaz. Büyük bir bahçeye giren bir kimsenin , o bahçenin bütün meyvelerine elleri yetişmez. Fakat, eline girdiği miktar yeter. O bahçe yalnız onun için değil, belki elleri uzun olanların hisseleri de var."</strong></p><p></p><p>Anlarmıyım, anlamazmıyım, yoksa kendimi yabancı, dilini adetini bilmediğim bir memleketteymişim gibi yabancı mı hissederim diye düşünürken Risale-i Nur'un kafamdaki soru işaretlerine cevap vermek ister gibi karşıma bu risaleyi çıkarması çok düşündürücü.</p><p></p><p>Neyse uzun lafın kısası Hasan Akar Abinin 1,5 saatlik dersi nasıl geçti anlayamadım. Çıkarken tanıştık , cumartesi derslerine mutlaka beklediğini söyledi. Yol bu kadar uzun, daha yolun başında olmama rağmen nedendir bilmiyorum cumartesi programımı Hasan Abi nin dersine göre yapmaya karar verdim. Haftaya cumartesi dersine katılmaya da niyetlendim.</p><p></p><p>Burada çok kısa bir konu daha var ki yazmadan geçemeyeceğim. </p><p>Önümüzdeki hafta cumartesi günü derse katılmaya niyetlenmeden önce bir arkadaşımız tatil için bizi de programına dahil etmişti. 3-4 günlük bir tatil olacaktı, fakat tatile gidilse derse katılamayacaktım. Pazartesi günü nasıl bir bahane uydurup tatil programından çıkacağımı düşünürken , tatil programının iptal olduğunu öğrendim. Arkadaşımın omzu çıkmış, çarşamba günü ameliyat olacak. Her şer de bir hayır vardır dedikleri bu olsa gerek. Cumartesi günü ikinci derse katılabileceğim.</p><p></p><p>Bugün 19 Ağustos Pazartesi, yaklaşık 3 seneden sonra ilk defa sabah namazı kıldım ve camide cemaatle birlikte kıldım.</p><p></p><p>İnşallah diğer vakitleri de kılmaya başlarım. </p><p></p><p>Şimdilik bu kadar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="fuat12, post: 433836, member: 1031721"] Selamun Aleyküm , Niyet ettik ve yola koyulduk .. Uzun sayılabilecek bir yolculuktan sonra İstanbul un diğer yakasına ulaşabildim. Elimde adresten başka bir şey olmamasına rağmen ilk kez gideceğim bir semtte çok zorlanacağımı düşünmeme rağmen sanki bir el beni alp kapını önüne kadar getirdi, o kadar kolay oldu adresi bulmam. Yolculuk çok uzun olduğundan ,tabletimi açıp sözler den kaldığım sayfadan okumaya karar verdim, birden fikrimi değiştirip diğer kitaplardan birisini okumayı tercih ettim. Karşıma ilk çıkan cümle [B]"Bu ehemmiyetli risalenin, herkes her bir mes'elesini anlamaz.Fakat hissesiz de kalmaz. Büyük bir bahçeye giren bir kimsenin , o bahçenin bütün meyvelerine elleri yetişmez. Fakat, eline girdiği miktar yeter. O bahçe yalnız onun için değil, belki elleri uzun olanların hisseleri de var."[/B] Anlarmıyım, anlamazmıyım, yoksa kendimi yabancı, dilini adetini bilmediğim bir memleketteymişim gibi yabancı mı hissederim diye düşünürken Risale-i Nur'un kafamdaki soru işaretlerine cevap vermek ister gibi karşıma bu risaleyi çıkarması çok düşündürücü. Neyse uzun lafın kısası Hasan Akar Abinin 1,5 saatlik dersi nasıl geçti anlayamadım. Çıkarken tanıştık , cumartesi derslerine mutlaka beklediğini söyledi. Yol bu kadar uzun, daha yolun başında olmama rağmen nedendir bilmiyorum cumartesi programımı Hasan Abi nin dersine göre yapmaya karar verdim. Haftaya cumartesi dersine katılmaya da niyetlendim. Burada çok kısa bir konu daha var ki yazmadan geçemeyeceğim. Önümüzdeki hafta cumartesi günü derse katılmaya niyetlenmeden önce bir arkadaşımız tatil için bizi de programına dahil etmişti. 3-4 günlük bir tatil olacaktı, fakat tatile gidilse derse katılamayacaktım. Pazartesi günü nasıl bir bahane uydurup tatil programından çıkacağımı düşünürken , tatil programının iptal olduğunu öğrendim. Arkadaşımın omzu çıkmış, çarşamba günü ameliyat olacak. Her şer de bir hayır vardır dedikleri bu olsa gerek. Cumartesi günü ikinci derse katılabileceğim. Bugün 19 Ağustos Pazartesi, yaklaşık 3 seneden sonra ilk defa sabah namazı kıldım ve camide cemaatle birlikte kıldım. İnşallah diğer vakitleri de kılmaya başlarım. Şimdilik bu kadar. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Site Yönetimi ve Forum Duyuruları
Üyeler Arası Tanışma
Selamun aleykum
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…