Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Video
şeytan ve elinde bir bardak su
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ziyakarababa" data-source="post: 198259" data-attributes="member: 8628"><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 15px">Şeytan ve elinde bir bardak su</span></span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 15px"></span></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">ALLAH dostlarından Ebû Zekeriyya hasta döşeğinde ölümle pençeleşiyordu. Yakın dostlarından biri kendisen “Lâ ilahe illALLAH* Muhammedün Resûlullah! (ALLAH’tan başka ilah yoktur* Muhammed O’nun kulu ve elçisidir.)” sözlerini telkin etmek istedi. Bir etti* iki etti* üç etti. Ebu Zekerriya her defasında söylemeyi reddediyordu.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">Bu durum karşısında yakın dostu Ebu Zekerriya’nın son nefesinde imansız gideceğinden korktu ve endişeye kapılmıştı. Bütün bir ömrünü ALLAH’a ibadet ve taat etmekle geçiren böylesine bir kimsenin şimdi hasta döşeğinde ölüm ile pençeleşirken Kelime-i Tevhid getirmemesine bir mana veremiyordu. Şeytanın bir kandırışına mı yenilmişti yoksa? Veyahut da yüce ALLAH’ın tecellisi karşında mı idi?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">Bir müddet kafası bu düşünceler içinde çalkalanan dost baktı ki Ebu Zekerriya sanki kafasında resmi geçit yapan düşünceleri okuyormuş gibi bir aralık gözlerini açarak* “Bana bir şey mi dediniz?” diye sordu. Orada bulunanlar. “Evet* üç defa şehadet getirmeni söyledik* her defasında reddettin. O yüzden büyük bir endişeye düştük.” diye cevap verdiler.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">Bunun üzerine Ebu Zekerriya şu olayı anlatmaya başladı:</span></span><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 15px"></span></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">“Lanetlik şeytan elinde su bardağı ile gelmişti: Sağ yanıma dikilmiş elinde suyu göstererek “içecek misin?” diye soruyordu. Karşılınğında ise* “İsa* ALLAH’ın oğludur” dememi istiyordu. Reddettim. Sonra sol yanıma geçip dikildi. Yine aynı hareketleri tekrarlayarak “İsa* ALLAH’ın oğludur” cümlesini söylememi istedi. Yine reddettim. Üçüncü olarak “La ilahe (ALLAH yoktur)” diye söyledi* yine reddettim. Böylece her çareye başvurarak tam manasıyla yoklamasını yapıp da müspet bir netice alamayınca elindeki suyla dolu bardağı yere çarptı ve sıvışıp gitti. İşte gerçekte ben sizi değil* onu reddediyordum.”</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">Ardından da Şehadet getirerek ruhunu teslim eden Ebu Zekerriya gülen bir çehreyle Cennete yolculuk ettiğini müjdeliyordu.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">Yüce ALLAH (c.c.) cümlemizi kendisini İslam’ın hizmetine vererek Cennetlik olan kullarından eylesin* amin…</span></span><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ziyakarababa, post: 198259, member: 8628"] [SIZE=4] [/SIZE][FONT=Verdana][SIZE=4]Şeytan ve elinde bir bardak su[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=4] [/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4] ALLAH dostlarından Ebû Zekeriyya hasta döşeğinde ölümle pençeleşiyordu. Yakın dostlarından biri kendisen “Lâ ilahe illALLAH* Muhammedün Resûlullah! (ALLAH’tan başka ilah yoktur* Muhammed O’nun kulu ve elçisidir.)” sözlerini telkin etmek istedi. Bir etti* iki etti* üç etti. Ebu Zekerriya her defasında söylemeyi reddediyordu. Bu durum karşısında yakın dostu Ebu Zekerriya’nın son nefesinde imansız gideceğinden korktu ve endişeye kapılmıştı. Bütün bir ömrünü ALLAH’a ibadet ve taat etmekle geçiren böylesine bir kimsenin şimdi hasta döşeğinde ölüm ile pençeleşirken Kelime-i Tevhid getirmemesine bir mana veremiyordu. Şeytanın bir kandırışına mı yenilmişti yoksa? Veyahut da yüce ALLAH’ın tecellisi karşında mı idi? Bir müddet kafası bu düşünceler içinde çalkalanan dost baktı ki Ebu Zekerriya sanki kafasında resmi geçit yapan düşünceleri okuyormuş gibi bir aralık gözlerini açarak* “Bana bir şey mi dediniz?” diye sordu. Orada bulunanlar. “Evet* üç defa şehadet getirmeni söyledik* her defasında reddettin. O yüzden büyük bir endişeye düştük.” diye cevap verdiler. Bunun üzerine Ebu Zekerriya şu olayı anlatmaya başladı:[/SIZE][/FONT][SIZE=4] [/SIZE] [FONT=Verdana][SIZE=4] [/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]“Lanetlik şeytan elinde su bardağı ile gelmişti: Sağ yanıma dikilmiş elinde suyu göstererek “içecek misin?” diye soruyordu. Karşılınğında ise* “İsa* ALLAH’ın oğludur” dememi istiyordu. Reddettim. Sonra sol yanıma geçip dikildi. Yine aynı hareketleri tekrarlayarak “İsa* ALLAH’ın oğludur” cümlesini söylememi istedi. Yine reddettim. Üçüncü olarak “La ilahe (ALLAH yoktur)” diye söyledi* yine reddettim. Böylece her çareye başvurarak tam manasıyla yoklamasını yapıp da müspet bir netice alamayınca elindeki suyla dolu bardağı yere çarptı ve sıvışıp gitti. İşte gerçekte ben sizi değil* onu reddediyordum.” Ardından da Şehadet getirerek ruhunu teslim eden Ebu Zekerriya gülen bir çehreyle Cennete yolculuk ettiğini müjdeliyordu. Yüce ALLAH (c.c.) cümlemizi kendisini İslam’ın hizmetine vererek Cennetlik olan kullarından eylesin* amin…[/SIZE][/FONT][SIZE=4] [/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Video
şeytan ve elinde bir bardak su
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…