Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
“Sen kapıyı tıkla, açmak içerdekinin işidir!”
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Livza" data-source="post: 120975" data-attributes="member: 8422"><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Say ki, O seni sevmiyor yani sevilmiyorsun. Seni duymazdan geliyor. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Bunca çabaların var, niyazların, iniltilerin var.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Hep, bir takım beklentilerin oldu. Gidecek makamı da zaten bilmiştin ya. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Kim bilir, kaç defa ellerini açıp yalvardın, yakardın durdun.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Bilemiyorum, acaba kim bilir kaç defadır seccadelerin ıslandı,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">dakikalarca belki de saatlerce kaldın. Hep bekledin, bekledin, bekledin. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Ama sonuçta gördün ki değişen bir şey yok.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Sen hep aynısın. Dertler aynı dert, hüzün ise artmış aynı hüzün.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Karamsarlık dediğin ise seni elbisen olmuş artık.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Giyinmişin adeta bir daha çıkamamacasına! </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">İyi de, sitem etmeye değer mi? Sevmemek olur mu? </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Düşün hele, seni sevmiyor olabilir mi? O zaman ne diye yaratmış ki seni? </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Görünmez en küçük varlığın varlığından haberdar olan zat,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">senin niyazlarını duymuyor olabilir mi?</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Hadi, “olabilir, belki beni duymuyor olabilir” de.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Hadi durma de. “ beni duymuyor!</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Duysaydı beni bu halden kurtarır, benim için iyi olanı verirdi.” de. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Öyle canlılar var ki şu an ki teknolojiyle görünmesi çok zor.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Onları bile görebildiği halde seni görmüyor olabilir mi?</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Diyebilir misin “O beni görmüyor, görse bu halim değişirdi. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Günahlarımdan dolayı benden intikam alıyor.” De hadi bakalım. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Hadi desene!!! </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Diyemezsin. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Peki, böyle mi düşünüyorsun gerçekten? </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Dertlerin seni bitirdiğini düşünüyorsun değil mi?</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Senden başka dertli, gamlı, kederli, sıkıntılı kimse yok.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Her şey bir tek seni buldu. Parasal dert desen, cepte metelik yok.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Çoluk çocuk desen almış başını gidiyor, seni dinleyen yok.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Eşin ile problemin var.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">İşin desen, ya işsizsin ya da işinde başarısız oldun.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Çevren desen sana değer vermiyor.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Öyle ya, onların gözünde paran varsa insansın. Of, hep dert, dert! </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Haklısın bir bakıma. Evet, çok sıkıntılısın. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Ani bir dönüş ile konuyu bir başka deyişle ilişkilendiriyorum,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">iyi dinle şimdi. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Dert sevdirir dostum sevdirir. Hem de ne sevdirir.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Nice dertsizler var ki, bir elini çırptı mı emrine binler amade.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Ama sevgisiz onlar dostum. Kulluktan yoksun onlar.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Kalpleri mühürlenmiş, kulakları sağır, gözleri kör olmuş.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Sen ne büyük bir lütuftasın ki, hala O’ndan istiyorsun.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Çünkü O, seni unutmuyor, kendisinden istetiyor.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Seni başka kapıya göndermiyor.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Bakma seni kapısında beklettiğine.