Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
İslam Akaidi ve Fıkıh
İslamın Şartları
Namaz Kılmak
senai demirci itirafımdır.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="zehraslm" data-source="post: 239818" data-attributes="member: 14856"><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Öyle çok pazarlık ettim ki Seninle ey Rabb’im. Sen çağırınca, kendime ayırdığım vakitlerden çalındığını düşündüm. Ezan okununca, sevdiklerimle geçirdiğim zamanların azalmasından korktum. Vakit girince, içim “cız” etti hep. Odamdan uzaklaştım, bıraktım işimi, bozdum keyfimi; öylece namaza durdum. Ayak diredim, “az sonra kılsam da olur!” dedim. “Az sonra”larım “çok sonralar”a döndü, geç kaldım, Sonunda ayaklarımı sürüye sürüye vardım huzuruna. Pazarlığımı vaktin daralmışlığını bahane ederek yeniden ileri sürdüm. Kaçıyordu ya namaz ; o yüzden çabucak kıldım, selam verdim, hemen kalktım, rahatladım. Oysa rahatlığı Sana borçluyum. Ağrımayan her bir dişim kadar huzur borçluyum Sana. Damarlarımın her bir noktasında pıhtılaşmayan kanım kadar sükûnet borçluyum Sana. Tenimin kaşınmayan her bir noktası kadar rahatlık borçluyum Sana. Dişlerim ağrıyacak olsa her biri için harcayacağım zaman Senin. Kanım pıhtılaşıp damarlarım tıkanacak olsa, her defasında ızdırap ve korkuyla geçireceğim saatlerin hepsi Senin. Tenim her noktasında yırtılacakmış gibi acıyacak olsa, kendi kendime dar geleceğim huzursuz günler Senin.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Gün oldu; usandım. Sabrımı tükettim; tükendim. Kendimi yontmaya heveslendim. Benden istediğin zamanı çok gördüm. Benden istediğini, benim için istediğini bile bile, huzurunda huzursuz durdum. Fazla buldum namazın rekatlarını; kısaltmak için bahaneler aradım. Günümü delik deşik etmeni, işimin arasına kesintiler sokmanı, hayatımın ortasına duraklar koymanı, uykumu bölmeni lüzumsuz gördüm. “Beni bana bırak!”larla durdum huzuruna; içim başka bir yerlerin türküsünü söylerken, ben seccadende, belki sadece bedenimle, mıhlı kaldım. Oysa Sen, dileseydin dar edebilirdin zamanı bana! Bir uçurumun dibine savrulmuş bir arabada çaresizce Sana yalvartıyor olabilirdin beni. Korkulu bir savaşın orta yerinde ateş ve kan kusan bombaların altında günümü de, işimi de, uykumu da, hatta rüyalarımı da delik deşik etmelerini takdir edebilirdin. Düşmeyen bombalar kadar, uçuruma savrulmayan arabalar kadar genişlik borçluyum Sana.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">İçten pazarlıktı benimkisi. Öyle içten ki kendime bile söyleyemedim. Gözlerimle birlikte gönlümü de secdene kilitlemeyi çok gördüm. Kendimi sıfırlamayı, benliğimi hiçe indirgemeyi beceremedim. Ensemde kaderin sıcacık nefesini hissedecek o teslimiyetin vadisine inemedim. Acelem vardı; alnımı koyduğum gibi kaldırdım seccadeden. Bütün benliğimle aşağı inemedim. İşim vardı, secdemi işime zaman kazandım. Secdeye kalbimi de sığdırmaya çalışmadım. Uykum vardı, secdemi sığ bırakıp uykumu derinleştirdim.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">İtirafımdır: Bencilliğimi de sırtıma alıp rükûlarda eritemedim.</span></span><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'"> Bedenim eğilirken huzurunda, “emrolunduğum gibi dosdoğru olma”nın ağırlığını sırtıma almayı erteledim. “Sırası değil!”di; “hele dur; sonra da olur!”du. En Sevgili’ni bir gecede ihtiyarlatan emri üzerime alınmadım.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Sen dileseydin, çocuğumun cılız nabızlarının eşliğinde, loş ve neşesiz bir yoğun bakım odasında, gözümü de gönlümü de, umutsuzca, çaresizce, ürpertiyle, korkuyla bir monitörün ekranına kilitleyebilirdin. Dileseydin, yeryüzünün sükûnetini bir anda kesip, küçücük bir duvar kıpırtısının gölgesinde, mini mini bir sarsıntının beklentisi içinde saçlarıma aklar düşürebilirdin.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">İçten pazarlık mı denir buna? Sen bilirsin Seninle ettiğim pazarlığı. Kendime sakladığım ve hatta kendimden de sakladığım sır bu. Dilime bile değdirmekten korktuğum, ağzıma almaktan utandığım öyle bir sır işte. Fısıldaması bile acı veriyor ya… Meselâ, uzayınca Fatiha, uzayınca sûre, heceler sanki özgürlüğe giden yolu taşlar gibi kestikçe, “bitmez şimdi bu namaz!” dediğim çok oldu. Ama içimden. Kimseler duymadı.