Selamün Aleyküm

La_tahzen

Member
Hayırlı geceler ,Foruma bi soru sormak üzere kayıt oldum ,ama sonrasında inşAllah yine faydalanacağım bir yer ,emeklerinize sağlık güzel bir site hazırlamışsınız:gül:
Soru sormak için bi kategori mevcut mu? ben mi göremedim yardım ederseniz sevinirim..

ebrar172

Talebe
öncelikle hayırlı olsun La_tahzen....hoşgeldiniz...istek yada şikayetler için bir bölümümüz mevcut...fakat burayada yazabilirsiniz sorunuzu elbette...

selamlar....

La_tahzen

Member
Hoşbulduk kardeşim,
Şöyleki, ben "zikir "ile ilgili bir konuyu araştırıyordum ki kelime-i tevhid,zikir,tevhid vb yazarken tevafuk olacakki hep burası cıktı karşıma:) Aradığım bilgiyi bulamayıncada hep bu site ile karsılaşmamızda vardır bi hikmet deyip üye oldum,,, olmuşken de sizlere sorayım dedim.
Şimdi bir toplantı vesilesi ile bir araya gelen bir kaç kişi dedikki bu hafta bir zikri bölüşelim ve hep beraber birbirimize vesile olup haftaya kadar tamamlayalım..Buraya kadar güzel amma ortaya atılan fikir tevhid idi,
Bir gurup dediki ,tevhid La ilahe İllallah dır 70000 cekeceksek bu cekilir..
Bir diğer gurup dediki hayır tevhid La ilahe illallah Muhammeden Rasullulahdır ,bunu cekmeliyiz ..
Şimdi Kelime -i tevhid La ilahe illallah Muhammeden Rasullullah fakat zikir yaparken bu değilde sadece La ilahe İllalah çekmeliyiz diyen gurup mu doğrudur?
Yoksa hayır sadece La ilahe illallah değil zikir tam tevhid ilede yapılır diyen gurup mu?
Umarım anlatabilmişimdir ..
Bilen varsa Allah rızası için cevaplasın yok netten araştırıp cevaplayım diyen varsa yarın bakayım cevabınıza İnşAllah

ebrar172

Talebe
La_tahzen mübareğim sorunuzu anladım tam tevhid daha evladır...
daha evvelden bir abiden dinlediğim kadarıyla Esteizü Billah...
La İlahe İllallah...yani Allahtan başka ilah yoktur...bütün dinlerin kabulu ve söylediğidir...Müslümanlarda dahil...

fakat La İlahe İllalah Muhammedün Resulullah....yani Allahtan başka ilah yoktur ve Muhammed (s.a.v) onun resulu/elçisidir...Müslümanın söylediğidir demişti abimiz..Müslümana özeldir velhasıl...
inşaAllah açıklayıcı olmuştur...

Yinede hatamız varsa Allah affetsin...Selamlar...

La_tahzen

Member
Çok bu konunun ehlı degılım ama LAİLAHE ILLALLAH MUHAMMEDEN RESULALLAH...bu daha uygun zannımca hımmetı daha bol dıye duymustum..

Aynını düşünüyorum ..Ama 70000 cekilen zikrin toplantılarda,derslerde ve bazı meclislerde hep sadece La ilahe İllalah olarak verildiğini iddia eden zad ta bilgisine güvendiğim biri idi ..Ki bu yüzden arastırma geregi duydum

La_tahzen

Member
La_tahzen mübareğim sorunuzu anladım tam tevhid daha evladır...
daha evvelden bir abiden dinlediğim kadarıyla Esteizü Billah...
La İlahe İllallah...yani Allahtan başka ilah yoktur...bütün dinlerin kabulu ve söylediğidir...Müslümanlarda dahil...

fakat La İlahe İllalah Muhammedün Resulullah....yani Allahtan başka ilah yoktur ve Muhammed (s.a.v) onun resulu/elçisidir...müslümanın söylediğidir demişti abimiz..
inşaAllah açıklayıcı olmuştur...

Yinede hatamız varsa Allah affetsin...Selamlar...

disparate-clip.gif
Allah Razı olsun sizlerden ,
Çok güzel açıklamışsınız . İnşAllah sevabı sizlerede aktarılsın çekilen zikrin ..