Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Bediüzzaman Said Nursi
Hatıralar
"Şeriatın birtek meselesine ruhumu feda etmeye hazırım.''
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Sergerdan" data-source="post: 104723" data-attributes="member: 2492"><p>[ATTACH]507[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000">"Dinî hissiyatı siyasete âlet ediyorum" diye ithamlarına karşı deriz: </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000">Bütün hayatımı ve beni tanıyanları işhad ediyorum ki, değil dini siyasete âlet, belki siyasî olduğum zamanda dahi, bütün kuvvetimle siyasetleri dine âlet ve tâbi yapmaya çalıştığımı, bütün tarih-i hayatım ve dostlarım şehadet ettikleri gibi, </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000">Hürriyetin başında, şeriat isteyenleri astıkları bir zamanda, Hareket Ordusunun dehşetli divan-ı harb-i örfîsinde, aynı günde on beş adam asıldığı bir zamanda, Divan-ı Harb-i Örfî reisi ve âzâları dediler ki:</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000">"Sen mürtecisin, şeriat istemişsin" sözlerine mukabil demiş: </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000">"Şeriatın birtek meselesine ruhumu feda etmeye hazırım. Eğer Meşrutiyet bir fırkanın istibdadından ibaret ve hilâf-ı şeriat hareket ise, bütün dünya şahid olsun ki ben mürteciyim"</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000">diyen bir adam, idama beş para ehemmiyet vermeyen ve dünyasını, herşeyini şeriata feda eden, hiç mümkün müdür ki, dini, şeriatı birşeye ve bir siyasete âlet yapsın. Buna ihtimal veren sofestaî olamaz. </span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sergerdan, post: 104723, member: 2492"] [ATTACH]507[/ATTACH] [FONT=Microsoft Sans Serif][SIZE=2][COLOR=#000000]"Dinî hissiyatı siyasete âlet ediyorum" diye ithamlarına karşı deriz: Bütün hayatımı ve beni tanıyanları işhad ediyorum ki, değil dini siyasete âlet, belki siyasî olduğum zamanda dahi, bütün kuvvetimle siyasetleri dine âlet ve tâbi yapmaya çalıştığımı, bütün tarih-i hayatım ve dostlarım şehadet ettikleri gibi, Hürriyetin başında, şeriat isteyenleri astıkları bir zamanda, Hareket Ordusunun dehşetli divan-ı harb-i örfîsinde, aynı günde on beş adam asıldığı bir zamanda, Divan-ı Harb-i Örfî reisi ve âzâları dediler ki: "Sen mürtecisin, şeriat istemişsin" sözlerine mukabil demiş: "Şeriatın birtek meselesine ruhumu feda etmeye hazırım. Eğer Meşrutiyet bir fırkanın istibdadından ibaret ve hilâf-ı şeriat hareket ise, bütün dünya şahid olsun ki ben mürteciyim" diyen bir adam, idama beş para ehemmiyet vermeyen ve dünyasını, herşeyini şeriata feda eden, hiç mümkün müdür ki, dini, şeriatı birşeye ve bir siyasete âlet yapsın. Buna ihtimal veren sofestaî olamaz. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Bediüzzaman Said Nursi
Hatıralar
"Şeriatın birtek meselesine ruhumu feda etmeye hazırım.''
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…