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Bir Sen duydun beni ey Rabb’im. Sırrımı bir Sen bildin. Kendimi lüzumsuz hissederken seccadenin üzerinde, dudağım anlamına yetişemediğim kelimeler için oynarken, Sen beni söylediğimden fazlasıyla duydun, söyleyemediğimi de, dile getiremediğimi de bildin. Ruhumu alıp uzaklara gittiğim halde, bir bedenimi bıraktığım halde huzurunda, kovmadın beni, yakınlığında tuttun.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">İtirafımdır; öyle anlatıldığı gibi özleyebilmeyi beceremedim henüz namazı… “Aradan çıkarmaya çalıştığım” oldu namazı. Geçiştirdim namazı. Bir “sorun”du çözdüm, hallettim. Selam verip sonra yaşamaya başladım… Yaşamayı namazın içinde aramalıydım. Namazı yaşamanın içine sızdırmalıydım oysa. Bilemedim.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Kafa tuttum, ayak diredim, pazarlık ettim; ama Sen utandırmadın, yine yine yine huzuruna aldın beni. Her secdede rahmetinle okşadın alnımı. Her rükûda “aferinler” fısıldadın gönlüme. Her vakitte yeni bir sayfanın aklığına çağırdın ruhumu. Yüzüme vurmadın. Azarlamadın. Aşağılamadın. Hepten umut kesmedin benden. Yok saymadın. Utandırmadın.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Pazarlık ettiğimi Seninle bir Sen bildin ey Rabb’im. Kimselere söylemedin. Sırdaşım Sensin, bir Sana açabilirim içimi, bir Senin beni ayıplamandan korkmam. Ben işte böyleyim; yine “bana ait”lerin hesabındayım. Başka kime söyleyeyim? Başka kimin anlayışından medet umayım?</span></span></span></p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p><p><strong><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Unuttuk...</span></span></strong></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Ne çabuk unuttuk, ne çok unuttuk...</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Dünya kalınası değildi, </span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">yeryüzünde karar kılamazdık ki.</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Geldik ve nihayet dönecek değil miydik?</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Şimdi hatırladığımız bu..</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Ve hiç unutmayacağımız...</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Ne çok unuttuk, ne çabuk unuttuk</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Bizden önce gelenleri ve bizden önce gidenleri</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Güzel atlara binip giden güzel insanları</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Sırf ölümünü güzel eylemek için yaşayanları</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Ölümünü 'düğün gecesi' gören güzel bakışlıları</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Ne çok uyuduk göklerden habersiz.</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Ne çok unuttuk semaya yüz dönmeyi</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Ayağımızı yere sabit belledik</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Elimizdekileri sahiplendik</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Değil elimizdekilerin, </span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Elimizin bile elimizde olmadığını hatırlamak zamanı şimdi.</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Çok hatırlamak ve çabuk hatırlamak zamanı.</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Unuttuk; </span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">dünya bir gölgelikti oysa</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Yolcu olduğumuzu unuttuk, </span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">yolumuzun buradan geçtiğini sadece</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Sadece uğradığımızı şu dünyaya</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Yükümüzü yeğni tutmayı bilemedik. </span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Biriktirdik, çoğalttık, artırdık ve saydık</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Geriye ne kaldı?</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Şimdi hatırladık</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Sermayemiz yokluktu, servetimiz acizlikti</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Şimdi hesapladık.