Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Şiir tavsiye edebilecek olan?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Elif_Gibi" data-source="post: 107031" data-attributes="member: 6253"><p><span style="color: blue"><strong>Şu yalan dünyaya geldim giderim</strong></span></p><p><strong><span style="color: blue">Gönül senden özge yar bulamadım</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Yaralandım al kanlara bulandım</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Elimin kanın yur bulamadım</span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: blue">Güzel olan neyler altın akçeyi</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Arif olan düzer türlü bohçayı</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Vücudunda seyr eyledim bahçeyi</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Dosta el değmedik nar bulamadım</span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: blue">Güzellerin zülfü destedir deste</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Erenler Hak için oturmuş posta</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Bir zamalar sağ gezdim bir zaman hasta</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Hasta halin nedir der bulamadım</span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: blue">Felek kırdı benim kolum kanadım</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Baykuş gibi viranlarda tündeim</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Bugün üç güzelin nabzın sınadım</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Can feda yoluna der bulamadım</span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: blue">Felek benim kurulu yayım astı</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Her köşe başında yolumu kesti</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Keskin kadeh ile dolumdan içti</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Yandı yüreciğim kar bulamadım</span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: blue">Pir Sultan Abdal'ım dağlar ben olsam</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Üstü mor sümbüllü bağlar ben olsam</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Alem çiçek olsa arı ben olsam</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Dost dilinden tatlı bal bulamadım</span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: blue">Pir Sultan Abdal</span></strong></p><p></p><p><strong><span style="color: #0000ff">__________</span></strong></p><p></p><p><strong>Hele bir düşün ki gözümün nuru,</strong></p><p><strong>Bu kadar parayı sana kim verdi?</strong></p><p><strong>Bazı fukaraya bulma kusuru,</strong></p><p><strong>Mesti, kundurayı sana kim verdi?</strong></p><p> </p><p><strong>Anadan doğunca kürkün var mıydı?</strong></p><p><strong>Üryan gelmedin mi, börkün var mıydı?</strong></p><p><strong>Torba torba mecidiyen var mıydı?</strong></p><p><strong>Tükenmez parayı sana kim verdi?</strong></p><p> </p><p><strong>Kuş tüyü döşekte yattın uzandın,</strong></p><p><strong>Haftada bir çeşit getdin özendin,</strong></p><p><strong>Aferin aklına, sen mi kazandın,</strong></p><p><strong>Şu tompu, tarlayı sana kim verdi?</strong></p><p> </p><p><strong>Dinle Ruhsati'yi ni diyom sana,</strong></p><p><strong>İyi bir öğüttür, sanma ki cene,</strong></p><p><strong>Çalışmayla verse, verirdi bana,</strong></p><p><strong>Bu köşkü sarayı sana kim verdi?</strong></p><p> </p><p><strong>Ruhsati (1856 - 1911)</strong></p><p> </p><p><strong>______________</strong></p><p> </p><p><span style="color: blue">Yazı Belli Değil, Hat Belli Değil...</span></p><p> </p><p><span style="color: blue">I</span></p><p> </p><p><span style="color: blue">Bir vakta erdi ki bizim günümüz,</span></p><p><span style="color: blue">Yiğit belli değil, mert belli değil;</span></p><p><span style="color: blue">Herkes yarasına derman arıyor,</span></p><p><span style="color: blue">Deva belli değil, dert belli değil.