Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
İslam Akaidi ve Fıkıh
İslamın Şartları
Namaz Kılmak
" Sen beni hep son anda yetistirirdin, ...hatirladin mi?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="FaKiR" data-source="post: 74355" data-attributes="member: 10"><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Anneannesinin sözleri yankilandi kulaklarinda:</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Oglum namaz hiç bu vakte birakilirmi?</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Anneannesinin yasi yetmise dayanmis, ama ezan okundugu vakit yerinden siçrar,</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">yasindan beklenmeyecek bir hizla abdestini alir</span></span></p><p> <span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">ve namazini kilardi.Kendisi ise,nefsini bir türlü yenemiyordu.Ne oluyorsa, hep... </span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">namaz son dakikalara kaliyor, bu sebeple namazini alelacele eda ediyordu.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Bunu düsünerek kalkti yerinden, gözü saate kaydi. Yatsi ezanini okunmasina on bes dakika kalmisti.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Basini her iki yöne pismanlikla sallayarak, "Yine geciktirdim namazi."dedi kendi kendine.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Kivrak hareketlerle abdestini aldi ve daha elini yüzünü tam kurulamadankendisini odasina atti.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Mecburen, hizli hareketlerle namazi eda etti. Tesbihatini yaparken anneannesini düsünmeden edemedi.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">"Bu halimi görse, tatli-sert kizardi yine bana." dedi. Çok seviyordu onu ...</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Hele öyle bir namaz kilisi vardi ki, onu hep bir gökkusagi hayranligiyla seyrederdi.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Namazda öyle bir mahviyeti vardi ki... hicabindan renkten renge girerdi.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">O gün aksama kadar derse girmisti. Müthis bir agirlik vardi üzerinde.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Duasini yaparken, basini ellerinin arasina alip secdeye durdu.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Namazdan sonra bir süre bu sekil tefekkür etmeyi severdi.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Gözleri kapanir gibi oldu. "Ne kadar da yorulmusum." dedi. Daldi gitti öylece....</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Kiyamet kopmustu. Mahseri bir kalabalik vardi.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Her yön insanlarla doluydu. Kimi dona kalmis, hareketsiz bir sekilde etrafi izliyor;</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Kimi saga sola kosturuyor, kimisi de diz çökmüs, basi ellerinin arasinda bekliyordu.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Yüregi yerinden firlayacak gibi atiyor, adeta kafesinden kurtulmaya </span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">çalisiyor,soguk soguk terler döküyordu.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Hayattayken kiyamet, sorgu sual ve mizan hakkinda çok sey duymus ve ahiret</span></span></p><p> <span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">hayati adina bu kavramlar kendisi için köse tasi olmuslardi.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Ama mahser meydaninda ki ürperti, korku ve bekleyisin bu denli dehset verecegini düsünmemisti.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Hesap ve sorgu devam ediyordu. Bu arada onun ismini de okudular.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Hayretle bir saga, bir sola bakti. "Benim ismimi mi okudunuz?" dedi </span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">dudaklari titreyerek.....</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Kalabalik birden yarilmis, bir yol olmustu önünde.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Iki kisi kollarina girdi. Mahser meydaninin vazifelileri olduklari</span></span></p><p> <span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">belliydi.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Kalabalik arasindan saskin bakislarla yürüdü. Merkezi bir yere gelmislerdi.