</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Unuttuk,</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Yüzümüzde Rahmanın nakşı vardı</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Gözümüzde Cemalin bakışı vardı</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Gönlümüzde Bekanın aşkı vardı </span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Şimdi, yüzümüz yerde kaldı</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Gözümüz yaşta kaldı</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Gönlümüz darda kaldı</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Hatırladık ve anladık ki,</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Bu dünyanın ötesi vardı</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Gelin, burada kalmayalım.</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Yüzümüzü Rahmanın vechine döndürelim,</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Gözümüzü Gufranın tecellisine çevirelim,</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Gönlümüze 'neylerse güzel eyleyen' </span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Mevlamızın tesellisini devşirelim.</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Hatırlayalım, hatırlayalım ki,</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">'Hatırlamaya değer bir şey bile değil'ken</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Yüze geldik, varlığa vardık, dile geldik, ışığa vardık</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Kimsenin bizi bilmediği, kendimizi de bilmediğimiz</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Derin bir unutuştan alındık</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Hatırlandık, hatırı sayılır olduk.</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Fakat ne çok unuttuk ve ne çabuk unuttuk</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Unutuşun çocuğu olduğumuzu</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Varlığın uçarı kuşu olduğumuzu</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Kanatlarımız olduğunu, </span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">yerde kalanlardan ve arza bağlananlardan uzakta</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Kaderimiz olduğunu</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Gelip gitmenin, konup göçmenin, </span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Ondan gelip Ona gitmenin</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Ne güzel olduğunu</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Hatırlayalım hatırlayalım ki</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Unutuştan alınmış </span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">ve çokça unutmuştuk</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Unutmayalım ki</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Hep hatırlandık, hep hatıra kaldık</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">İşte o zaman enkaz altından çıkarabiliriz ruhumuzu</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Ve o zaman yüreğimizdeki yangın yeri </span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">İbrahimvari bir gülşene döner</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Ve biliriz ki, </span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Mazlumlar mahzun olmazlar</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Masumlara hüzün erişmez asla</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Ve korku yoktur şehidlere...</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'"> <strong><span style="font-family: 'Verdana'">Senai DEMİRCİ</span></strong></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="zehraslm, post: 239818, member: 14856"] [SIZE=3][COLOR=#333333][FONT=Verdana]Öyle çok pazarlık ettim ki Seninle ey Rabb’im. Sen çağırınca, kendime ayırdığım vakitlerden çalındığını düşündüm. Ezan okununca, sevdiklerimle geçirdiğim zamanların azalmasından korktum. Vakit girince, içim “cız” etti hep. Odamdan uzaklaştım, bıraktım işimi, bozdum keyfimi; öylece namaza durdum. Ayak diredim, “az sonra kılsam da olur!” dedim. “Az sonra”larım “çok sonralar”a döndü, geç kaldım, Sonunda