Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Kuran-i Kerim
Kuran-ı Kerim'den Kıssalar
Şeytan Abidi Yoldan Nasıl Çıkardı ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="genc_kalem" data-source="post: 153082" data-attributes="member: 15919"><p><strong><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Kendine ait zaviyede Allahü Teâlâ'ya ibâdetle meşgul olan münzevî bir âbid vardı. Bir kadına da bir hastalık arız olmuştu. Kadının kardeşleri, kendisini, tedavi olur ve şifa bulur ümidiyle bu adamın yanına bırakmışlardı. Zamanla kadın âbidin nefsine hoş göründü ve tuttu zina etti. Kadın bu beraberlikten hamile kalmıştı. Derken Şeytan geldi, ne yapacağını şaşıran âbide: </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">— «Sen, bu kadını öldür, aksi halde duruma vâkıf olurlarsa onlar seni öldürürler» diye vesvese verdi. </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Adam da bunun üzerine kadını öldürüp gizli bir yere gömdü. Fakat sonra cinayet ortaya çıktı ve adamı tutup götürdüler. Giderlerken Şeytan yine geldi ve: </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">— «Onu sana hoş gösteren ve âna ettiren ben idim, şimdi bana secde edersen seni kurtarırım» dedi. </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">O adam da secde etti ve dinden çıktı. Adamı yoldan çıkaran Şeytan: </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">«Haberin olsun ki, ben senden beriyim; senin bulaştığına bulaşmam, senin mes'uliyetine iştirak etmem. Çünkü ben âlemlerin rabbi olan Allah'dan korkarım» dedi. </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">O kimseyi kendisine secde ettirip küfre sokarken korkmamıştı da aldatıp en büyük belâya soktuktan sonra Cehennem'deki azabı hatırlayıp korkacağı tutmuş: </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">— «Ben karışmam, ne halt edersen et» diyerek savuşuvermişti ki bu da bir şeytanlıktı. </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Sonra ikisinin de ebediyyen ateşte kalmaları kendilerinin âkibetleri oldu. Çünkü birisi âmir tavrıyla küfre teşvik etmiş,birisi de tutup bunu yapmıştı. </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Demek oluyor ki âmirin Allah'a karşı olan mâsiyet emri yapıldıktan sonra memur da mes'uliyetten kurtulamaz. Eğer bu mâsiyet küfür ise, cezası da ebedî olarak Cehennem'de kalıp azap görmektir. </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Buhari, Hanbelî ve diğerlerinin Hz. Ali radıyallahu anh'den rivâyet ettikleri bu hadise, Kür'an-ı Kerîm'de «Şeytanın meseli» diye beyân buyurulmuştur. </span></span></span></strong></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: blue"><strong>*Büyük Dini Hikayeler isimli eserden alınmıştır.</strong></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="genc_kalem, post: 153082, member: 15919"] [B][FONT=Arial Narrow][SIZE=3][COLOR=red]Kendine ait zaviyede Allahü Teâlâ'ya ibâdetle meşgul olan münzevî bir âbid vardı. Bir kadına da bir hastalık arız olmuştu. Kadının kardeşleri, kendisini, tedavi olur ve şifa bulur ümidiyle bu adamın yanına bırakmışlardı. Zamanla kadın âbidin nefsine hoş göründü ve tuttu zina etti. Kadın bu beraberlikten hamile kalmıştı. Derken Şeytan geldi, ne yapacağını şaşıran âbide: [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Narrow][SIZE=3][COLOR=red]— «Sen, bu kadını öldür, aksi halde duruma vâkıf olurlarsa onlar seni öldürürler» diye vesvese verdi. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Narrow][SIZE=3][COLOR=red]Adam da bunun üzerine kadını öldürüp gizli bir yere gömdü. Fakat sonra cinayet ortaya çıktı ve adamı tutup götürdüler. Giderlerken Şeytan yine geldi ve: [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Narrow][SIZE=3][COLOR=red]— «Onu sana hoş gösteren ve âna ettiren ben idim, şimdi bana secde edersen seni kurtarırım» dedi. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Narrow][SIZE=3][COLOR=red]O adam da secde etti ve dinden çıktı. Adamı yoldan çıkaran Şeytan: [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Narrow][SIZE=3][COLOR=red]«Haberin olsun ki, ben senden beriyim; senin bulaştığına bulaşmam, senin mes'uliyetine iştirak etmem. Çünkü ben âlemlerin rabbi olan Allah'dan korkarım» dedi. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Narrow][SIZE=3][COLOR=red]O kimseyi kendisine secde ettirip küfre sokarken korkmamıştı da aldatıp en büyük belâya soktuktan sonra Cehennem'deki azabı hatırlayıp korkacağı tutmuş: [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Narrow][SIZE=3][COLOR=red]— «Ben karışmam, ne halt edersen et» diyerek savuşuvermişti ki bu da bir şeytanlıktı. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Narrow][SIZE=3][COLOR=red]Sonra ikisinin de ebediyyen ateşte kalmaları kendilerinin âkibetleri oldu. Çünkü birisi âmir tavrıyla küfre teşvik etmiş,birisi de tutup bunu yapmıştı. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Narrow][SIZE=3][COLOR=red]Demek oluyor ki âmirin Allah'a karşı olan mâsiyet emri yapıldıktan sonra memur da mes'uliyetten kurtulamaz. Eğer bu mâsiyet küfür ise, cezası da ebedî olarak Cehennem'de kalıp azap görmektir. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Narrow][SIZE=3][COLOR=red][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Narrow][SIZE=3][COLOR=red]Buhari, Hanbelî ve diğerlerinin Hz. Ali radıyallahu anh'den rivâyet ettikleri bu hadise, Kür'an-ı Kerîm'de «Şeytanın meseli» diye beyân buyurulmuştur. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Narrow][SIZE=3][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Arial Narrow][COLOR=blue][B]*Büyük Dini Hikayeler isimli eserden alınmıştır.[/B][/COLOR][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Kuran-i Kerim
Kuran-ı Kerim'den Kıssalar
Şeytan Abidi Yoldan Nasıl Çıkardı ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…