Şerbetili Tatlı Tarifleri

NuruAhsen

Sonsuz Temâþâ
Cevizli Tatlı

cevizlitatl2.jpg

Malzemeler

3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı galeta unu
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
1 kabartma tozu
1 vanilya


Şerbeti için:
2.5 çay bardağı şeker
3.5 çay bardağı su
1-2 damla limon suyu
Üzeri için:
krem şanti
tarçın

Hazırlanışı
Kek gibi önce yumurta ve şekeri çırpıyor daha sonra sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış orta boy tepsiye döküyoruz 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar (15-20 dak.)pişiriyoruz
kekimiz soğuyunca kaynatılmış şerbeti döküp şerbet çektikten sonrada krem şantiyi sürüyoruz şantinin üzerine tarçınınıda döküp dolapta dinlendiriyoruz dilediğimiz şekilde kesip soğuk servis yapıyoruz



Not:kek cıvık gibi görünürse yarım çay bardağı galeta unu daha ekleyebiliriz

Alinti...
 

NuruAhsen

Sonsuz Temâþâ
Ev Usulü Cevizli Tel Kadayıf

kadayif.jpg


Malzemeler

  • 500 gr.tel kadayıf
  • 2 su b.ceviz
  • 1 çay b.sıvıyağ
  • 1 çorba k.tereyağı
Şerbeti için:

  • 5 su b.toz şeker
  • 3.5 su b.su
  • yarım limon
Hazirlanisi:


Didiklenmiş kadayıfları karıştırma kabına alın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımını dökerek iyice harmanlayın. Yarısını tepsiye yayıp hafif bastırın. Merdane ile iri kırılmış cevizi üzerine serpin. Kalan kadayıfı da üzerine kapatıp hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirin. Kızaran kadayıfları el yakmayacak ısıya gelene kadar soğutun.


Bu arada şerbetini hazırlayın. Şerbet kaynamaya başlayınca 8 dk. kaynattıktan sonra el dayanacak ısıya gelince kadayıfın üzerine dökün.


Kaynak: Oktayusta

 

NuruAhsen

Sonsuz Temâþâ
Katmer Tatlısı

2hrcyh0.jpg

Malzemeler:
Hamuru:


* 1 yumurta
* 3,5 su bardağı un
* 1 su bardağı ılık su
* 150gr tereyağı

Kızartmak için:

* 750ml sıvıyağ (daha az veya çok olabilir)

Şerbeti:

* 4 su bardağı şeker
* 4,5 su bardağı su
* yarım limon

Hazırlanması:

1. Şerbeti için şekerle suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp soğutun.

2. Hamur malzemelerinden kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Altı parçaya ayırın. Her birini 15cm çapında açın. 100gr tereyağını eritip (malzemelerden ayrıca) her parçayı yağlayıp üst üste koyun. (en üstü yağlanmayacak) Yağ biraz donunca merdaneyle inceltip (35-40cm çapında) yufka haline getirin. Rulo şeklinde sarın. 10-15 dakika buzlukta ardından 30 dakika buzdolabının alt gözünde bekletin. 1 parmak eninde verev veya yuvarlak şekilde kesip kızgın yağda kızartın.

3. Kızarttığınız tatlıları anında soğuk şerbete atın. Şerbetin içinden alıp hindistan cevizi, ceviz veya fıstık serperek servis yapabilirsiniz.

ALINTI..
 

NuruAhsen

Sonsuz Temâþâ
muhallebili kadayıf

fm71vt.jpg

malzemeler:

* yarım kg kadayıf
* 125g tereyağı+125g margarin

* muhallebisi:

* 1 lt süt
* 5 yemek kaşığı pirinç unu
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* şerbeti:
* 4 su bardağı toz şeker
* 3,5 su bardağı su
* birkaç damla limon

hazırlanması:

1. margarin ve tereyağını eritip ılıtın. ılınan yağı kadayıfın üzerine dökün. elinizle kadayıfı aça aça yağın kadayıfın her yanına değmesini sağlayın. kadayıfın yarısını elinizle bastırarak orta boy tepsiye yayın.

2. muhallebiyi yapmak için sütün içine şekeri ve pirinç ununu ekleyin. telle devamlı çırparak pişirin. arada karıştırarak ılıtın. muhallebiyi tepsideki kadayıf üzerine yayın. kadayıfın diğer yarısını da bastırarak öuhallebinin üzerine serin. bunu 180C'de iyice kızarana kadar pişirin. (iyice kızarmazsa şerbeti dökünce beyaz kalır.)