ayaklarımı sürüye sürüye vardım huzuruna. Pazarlığımı vaktin daralmışlığını bahane ederek yeniden ileri sürdüm. Kaçıyordu ya namaz ; o yüzden çabucak kıldım, selam verdim, hemen kalktım, rahatladım. Oysa rahatlığı Sana borçluyum. Ağrımayan her bir dişim kadar huzur borçluyum Sana. Damarlarımın her bir noktasında pıhtılaşmayan kanım kadar sükûnet borçluyum Sana. Tenimin kaşınmayan her bir noktası kadar rahatlık borçluyum Sana. Dişlerim ağrıyacak olsa her biri için harcayacağım zaman Senin. Kanım pıhtılaşıp damarlarım tıkanacak olsa, her defasında ızdırap ve korkuyla geçireceğim saatlerin hepsi Senin. Tenim her noktasında yırtılacakmış gibi acıyacak olsa, kendi kendime dar geleceğim huzursuz günler Senin.[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#333333][FONT=Verdana]Gün oldu; usandım. Sabrımı tükettim; tükendim. Kendimi yontmaya heveslendim. Benden istediğin zamanı çok gördüm. Benden istediğini, benim için istediğini bile bile, huzurunda huzursuz durdum. Fazla buldum namazın rekatlarını; kısaltmak için bahaneler aradım. Günümü delik deşik etmeni, işimin arasına kesintiler sokmanı, hayatımın ortasına duraklar koymanı, uykumu bölmeni lüzumsuz gördüm. “Beni bana bırak!”larla durdum huzuruna; içim başka bir yerlerin türküsünü söylerken, ben seccadende, belki sadece bedenimle, mıhlı kaldım. Oysa Sen, dileseydin dar edebilirdin zamanı bana! Bir uçurumun dibine savrulmuş bir arabada çaresizce Sana yalvartıyor olabilirdin beni. Korkulu bir savaşın orta yerinde ateş ve kan kusan bombaların altında günümü de, işimi de, uykumu da, hatta rüyalarımı da delik deşik etmelerini takdir edebilirdin. Düşmeyen bombalar kadar, uçuruma savrulmayan arabalar kadar genişlik borçluyum Sana.[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#333333][FONT=Verdana]İçten pazarlıktı benimkisi. Öyle içten ki kendime bile söyleyemedim. Gözlerimle birlikte gönlümü de secdene kilitlemeyi çok gördüm. Kendimi sıfırlamayı, benliğimi hiçe indirgemeyi beceremedim. Ensemde kaderin sıcacık nefesini hissedecek o teslimiyetin vadisine inemedim. Acelem vardı; alnımı koyduğum gibi kaldırdım seccadeden. Bütün benliğimle aşağı inemedim. İşim vardı, secdemi işime zaman kazandım. Secdeye kalbimi de sığdırmaya çalışmadım. Uykum vardı, secdemi sığ bırakıp uykumu derinleştirdim.[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#333333][FONT=Verdana]İtirafımdır: Bencilliğimi de sırtıma alıp rükûlarda eritemedim.[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Verdana] Bedenim eğilirken huzurunda, “emrolunduğum gibi dosdoğru olma”nın ağırlığını sırtıma almayı erteledim. “Sırası değil!”di; “hele dur; sonra da olur!”du. En Sevgili’ni bir gecede ihtiyarlatan emri üzerime alınmadım.[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#333333][FONT=Verdana]Sen dileseydin, çocuğumun cılız nabızlarının eşliğinde, loş ve neşesiz bir yoğun bakım odasında, gözümü de gönlümü de, umutsuzca, çaresizce, ürpertiyle, korkuyla bir monitörün ekranına kilitleyebilirdin. Dileseydin, yeryüzünün sükûnetini bir anda kesip, küçücük bir duvar kıpırtısının gölgesinde, mini mini bir sarsıntının beklentisi içinde saçlarıma aklar düşürebilirdin.[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#333333][FONT=Verdana]İçten pazarlık mı denir buna? Sen bilirsin Seninle ettiğim pazarlığı. Kendime sakladığım ve hatta kendimden de sakladığım sır bu. Dilime bile değdirmekten korktuğum, ağzıma almaktan utandığım öyle bir sır işte. Fısıldaması bile acı veriyor ya… Meselâ, uzayınca Fatiha, uzayınca sûre, heceler sanki özgürlüğe giden yolu taşlar gibi kestikçe, “bitmez şimdi bu namaz!” dediğim çok oldu. Ama içimden. Kimseler duymadı.[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#333333][FONT=Verdana]Bir Sen duydun beni ey Rabb’im. Sırrımı bir Sen bildin. Kendimi lüzumsuz hissederken seccadenin üzerinde, dudağım anlamına yetişemediğim kelimeler için oynarken, Sen beni söylediğimden fazlasıyla duydun, söyleyemediğimi de, dile getiremediğimi de bildin. Ruhumu alıp uzaklara gittiğim halde, bir bedenimi bıraktığım halde huzurunda, kovmadın beni, yakınlığında tuttun.