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Melekler her iki yanindan uzaklastilar. Basi önündeydi.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Bütün hayati, bir film seridi gibi geçiyordu gözlerinin önünden....</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">" sükürler olsun " dedi, kendi kendine ve devam etti;</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">" Gözlerimi dünyaya açtim,Hep hizmet eden insanlari gördüm. Babam </span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">sohbetlerden sohbetlere kosuyor,</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">malini islam yolunda harciyordu. Annem eve gelen misafirleri agirliyor,</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">yemek sofralarinin biri kalkip, bir yenisi kuruluyordu. Ben ise, hep buyolda oldum. Insanlara hizmete çalistim.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Onlara Allah'i anlattim. Namazimi kildim. Orucumu tuttum. Farz olan ne varsa yerine getirdim.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Haramlardan kaçindim. "Kirpiklerinden asagi gözyaslari dökülürken,</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">"Rabbimi seviyorum, en azindan sevdigimi zannediyorum." Diyordu.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Ama bir yandan da "O'nun için ne yapsam az, Cennet'i kazanmama yetmez.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">"Diye düsünüyordu.Tek siginagi Allah'yn rahmetiydi.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Hesap sürdükçe sürdü. Boncuk boncuk terliyordu. Sirilsiklam olmus</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">, zangir zangir titriyordu. Gözleri terazinin ibresindeki neticeyi bekliyordu.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Sonunda hüküm verilecekti. Vazifeli melekler ellerinde bir kagit,mahser meydaninda ki kalabaliga döndüler.</span></span></p><p> <span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Önce ismi okundu. Artik ayaklari tutmaz olmustu. Neredeyse yigilip kalacakti.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Heyecandan gözlerini kapamis, okunacak hükme kulak kesilmisti.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Mahseri kalabaliktan bir ugultu yükseldi. Kulaklari yanlis miduyuyordu?</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Ismi cehennemlikler listesindeydi.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Dizlerinin üstüne yigildi. Hayretten dona kalmisti." Olamaaaazzzz "diye bagirdi.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Saga sola kosturdu. "Ben nasil Cehennemlik olurum? Hayatim boyunca hizmet eden insanlarla birlikte oldum.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Onlarla beraber kosturdum. Hep rabbimi anlattim." Diyordu.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Gözleri saganak olmus, titrek vücudunu islatiyordu.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Vazifeli iki melek kollarindan tuttu. Ayaklarini sürüyerek ve kalabaligi yararak alevleri göklere yükselen </span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Cehennem'e dogru yürümeye basladilar.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Çirpiniyordu. Medet yok muydu? Bir yardim eden çikmayacak miydi?</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Dudaklarindan kelimeler kirik dökük, yalvarmayla karisik döküldü..</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">"Hizmetlerim... Oruçlarim.... Okudugum</span></span></p><p> <span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Kur'anlar......Namazim....Hiçbiri </span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">beni kurtarmayacakmi?" diyordu.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Bagira bagira yalvariyordu. Cehennem melekleri onu hiç sürüklemeye</span></span></p><p> <span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">devam ettiler. Alevlere çok yaklasmislardi.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Basini geriye çevirdi. Son çirpinislariydi.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Resülullah, "Evinin önünde akan bir irmak içinde günde bes defa yikanan bir insani o irmak nasil temizler,</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">günde bes vakit namazda insani günahlardan öyle temizler." Buyuruyordu.