</span></p><p> </p><p><span style="color: blue">Fark ettik ahır vaktın yiğitin,</span></p><p><span style="color: blue">Merhamet çekip göğe gittiğin,</span></p><p><span style="color: blue">Gücü yeter soyar gücü yettiğin,</span></p><p><span style="color: blue">Papak belli değil, börk belli değil.</span></p><p> </p><p><span style="color: blue">Adalet kalmadı hep zulüm doldu.</span></p><p><span style="color: blue">Geçti şu baharın gülleri soldu,</span></p><p><span style="color: blue">Dünyanın gidişi acayip oldu.</span></p><p><span style="color: blue">Koyun belli değil, kurt belli değil.</span></p><p> </p><p><span style="color: blue">Başım ayık değil kederden yastan,</span></p><p><span style="color: blue">Ah ettükçe duman çıkıyor festen,</span></p><p><span style="color: blue">Harabe yüz tuttu bezm-i gülistan,</span></p><p><span style="color: blue">Yayla belli değil yurt belli değil.</span></p><p> </p><p><span style="color: blue">Çarh bozulmuş, dünya ıslah olmuyor.</span></p><p><span style="color: blue">Ehl-i fukaranın yüzü gülmüyor.</span></p><p><span style="color: blue">Ruhsati de dediğini bilmiyor.</span></p><p><span style="color: blue">Yazı belli değil, hat belli değil.</span></p><p> </p><p><span style="color: blue">Ruhsati</span></p><p><span style="color: #0000ff">____________</span></p><p></p><p><strong>Şunda bir dilberin sallanışın da</strong></p><p><strong>Selviye benzettim dallar içinde</strong></p><p><strong>Derya kenarında ırmak yüzünde</strong></p><p><strong>Turnaya benzettim göller içinde </strong></p><p> </p><p><strong>Hakk'a doğru giden yolu basmazlar</strong></p><p><strong>Söyletirler şirin dili kesmazler</strong></p><p><strong>Güzel sevdi deyü çekip asmazlar</strong></p><p><strong>Bir zaman söylenir diller içinde</strong></p><p> </p><p><strong>Benim yarim gelişinden bellidir</strong></p><p><strong>Ak elleri deste deste güllüdür</strong></p><p><strong>Yarinden ayrılan nerden bellidir</strong></p><p><strong>Melul mahzun gezer iller içinde</strong></p><p> </p><p><strong>Alma deli gönül alma eline</strong></p><p><strong>Ciğerciğim aşk oduna deline</strong></p><p><strong>Yarim al yeşiller giyip salına </strong></p><p><strong>Ko beni yatayım şallar içinde</strong></p><p> </p><p><strong>Huseyni'yem azdur işim zar m'ola(*)</strong></p><p><strong>Aşk kemendi boynumuza dar m'ola</strong></p><p><strong>Benim yarim gibi güzel var m’ola</strong></p><p><strong>Hakkın yarattığı kullar içinde</strong></p><p> </p><p>(*) mı ola</p><p> </p><p><strong>Huseyni</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elif_Gibi, post: 107031, member: 6253"] [COLOR=blue][B]Şu yalan dünyaya geldim giderim[/B][/COLOR] [B][COLOR=blue]Gönül senden özge yar bulamadım[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Yaralandım al kanlara bulandım[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Elimin kanın yur bulamadım[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Güzel olan neyler altın akçeyi[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Arif olan düzer türlü bohçayı[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Vücudunda seyr eyledim bahçeyi[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Dosta el değmedik nar bulamadım[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Güzellerin zülfü destedir deste[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Erenler Hak için oturmuş posta[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Bir zamalar sağ gezdim bir zaman hasta[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Hasta halin nedir der bulamadım[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Felek kırdı benim kolum kanadım[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Baykuş gibi viranlarda