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Hatırla bir Hak dostunun ince düşünceli sözünü: </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">“Sen kapıyı tıkla, açmak içerdekinin işidir!” </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Dert seni pişiriyor dostum, belki farkında değilsin ama gerçekten de böyle. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Merak etme, izleniyorsun, duyuluyorsun ve görünüyorsun.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Hatta sen ara sıra unutsan bile,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">O, seni salisenin milyonda biri bile olsa seni duymuyor,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">görmüyor veya izlemiyor olmasın!</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Ta ki dünyaya ilk geliş anından son anına kadar. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Yo, sakın yanlış anlama. Derdini küçümsemiyorum.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Diyebileceğim sana, şunu sakın unutma ve sık sık de: </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Red">“Derdimi seviyorum, çünkü derdi vereni seviyorum !!!” </span></span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Bu yüzden derdini sev dostum, derdini çok sev.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Zira onu sana takdim eden BİR’i vermiş. Besbelli vardır bir hikmeti. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Olamaz mı?</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong> <p style="text-align: right"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">ALINTI...</span></span></strong></p> <p style="text-align: right"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Livza, post: 120975, member: 8422"] [B][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Say ki, O seni sevmiyor yani sevilmiyorsun. Seni duymazdan geliyor. Bunca çabaların var, niyazların, iniltilerin var. Hep, bir takım beklentilerin oldu. Gidecek makamı da zaten bilmiştin ya. Kim bilir, kaç defa ellerini açıp yalvardın, yakardın durdun. Bilemiyorum, acaba kim bilir kaç defadır seccadelerin ıslandı, dakikalarca belki de saatlerce kaldın. Hep bekledin, bekledin, bekledin. Ama sonuçta gördün ki değişen bir şey yok. Sen hep aynısın. Dertler aynı dert, hüzün ise artmış aynı hüzün. Karamsarlık dediğin ise seni elbisen olmuş artık. Giyinmişin adeta bir daha çıkamamacasına! İyi de, sitem etmeye değer mi? Sevmemek olur mu? Düşün hele, seni sevmiyor olabilir mi? O zaman ne diye yaratmış ki seni? Görünmez en küçük varlığın varlığından haberdar olan zat, senin niyazlarını duymuyor olabilir mi? Hadi, “olabilir, belki beni duymuyor olabilir” de. Hadi durma de. “ beni duymuyor! Duysaydı beni bu halden kurtarır, benim için iyi olanı verirdi.” de. Öyle canlılar var ki şu an ki teknolojiyle görünmesi çok zor. Onları bile görebildiği halde seni görmüyor olabilir mi? Diyebilir misin “O beni görmüyor, görse bu halim değişirdi. Günahlarımdan dolayı benden intikam alıyor.” De hadi bakalım. Hadi desene!!! Diyemezsin. Peki, böyle mi düşünüyorsun gerçekten? Dertlerin seni bitirdiğini düşünüyorsun değil mi? Senden başka dertli, gamlı, kederli, sıkıntılı kimse yok. Her şey bir tek seni buldu. Parasal dert desen, cepte metelik yok. Çoluk çocuk desen almış başını gidiyor, seni dinleyen yok. Eşin ile problemin var. İşin desen, ya işsizsin ya da işinde başarısız oldun. Çevren desen sana değer vermiyor. Öyle ya, onların gözünde paran varsa insansın. Of, hep dert, dert! Haklısın bir bakıma. Evet, çok sıkıntılısın. Ani bir dönüş ile konuyu bir başka deyişle ilişkilendiriyorum, iyi dinle şimdi. Dert sevdirir dostum sevdirir. Hem de ne sevdirir. Nice dertsizler var ki, bir elini çırptı mı emrine binler amade. Ama sevgisiz onlar dostum. Kulluktan yoksun onlar. Kalpleri mühürlenmiş, kulakları sağır, gözleri kör olmuş. Sen ne büyük bir lütuftasın ki, hala O’ndan istiyorsun. Çünkü O, seni unutmuyor, kendisinden istetiyor. Seni başka kapıya göndermiyor. Bakma seni kapısında beklettiğine. Hatırla bir Hak dostunun ince düşünceli sözünü: “Sen kapıyı tıkla, açmak içerdekinin işidir!” Dert seni pişiriyor dostum, belki farkında değilsin ama gerçekten de böyle. Merak etme, izleniyorsun, duyuluyorsun ve görünüyorsun. Hatta sen ara sıra unutsan bile, O, seni salisenin milyonda biri bile olsa seni duymuyor, görmüyor veya izlemiyor olmasın! Ta ki dünyaya ilk geliş anından son anına kadar. Yo, sakın yanlış anlama. Derdini küçümsemiyorum. Diyebileceğim sana, şunu sakın unutma ve sık sık de: [SIZE=4][COLOR=Red]“Derdimi seviyorum, çünkü derdi vereni seviyorum !!!” [/COLOR][/SIZE] Bu yüzden derdini sev dostum, derdini çok sev. Zira onu sana takdim eden BİR’i vermiş. Besbelli vardır bir hikmeti. Olamaz mı? [/SIZE][/FONT][/B] [RIGHT][B][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]ALINTI... [/SIZE][/FONT][/B][/RIGHT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
“Sen kapıyı tıkla, açmak içerdekinin işidir!”
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…