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">"Oysa ki benim namazlarim da mi beni kurtarmayacak?" diye düsünüyordu.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">" Namazlarim.....Namazlarim....Namazlarim." diye diye hiçkirdi.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Vazifeli melekler hiç durmadilar. Yürümeye devam ettiler; Cehennem</span></span></p><p> <span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">çukurunun basina geldiler.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Alevlerin harareti yüzünü yakiyordu. Son bir defa dönüp geriye bakti.</span></span></p><p> <span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Artik gözleri de kurumustu. Ümitleri sönmüstü.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Basini öne egdi. Iki büklüm oldu.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Kollarini sikan parmaklar çözüldü. Cehennem meleklerinden birisi onu itiverdi.Vücudunu birden bire havada buldu.</span></span></p><p> <span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Alevlere dogru düsüyordu. Tam bir iki </span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">metre düsmüstü ki, bir el kolundan tuttu.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Basini kaldirdi. Yukariya bakti. Uzun beyaz sakalli bir ihtiyar onu </span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">düsmekten kurtarmisti.kendisini yukariya çekti. Üstündeki basindaki tozu silkerek ihtiyarin yüzüne bakti.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">"Siz de kimsiniz ?" dedi.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Ihtiyar gülümsedi: " Ben senin namazlarinim."</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">"Neden bu kadar geç kaldiniz ?Son anda yetistiniz. Neredeyse </span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">düsüyordum."dedi....</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Ihtiyar yüzünü gererek, tekrar güldü; Basini salladi;</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">" Sen beni hep son anda yetistirirdin, ...hatirladin mi?</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Secdeye kapandigi yerden basini kaldirdi. Kan-ter içinde kalmisti.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Disaridan gelen sese kulak kabartti. Yatsi ezani okunuyordu.</span></span></p><p><span style="color: #890000"><span style="font-size: 15px">Bir ok gibi yerinden firladi. Abdest almaya gidiyordu....</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="FaKiR, post: 74355, member: 10"] [color=#890000][size=4]Anneannesinin sözleri yankilandi kulaklarinda: Oglum namaz hiç bu vakte birakilirmi? Anneannesinin yasi yetmise dayanmis, ama ezan okundugu vakit yerinden siçrar, yasindan beklenmeyecek bir hizla abdestini alir ve namazini kilardi.Kendisi ise,nefsini bir türlü yenemiyordu.Ne oluyorsa, hep... namaz son dakikalara kaliyor, bu sebeple namazini alelacele eda ediyordu. Bunu düsünerek kalkti yerinden, gözü saate kaydi. Yatsi ezanini okunmasina on bes dakika kalmisti. Basini her iki yöne pismanlikla sallayarak, "Yine geciktirdim namazi."dedi kendi kendine. Kivrak hareketlerle abdestini aldi ve daha elini yüzünü tam kurulamadankendisini odasina atti. Mecburen, hizli hareketlerle namazi eda etti. Tesbihatini yaparken anneannesini düsünmeden edemedi. "Bu halimi görse, tatli-sert kizardi yine bana." dedi. Çok seviyordu onu ... Hele öyle bir namaz kilisi vardi ki, onu hep bir gökkusagi hayranligiyla seyrederdi. Namazda öyle bir mahviyeti vardi ki... hicabindan renkten renge girerdi. O gün aksama kadar derse girmisti. Müthis bir agirlik vardi üzerinde. Duasini yaparken, basini ellerinin arasina alip secdeye durdu. Namazdan sonra bir süre bu sekil tefekkür etmeyi severdi. Gözleri kapanir gibi oldu. "Ne kadar da yorulmusum." dedi. Daldi gitti öylece.... Kiyamet kopmustu. Mahseri bir kalabalik vardi. Her yön insanlarla doluydu. Kimi dona kalmis, hareketsiz bir sekilde etrafi izliyor; Kimi saga sola kosturuyor, kimisi de diz çökmüs, basi ellerinin arasinda bekliyordu. Yüregi yerinden firlayacak gibi atiyor, adeta kafesinden kurtulmaya çalisiyor,soguk soguk terler döküyordu. Hayattayken kiyamet, sorgu sual ve mizan hakkinda çok sey duymus ve ahiret hayati adina