[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#333333][FONT=Verdana]İtirafımdır; öyle anlatıldığı gibi özleyebilmeyi beceremedim henüz namazı… “Aradan çıkarmaya çalıştığım” oldu namazı. Geçiştirdim namazı. Bir “sorun”du çözdüm, hallettim. Selam verip sonra yaşamaya başladım… Yaşamayı namazın içinde aramalıydım. Namazı yaşamanın içine sızdırmalıydım oysa. Bilemedim.[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#333333][FONT=Verdana]Kafa tuttum, ayak diredim, pazarlık ettim; ama Sen utandırmadın, yine yine yine huzuruna aldın beni. Her secdede rahmetinle okşadın alnımı. Her rükûda “aferinler” fısıldadın gönlüme. Her vakitte yeni bir sayfanın aklığına çağırdın ruhumu. Yüzüme vurmadın. Azarlamadın. Aşağılamadın. Hepten umut kesmedin benden. Yok saymadın. Utandırmadın.[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#333333][FONT=Verdana]Pazarlık ettiğimi Seninle bir Sen bildin ey Rabb’im. Kimselere söylemedin. Sırdaşım Sensin, bir Sana açabilirim içimi, bir Senin beni ayıplamandan korkmam. Ben işte böyleyim; yine “bana ait”lerin hesabındayım. Başka kime söyleyeyim? Başka kimin anlayışından medet umayım?[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [B][COLOR=#333333][FONT=Verdana]Unuttuk...[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#333333][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=Verdana]Ne çabuk unuttuk, ne çok unuttuk... Dünya kalınası değildi, yeryüzünde karar kılamazdık ki. Geldik ve nihayet dönecek değil miydik? Şimdi hatırladığımız bu.. Ve hiç unutmayacağımız...[/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=Verdana]Ne çok unuttuk, ne çabuk unuttuk Bizden önce gelenleri ve bizden önce gidenleri Güzel atlara binip giden güzel insanları Sırf ölümünü güzel eylemek için yaşayanları Ölümünü 'düğün gecesi' gören güzel bakışlıları[/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=Verdana]Ne çok uyuduk göklerden habersiz. Ne çok unuttuk semaya yüz dönmeyi Ayağımızı yere sabit belledik Elimizdekileri sahiplendik Değil elimizdekilerin, Elimizin bile elimizde olmadığını hatırlamak zamanı şimdi. Çok hatırlamak ve çabuk hatırlamak zamanı.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=Verdana]Unuttuk; dünya bir gölgelikti oysa Yolcu olduğumuzu unuttuk, yolumuzun buradan geçtiğini sadece Sadece uğradığımızı şu dünyaya Yükümüzü yeğni tutmayı bilemedik. Biriktirdik, çoğalttık, artırdık ve saydık Geriye ne kaldı? Şimdi hatırladık Sermayemiz yokluktu, servetimiz acizlikti Şimdi hesapladık.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=Verdana]Unuttuk, Yüzümüzde Rahmanın nakşı vardı Gözümüzde Cemalin bakışı vardı Gönlümüzde Bekanın aşkı vardı Şimdi, yüzümüz yerde kaldı Gözümüz yaşta kaldı Gönlümüz darda kaldı Hatırladık ve anladık ki, Bu dünyanın ötesi vardı[/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=Verdana]Gelin, burada kalmayalım. Yüzümüzü Rahmanın vechine döndürelim, Gözümüzü Gufranın tecellisine çevirelim, Gönlümüze 'neylerse güzel eyleyen' Mevlamızın tesellisini devşirelim.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=Verdana]Hatırlayalım, hatırlayalım ki, 'Hatırlamaya değer bir şey bile değil'ken Yüze geldik, varlığa vardık, dile geldik, ışığa vardık Kimsenin bizi bilmediği, kendimizi de bilmediğimiz Derin bir unutuştan alındık Hatırlandık, hatırı sayılır olduk.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=Verdana]Fakat ne çok unuttuk ve ne çabuk unuttuk Unutuşun çocuğu olduğumuzu Varlığın uçarı kuşu olduğumuzu Kanatlarımız olduğunu, yerde kalanlardan ve arza bağlananlardan uzakta Kaderimiz olduğunu Gelip gitmenin, konup göçmenin, Ondan gelip Ona gitmenin Ne güzel olduğunu[/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=Verdana]Hatırlayalım hatırlayalım ki Unutuştan alınmış ve çokça unutmuştuk Unutmayalım ki Hep hatırlandık, hep hatıra kaldık İşte o zaman enkaz altından çıkarabiliriz ruhumuzu Ve o zaman yüreğimizdeki yangın yeri İbrahimvari bir gülşene döner Ve biliriz ki, Mazlumlar mahzun olmazlar Masumlara hüzün erişmez asla Ve korku yoktur şehidlere...[/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=Verdana] [B][FONT=Verdana]Senai DEMİRCİ[/FONT][/B][/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
İslam Akaidi ve Fıkıh
İslamın Şartları
Namaz Kılmak
senai demirci itirafımdır.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…