3. şerbeti için şekeri ve suyu kaynatın. en son limonu ekleyip bir taşım daha kaynatın. kadayıf sıcak şerbet ılıkken şerbeti kadayıfın üzerine dökün. şerbeti döktükten hemen sonra kadayıf tepsisinin üzerine başka bir tepsi kapatın. (böylece kadayıf kurumaz)

ALINTI..
 

nimet06

Well-known member
of offffffffff ahsen kardeş.ne kadar düşüncelisin.ellerine sağlık yapanın da bizimki bunları görmesin hergün ister bu tatlılardan ben de yapacam diye mahvolurum.:033: ama hiç ummadığı bir gün yapıp sofraya getirecem bakalım inşallah beğenir.inşallah becerebilirim.ALLAH RAZI OLSUN.:gül::gül::gül::gül::gül::gül:
 

NuruAhsen

Sonsuz Temâþâ
Haşhaşli kakaolu şekerpare

http://nuruahsen.blogcu.com/Kekler+Ve+Pastalar+Tatlilar+



MALZEMELER:
2 yemek kaşığı haşhaş
4 su bardağı un
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
3 adet yumurta
250 gr. erimiş margarin
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
fındık
ŞERBETİ:
3 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
4 su bardağı su
YAPILIŞI:
3 bardak şekeri 4 bardak suyla 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocağın altını kapatın.
Erimiş yağ, yumurta, pudra şekeri, irmik, haşhaş, kakao, un, kabartma tozu, vanilyayı karıştırıp yumuşak bir hamur tutun. Elinizi sıvıyağa batırarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her birini yuvarlayıp bir tarafını haşhaşa batırın ve 2 santim aralıklarla yağlanmış tepsiye dizin. Hepsinin haşhaşlı yüzü üstte olmalı. Her birinin ortasına fındık koyun. (ben yarısını sade yaptım)170 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz ılık şerbeti üstüne döküp 20 dakika bekletin, servis yapın.afiyet olsun...​
 

NuruAhsen

Sonsuz Temâþâ
Çiçek Tatlısı

of offffffffff ahsen kardeş.ne kadar düşüncelisin.ellerine sağlık yapanın da bizimki bunları görmesin hergün ister bu tatlılardan ben de yapacam diye mahvolurum.:033: ama hiç ummadığı bir gün yapıp sofraya getirecem bakalım inşallah beğenir.inşallah becerebilirim.ALLAH RAZI OLSUN.:gül::gül::gül::gül::gül::gül:

ecmain olsun insAllah nimet kardesim bekliyoruz tatlilari ;)


62d19b35638add1a4f87bb86b66a1d1a_1264590852.jpg


MALZEMELER:


  • 1 paket (250 gr) tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1,5 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • yaklaşık 4,5-5 su bardağı un
*Hamuru yapıştırmak için 1 yumurta akı
*Üzeri için 1 yumurta sarısı
Şerbeti İçin:

  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker
  • 4-5 damla limon suyu
YAPILIŞI:

  1. Önce şerbeti hazırlayın; şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatın, kaynamaya başlayınca 5-6 dakika daha kaynatın, limon suyu ekleyip ocaktan alın, soğutun.
  2. Un hariç tüm hamur malzemesini iyice karıştırın.
  3. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurarak ele yapışmayan yumuşak bir kurabiye hamuru elde edin.
  4. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.
  5. Dinlenen hamurun yarısını merdaneyle tezgahta açın. Çiçek şeklinde kurabiye kalıbıyla kesin, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  6. Artan hamuru diğer hamurla birleştirip yoğurun, tekrar yarım cm kalınlığında açın, kalıpla kesin. Bu sefer kullandığınız kalıbın birkaç boy küçüğüyle kestiğiniz hamurun ortasını tekrar kesin, bir çerçeve elde edin.
  7. Bu çerçeveyi yumurta akı sürdüğünüz tepsideki hamurların üzerine oturtun, ortaya ceviz koyun.
  8. Hamurların hepsine bu işlemi uygulayın, hamurun üstüne yumurta sarısı sürüp 180 dereceli önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirin. (fazla kızartmayın, şerbeti gelince rengi biraz koyulaşıyor)
  9. Fırından çıkan kurabiyeleri uygun boyda bir tepsiye alın (yada yağlı kağıdı çıkartın), üzerlerine soğuk şerbeti gezdirin, tepsinin üzerini örterek sönmüş fırına koyun, 4-5 saat, mümkünse bir gün dinlendirip servis edin.

Not: Eğer iki farklı boyda kurabiye kalıbınız yoksa kahve fincanı ve şişe kapağı gibi orantılı iki farklı araç kullanabilirsiniz!


Tarif: sofra dergisinden…
 
Üst