bu kavramlar kendisi için köse tasi olmuslardi. Ama mahser meydaninda ki ürperti, korku ve bekleyisin bu denli dehset verecegini düsünmemisti. Hesap ve sorgu devam ediyordu. Bu arada onun ismini de okudular. Hayretle bir saga, bir sola bakti. "Benim ismimi mi okudunuz?" dedi dudaklari titreyerek..... Kalabalik birden yarilmis, bir yol olmustu önünde. Iki kisi kollarina girdi. Mahser meydaninin vazifelileri olduklari belliydi. Kalabalik arasindan saskin bakislarla yürüdü. Merkezi bir yere gelmislerdi. Melekler her iki yanindan uzaklastilar. Basi önündeydi. Bütün hayati, bir film seridi gibi geçiyordu gözlerinin önünden.... " sükürler olsun " dedi, kendi kendine ve devam etti; " Gözlerimi dünyaya açtim,Hep hizmet eden insanlari gördüm. Babam sohbetlerden sohbetlere kosuyor, malini islam yolunda harciyordu. Annem eve gelen misafirleri agirliyor, yemek sofralarinin biri kalkip, bir yenisi kuruluyordu. Ben ise, hep buyolda oldum. Insanlara hizmete çalistim. Onlara Allah'i anlattim. Namazimi kildim. Orucumu tuttum. Farz olan ne varsa yerine getirdim. Haramlardan kaçindim. "Kirpiklerinden asagi gözyaslari dökülürken, "Rabbimi seviyorum, en azindan sevdigimi zannediyorum." Diyordu. Ama bir yandan da "O'nun için ne yapsam az, Cennet'i kazanmama yetmez. "Diye düsünüyordu.Tek siginagi Allah'yn rahmetiydi. Hesap sürdükçe sürdü. Boncuk boncuk terliyordu. Sirilsiklam olmus , zangir zangir titriyordu. Gözleri terazinin ibresindeki neticeyi bekliyordu. Sonunda hüküm verilecekti. Vazifeli melekler ellerinde bir kagit,mahser meydaninda ki kalabaliga döndüler. Önce ismi okundu. Artik ayaklari tutmaz olmustu. Neredeyse yigilip kalacakti. Heyecandan gözlerini kapamis, okunacak hükme kulak kesilmisti. Mahseri kalabaliktan bir ugultu yükseldi. Kulaklari yanlis miduyuyordu? Ismi cehennemlikler listesindeydi. Dizlerinin üstüne yigildi. Hayretten dona kalmisti." Olamaaaazzzz "diye bagirdi. Saga sola kosturdu. "Ben nasil Cehennemlik olurum? Hayatim boyunca hizmet eden insanlarla birlikte oldum. Onlarla beraber kosturdum. Hep rabbimi anlattim." Diyordu. Gözleri saganak olmus, titrek vücudunu islatiyordu. Vazifeli iki melek kollarindan tuttu. Ayaklarini sürüyerek ve kalabaligi yararak alevleri göklere yükselen Cehennem'e dogru yürümeye basladilar. Çirpiniyordu. Medet yok muydu? Bir yardim eden çikmayacak miydi? Dudaklarindan kelimeler kirik dökük, yalvarmayla karisik döküldü.. "Hizmetlerim... Oruçlarim.... Okudugum Kur'anlar......Namazim....Hiçbiri beni kurtarmayacakmi?" diyordu. Bagira bagira yalvariyordu. Cehennem melekleri onu hiç sürüklemeye devam ettiler. Alevlere çok yaklasmislardi. Basini geriye çevirdi. Son çirpinislariydi. Resülullah, "Evinin önünde akan bir irmak içinde günde bes defa yikanan bir insani o irmak nasil temizler, günde bes vakit namazda insani günahlardan öyle temizler." Buyuruyordu. "Oysa ki benim namazlarim da mi beni kurtarmayacak?" diye düsünüyordu. " Namazlarim.....Namazlarim....Namazlarim." diye diye hiçkirdi. Vazifeli melekler hiç durmadilar. Yürümeye devam ettiler; Cehennem çukurunun basina geldiler. Alevlerin harareti yüzünü yakiyordu. Son bir defa dönüp geriye bakti. Artik gözleri de kurumustu. Ümitleri sönmüstü. Basini öne egdi. Iki büklüm oldu. Kollarini sikan parmaklar çözüldü. Cehennem meleklerinden birisi onu itiverdi.Vücudunu birden bire havada buldu. Alevlere dogru düsüyordu. Tam bir iki metre düsmüstü ki, bir el kolundan tuttu. Basini kaldirdi. Yukariya bakti. Uzun beyaz sakalli bir ihtiyar onu düsmekten kurtarmisti.kendisini yukariya çekti. Üstündeki basindaki tozu silkerek ihtiyarin yüzüne bakti. "Siz de kimsiniz ?" dedi. Ihtiyar gülümsedi: " Ben senin namazlarinim." "Neden bu kadar geç kaldiniz ?Son anda yetistiniz. Neredeyse düsüyordum."dedi.... Ihtiyar yüzünü gererek, tekrar güldü; Basini salladi; " Sen beni hep son anda yetistirirdin, ...hatirladin mi? Secdeye kapandigi yerden basini kaldirdi. Kan-ter içinde kalmisti. Disaridan gelen sese kulak kabartti. Yatsi ezani okunuyordu. Bir ok gibi yerinden firladi. Abdest almaya gidiyordu....[/size][/color] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
İslam Akaidi ve Fıkıh
İslamın Şartları
Namaz Kılmak
" Sen beni hep son anda yetistirirdin, ...hatirladin mi?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…