tündeim[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Bugün üç güzelin nabzın sınadım[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Can feda yoluna der bulamadım[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Felek benim kurulu yayım astı[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Her köşe başında yolumu kesti[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Keskin kadeh ile dolumdan içti[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Yandı yüreciğim kar bulamadım[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Pir Sultan Abdal'ım dağlar ben olsam[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Üstü mor sümbüllü bağlar ben olsam[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Alem çiçek olsa arı ben olsam[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Dost dilinden tatlı bal bulamadım[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Pir Sultan Abdal[/COLOR][/B] [B][COLOR=#0000ff]__________[/COLOR][/B] [B]Hele bir düşün ki gözümün nuru,[/B] [B]Bu kadar parayı sana kim verdi?[/B] [B]Bazı fukaraya bulma kusuru,[/B] [B]Mesti, kundurayı sana kim verdi?[/B] [B]Anadan doğunca kürkün var mıydı?[/B] [B]Üryan gelmedin mi, börkün var mıydı?[/B] [B]Torba torba mecidiyen var mıydı?[/B] [B]Tükenmez parayı sana kim verdi?[/B] [B]Kuş tüyü döşekte yattın uzandın,[/B] [B]Haftada bir çeşit getdin özendin,[/B] [B]Aferin aklına, sen mi kazandın,[/B] [B]Şu tompu, tarlayı sana kim verdi?[/B] [B]Dinle Ruhsati'yi ni diyom sana,[/B] [B]İyi bir öğüttür, sanma ki cene,[/B] [B]Çalışmayla verse, verirdi bana,[/B] [B]Bu köşkü sarayı sana kim verdi?[/B] [B]Ruhsati (1856 - 1911)[/B] [B]______________[/B] [COLOR=blue]Yazı Belli Değil, Hat Belli Değil...[/COLOR] [COLOR=blue]I[/COLOR] [COLOR=blue]Bir vakta erdi ki bizim günümüz,[/COLOR] [COLOR=blue]Yiğit belli değil, mert belli değil;[/COLOR] [COLOR=blue]Herkes yarasına derman arıyor,[/COLOR] [COLOR=blue]Deva belli değil, dert belli değil.[/COLOR] [COLOR=blue]Fark ettik ahır vaktın yiğitin,[/COLOR] [COLOR=blue]Merhamet çekip göğe gittiğin,[/COLOR] [COLOR=blue]Gücü yeter soyar gücü yettiğin,[/COLOR] [COLOR=blue]Papak belli değil, börk belli değil.[/COLOR] [COLOR=blue]Adalet kalmadı hep zulüm doldu.[/COLOR] [COLOR=blue]Geçti şu baharın gülleri soldu,[/COLOR] [COLOR=blue]Dünyanın gidişi acayip oldu.[/COLOR] [COLOR=blue]Koyun belli değil, kurt belli değil.[/COLOR] [COLOR=blue]Başım ayık değil kederden yastan,[/COLOR] [COLOR=blue]Ah ettükçe duman çıkıyor festen,[/COLOR] [COLOR=blue]Harabe yüz tuttu bezm-i gülistan,[/COLOR] [COLOR=blue]Yayla belli değil yurt belli değil.[/COLOR] [COLOR=blue]Çarh bozulmuş, dünya ıslah olmuyor.[/COLOR] [COLOR=blue]Ehl-i fukaranın yüzü gülmüyor.[/COLOR] [COLOR=blue]Ruhsati de dediğini bilmiyor.[/COLOR] [COLOR=blue]Yazı belli değil, hat belli değil.[/COLOR] [COLOR=blue]Ruhsati[/COLOR] [COLOR=#0000ff]____________[/COLOR] [B]Şunda bir dilberin sallanışın da[/B] [B]Selviye benzettim dallar içinde[/B] [B]Derya kenarında ırmak yüzünde[/B] [B]Turnaya benzettim göller içinde [/B] [B]Hakk'a doğru giden yolu basmazlar[/B] [B]Söyletirler şirin dili kesmazler[/B] [B]Güzel sevdi deyü çekip asmazlar[/B] [B]Bir zaman söylenir diller içinde[/B] [B]Benim yarim gelişinden bellidir[/B] [B]Ak elleri deste deste güllüdür[/B] [B]Yarinden ayrılan nerden bellidir[/B] [B]Melul mahzun gezer iller içinde[/B] [B]Alma deli gönül alma eline[/B] [B]Ciğerciğim aşk oduna deline[/B] [B]Yarim al yeşiller giyip salına [/B] [B]Ko beni yatayım şallar içinde[/B] [B]Huseyni'yem azdur işim zar m'ola(*)[/B] [B]Aşk kemendi boynumuza dar m'ola[/B] [B]Benim yarim gibi güzel var m’ola[/B] [B]Hakkın yarattığı kullar içinde[/B] (*) mı ola [B]Huseyni[/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Şiir tavsiye edebilecek olan?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…