Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Senden iyi olmasın!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ent" data-source="post: 183909" data-attributes="member: 13914"><p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>Pek tatlı bir nezaket cümlemiz </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>vardır. Birisinin yanında bir başkasını övüyorsanız, </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>"Senden iyi olmasın!" dersiniz! Sadık Şanlı kardeşimin</em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>o incelik dolu anlatısını okuduğumdan beri </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>bu iltifata itiraz ediyorum: "...kapının zili çaldı. </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>Karşımda uzun zamandır görmediğim bir dostum. </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>Selamlaşıp, kucaklaştık. Çay eşliğinde uzun bir </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>sohbet için salona geçtik. Nasıl geçtiğini </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>anlayamadığımız üç koca saatin ardından </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>misafirim 'Geç oldu, bana müsaade' diyerek </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>noktayı koydu ve kalktı. Ona eşlik ettim. Sokağın </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>başına vardığımızda 'Şimdi ayrılık vakti. </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>Ben gidiyorum, ta ki benden hayırlısı gelsin inşallah' </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>diyerek elini uzattı. Kucaklaşırken, dostumun </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>ettiği duaya alışkanlıkla 'amin' dedim.</em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>Eve dönerken, arkadaşımın veda sözleri takıldı </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>aklıma. Düşündüm, düşündükçe ürperdim. </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>Bu bir dua idi. İlk kez duyduğum yaman bir dua. </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>Gayri ihtiyari birkaç kez tekrarladım. Sıcacık </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>duygularla doldum. Bir şey tarafından kuşatılmıştım. </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>Bütün benliğimi dolduran güzel bir şey. Ertesi gün</em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>ilk işim arkadaşımı telefonla aramak oldu. Nedir, </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>nereden duydun diye sordum. Bu özlü duadan </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>çok etkilendiğimi anlayan dostum, </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>'Hz. İsa Aleyhisselam'ın, Peygamber Efendimizin (asm) </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>geleceğini müjdelediği sözmüş bu' dedi. Ne güzel dua </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>imiş! 'Tuttum bu duayı' dedim. Güldü ve 'o halde hiç </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>bırakma.' </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>Ben gidiyorum, ta ki benden hayırlısı gelsin </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>inşallah."İsâ'ya (as) ve O'nun müjdelediği</em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>En İyi'ye (asm) hürmeten: Kalktığım koltuğa </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>benden iyisi otursun. Sustuğum anda benden </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>iyisi konuşmaya başlasın. Olmadığım odaları </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>benden iyiler doldursn. Yetişemediğim yerlere </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>benden iyiler yetişsin.... </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>"Senden iyi olmasın!" diyen dostlarımın bu duasına, </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>İsa Aleyhisselâmın duasına "amin" deme hatırına </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>"amin" diyemeyeceğimi söylüyorum. Şaka yollu, </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>"Bana beddua ediyorsun galiba!" diyorum. </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>"Ya benden iyiler olmasa, ne ederim ben </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>bu dünyada? Kim beni şaştığında uyaracak? Kim </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>beni hüzne düştüğümde teselli edecek ki... Sonra </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>peygamberlerin kavimleriyle yaşadıkları imtihanları </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>hatırlıyorum. O toplulukta o peygamberden </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>iyisi yoktu! Ama nasıl acılar çekti? Ne dayanılmaz </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>sıkıntılara göğüs gerdi? "Benden iyi(ler) olsun </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>elbette.. Bende peygamber yalnızlığına </em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslateblue"><em>sabredecek iyilik yok ki!"</em></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkslateblue"><em>Senai Demirci</em></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ent, post: 183909, member: 13914"] [LEFT][B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]Pek tatlı bir nezaket cümlemiz [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]vardır. Birisinin yanında bir başkasını övüyorsanız, [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]"Senden iyi olmasın!" dersiniz! Sadık Şanlı kardeşimin[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]o incelik dolu anlatısını okuduğumdan beri [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]bu iltifata itiraz ediyorum: "...kapının zili çaldı. [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]Karşımda uzun zamandır görmediğim bir dostum. [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]Selamlaşıp, kucaklaştık. Çay eşliğinde uzun bir [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]sohbet için salona geçtik. Nasıl geçtiğini [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]anlayamadığımız üç koca saatin ardından [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]misafirim 'Geç oldu, bana müsaade' diyerek [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]noktayı koydu ve kalktı. Ona eşlik ettim. Sokağın [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]başına vardığımızda 'Şimdi ayrılık vakti. [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]Ben gidiyorum, ta ki benden hayırlısı gelsin inşallah' [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]diyerek elini uzattı. Kucaklaşırken, dostumun [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]ettiği duaya alışkanlıkla 'amin' dedim.[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]Eve dönerken, arkadaşımın veda sözleri takıldı [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]aklıma. Düşündüm, düşündükçe ürperdim. [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]Bu bir dua idi. İlk kez duyduğum yaman bir dua. [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]Gayri ihtiyari birkaç kez tekrarladım. Sıcacık [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]duygularla doldum. Bir şey tarafından kuşatılmıştım. [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]Bütün benliğimi dolduran güzel bir şey. Ertesi gün[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]ilk işim arkadaşımı telefonla aramak oldu. Nedir, [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]nereden duydun diye sordum. Bu özlü duadan [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]çok etkilendiğimi anlayan dostum, [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]'Hz. İsa Aleyhisselam'ın, Peygamber Efendimizin (asm) [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]geleceğini müjdelediği sözmüş bu' dedi. Ne güzel dua [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]imiş! 'Tuttum bu duayı' dedim. Güldü ve 'o halde hiç [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]bırakma.' [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]Ben gidiyorum, ta ki benden hayırlısı gelsin [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]inşallah."İsâ'ya (as) ve O'nun müjdelediği[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]En İyi'ye (asm) hürmeten: Kalktığım koltuğa [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]benden iyisi otursun. Sustuğum anda benden [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]iyisi konuşmaya başlasın. Olmadığım odaları [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]benden iyiler doldursn. Yetişemediğim yerlere [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]benden iyiler yetişsin.... [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]"Senden iyi olmasın!" diyen dostlarımın bu duasına, [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]İsa Aleyhisselâmın duasına "amin" deme hatırına [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]"amin" diyemeyeceğimi söylüyorum. Şaka yollu, [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]"Bana beddua ediyorsun galiba!" diyorum. [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]"Ya benden iyiler olmasa, ne ederim ben [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]bu dünyada? Kim beni şaştığında uyaracak? Kim [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]beni hüzne düştüğümde teselli edecek ki... Sonra [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]peygamberlerin kavimleriyle yaşadıkları imtihanları [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]hatırlıyorum. O toplulukta o peygamberden [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]iyisi yoktu! Ama nasıl acılar çekti? Ne dayanılmaz [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]sıkıntılara göğüs gerdi? "Benden iyi(ler) olsun [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]elbette.. Bende peygamber yalnızlığına [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=darkslateblue][I]sabredecek iyilik yok ki!"[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [/LEFT] [CENTER][SIZE=3][COLOR=darkslateblue][I]Senai Demirci[/I][/COLOR][/SIZE][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Senden iyi olmasın!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…