Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Şiirler Beni Sana Çağırır
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="kasif1" data-source="post: 249099" data-attributes="member: 1008778"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">Sevgim, gönül ufku geniş olan şairlerce taçlandırılmış mısralarda saklı... Izdırabı yudumlayan ilham avcıları bana seni anlattılar. Güneşlerin kıskandığı güzelliğini anlattılar. Senin o gökkuşağı bakışlarından utanan dolunayın, bulutları perde yapıp saklandığını öğrendim. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">"Yeniden su yürüdü dalıma yaprağıma </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">Bir bakışın can verdi kurumuş topağıma" 1 </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">Yıllardır vefa beklediğim nazarlar, benden kendilerini kıskandılar. Karşılık beklediler. Senin varlığınla yeniden canlanırken düşüncelerim, ruhumun çöl kumu sıcaklığına serinlikler bahşedildi. Kalbimin atardamarında Sen vardın ey sevgili! </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">"Çiçeğe durdu kalbim içtim parmaklarından </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">Göz çeşmem suya erdi sevda kaynaklarından"2 </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">Senin yokluğun bir eylül sabahıydı benim için. Sonbahar akşamlarında ıslanmış saçlarım, perişan ruhumun aynasıydı. Kaldırımların sonbahar vurgunu yemiş sarı yaprakları gibiydim. Nefesin, balçıkta debelenen Adem'e üflenen ruhtu benim için. Ruhuma damıttığın duygular, sonsuzluğa akan Fırat'ın suyundan da azizdi. Ve Sen ey sevgili, göz sahillerime vuran dalgalarınla baştan başa yıkadın beni. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">Oysa ben, </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">"Yıllardır boz bulanık suları yudumladım </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">Bir pelikan hüznüyle yürüdüm kumsalları"3 </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">Senin olmadığın iklimlerin yağmurları bulanıktı. Bana takdim edilen deniz suları, susuzluğuma kamçı vuruyordu. Hüznüm, kumsalların yakıcılığı kadar eritirdi yüreğimi. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">Her şeye rağmen, Senin güneşleri kıskandıran o varlığınla ben, </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">"Bir aydınlık denizin sonsuz derinliğinde </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">Yüzüyorum gözünün yeşil serinliğinde"4 </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">Kirpiklerin, ceylan yüreğimi yaralayan oklar değil artık. Tabiatın en soylu renkleri gözlerinde canlanırken ben, o mest eden serinliğin gölgesinde, sonsuzluk besteleriyle Sana yöneldim. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">"Benim, kendisine Sensiz ulaşamayacağımı bilen Rabbim, karşıma Seni çıkardı." </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">"Gözlerinden göğüme sayısız yıldız akar </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">Bir gülüşün içimde benlerce lâmba yakar"5 </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">Gündüzü bulutsuz, gecesi pürüzsüz olan göklerden kayan yıldızlar misali, Senin gözlerinden yansıyan aydınlık; ışığa hasret, yalancı şafaklarla kandırılmış semalarımı aydınlattı. Leyla'nın görünce kıskanacağı o gamzeli gülüşlerin, aydınlığında Seni saklayarak eritir karanlığını. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">Ne kadar da çok istemişimdir, Senin aydınlığında ıslanan biri olmayı. "Sana sırılsıklam bir bakış da ben olsaydım." diyerek geçmişimdir ebemkuşağı yalnızlıkların altından. Şehirlerin gurbet kokan ıssız sokaklarında, Senin göklerinden kayan yıldızların ayrılık gözyaşlarıyla ıslanmışımdır. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">"Senin göklerinle doludur yüreğim"6 </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">Ve Sen, "Ey sevgili, en sevgili!" bulutların kendisine perdedarlık yaptığı nazlı sultanım, naz makamının efendisi, </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">"Bir kurtuluştur o an çağrılsa senin adın </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">Sesin ne kadar sıcak sesin ne kadar yakın"7 </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">Biliyorum ki, çocuklarına; Senin, ruhumun çöl kumu sıcaklığına yürüyen suyunu içiren anneler, yine Senin gölgende serinleyecekler. Senin, ölü ruhuma can veren varlığınla yeniden yeşerecek tabiat. Güneş bir mızrak boyu kadar yakınımıza geldiğinde, ayağı ve alnı beyaz sekili atlar gibi Seni bekleyeceğim. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">"Ben aşk ve ibadetlerimi kemer yapacağım belime </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">Kim git der çeyiziyle kapıya gelmiş geline"8 </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">Ve Sen, "Ey sevgili, en sevgili!" aşkımın kalbine oturan, benim için sadece bir "aş" olmayan! Yaralı ruhuma emzirdiğin duygularınla bende yaşayan, artık ayrılık gözyaşından "İçimde lâmbalar sırılsıklam" değil. Uzaklığın bana yakınlık oldu. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">"Ben onun sılası kendimin gurbetiyim"9 </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">diyen şairlerce teselli edildim. Vuslatına kundaklanan yüreğim "Senin göklerinle dopdolu." </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">"Bir yol buldum öteye geçerek gözlerinden </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">İşte yeni bir dünya Peygamber sözlerinden"10 </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">Yarım kalmış yanımı tamamlayan sevgili, günahkâr yalnızlığımı eriten yâr, O'na giderken bana yoldaş olan yâr! Kirpik, kirpik sözlerin, beni efendimin çağrısına yöneltir. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">"Ölüm bize ne uzak bize ne yakın ölüm </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">Ölümsüzlüğü tattık bize ne yapsın ölüm"11 </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">"Yüreğini kefenleyenler ölümsüz başkaları vadediyordu yarınlara." Toprağın bağrında çürüyen tohumlar, yeşermenin sevincini taşır kollarında. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">Şairler, gönül kâbesine şiirleriyle birlikte yüreğini asanlar, beni Sana çağırır. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">"Ey sevgili en sevgili </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">Uzatma dünya sürgünümü benim"12 </span></span></span></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">Dipnotlar </span></span></span></strong></p><p><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">1)E. Bayezıd 2)E. Bayezıd 3)N. Genç 4)E. Bayezıd 5)E. Bayezıd 6) C. Hasannebioğlu 7)E. Bayezıd 8)B. Karakoç 9)S. Karakoç 10)E. Bayezıd 11)E. Bayezıd 12)S. Karakoç </span></span></span></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kasif1, post: 249099, member: 1008778"] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]Sevgim, gönül ufku geniş olan şairlerce taçlandırılmış mısralarda saklı... Izdırabı yudumlayan ilham avcıları bana seni anlattılar. Güneşlerin kıskandığı güzelliğini anlattılar. Senin o gökkuşağı bakışlarından utanan dolunayın, bulutları perde yapıp saklandığını öğrendim. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]"Yeniden su yürüdü dalıma yaprağıma [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]Bir bakışın can verdi kurumuş topağıma" 1 [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]Yıllardır vefa beklediğim nazarlar, benden kendilerini kıskandılar. Karşılık beklediler. Senin varlığınla yeniden canlanırken düşüncelerim, ruhumun çöl kumu sıcaklığına serinlikler bahşedildi. Kalbimin atardamarında Sen vardın ey sevgili! [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]"Çiçeğe durdu kalbim içtim parmaklarından [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]Göz çeşmem suya erdi sevda kaynaklarından"2 [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]Senin yokluğun bir eylül sabahıydı benim için. Sonbahar akşamlarında ıslanmış saçlarım, perişan ruhumun aynasıydı. Kaldırımların sonbahar vurgunu yemiş sarı yaprakları gibiydim. Nefesin, balçıkta debelenen Adem'e üflenen ruhtu benim için. Ruhuma damıttığın duygular, sonsuzluğa akan Fırat'ın suyundan da azizdi. Ve Sen ey sevgili, göz sahillerime vuran dalgalarınla baştan başa yıkadın beni. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]Oysa ben, [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]"Yıllardır boz bulanık suları yudumladım [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]Bir pelikan hüznüyle yürüdüm kumsalları"3 [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]Senin olmadığın iklimlerin yağmurları bulanıktı. Bana takdim edilen deniz suları, susuzluğuma kamçı vuruyordu. Hüznüm, kumsalların yakıcılığı kadar eritirdi yüreğimi. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]Her şeye rağmen, Senin güneşleri kıskandıran o varlığınla ben, [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]"Bir aydınlık denizin sonsuz derinliğinde [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]Yüzüyorum gözünün yeşil serinliğinde"4 [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]Kirpiklerin, ceylan yüreğimi yaralayan oklar değil artık. Tabiatın en soylu renkleri gözlerinde canlanırken ben, o mest eden serinliğin gölgesinde, sonsuzluk besteleriyle Sana yöneldim. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]"Benim, kendisine Sensiz ulaşamayacağımı bilen Rabbim, karşıma Seni çıkardı." [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]"Gözlerinden göğüme sayısız yıldız akar [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]Bir gülüşün içimde benlerce lâmba yakar"5 [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]Gündüzü bulutsuz, gecesi pürüzsüz olan göklerden kayan yıldızlar misali, Senin gözlerinden yansıyan aydınlık; ışığa hasret, yalancı şafaklarla kandırılmış semalarımı aydınlattı. Leyla'nın görünce kıskanacağı o gamzeli gülüşlerin, aydınlığında Seni saklayarak eritir karanlığını. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]Ne kadar da çok istemişimdir, Senin aydınlığında ıslanan biri olmayı. "Sana sırılsıklam bir bakış da ben olsaydım." diyerek geçmişimdir ebemkuşağı yalnızlıkların altından. Şehirlerin gurbet kokan ıssız sokaklarında, Senin göklerinden kayan yıldızların ayrılık gözyaşlarıyla ıslanmışımdır. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]"Senin göklerinle doludur yüreğim"6 [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]Ve Sen, "Ey sevgili, en sevgili!" bulutların kendisine perdedarlık yaptığı nazlı sultanım, naz makamının efendisi, [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]"Bir kurtuluştur o an çağrılsa senin adın [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]Sesin ne kadar sıcak sesin ne kadar yakın"7 [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]Biliyorum ki, çocuklarına; Senin, ruhumun çöl kumu sıcaklığına yürüyen suyunu içiren anneler, yine Senin gölgende serinleyecekler. Senin, ölü ruhuma can veren varlığınla yeniden yeşerecek tabiat. Güneş bir mızrak boyu kadar yakınımıza geldiğinde, ayağı ve alnı beyaz sekili atlar gibi Seni bekleyeceğim. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]"Ben aşk ve ibadetlerimi kemer yapacağım belime [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]Kim git der çeyiziyle kapıya gelmiş geline"8 [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]Ve Sen, "Ey sevgili, en sevgili!" aşkımın kalbine oturan, benim için sadece bir "aş" olmayan! Yaralı ruhuma emzirdiğin duygularınla bende yaşayan, artık ayrılık gözyaşından "İçimde lâmbalar sırılsıklam" değil. Uzaklığın bana yakınlık oldu. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]"Ben onun sılası kendimin gurbetiyim"9 [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]diyen şairlerce teselli edildim. Vuslatına kundaklanan yüreğim "Senin göklerinle dopdolu." [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]"Bir yol buldum öteye geçerek gözlerinden [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]İşte yeni bir dünya Peygamber sözlerinden"10 [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]Yarım kalmış yanımı tamamlayan sevgili, günahkâr yalnızlığımı eriten yâr, O'na giderken bana yoldaş olan yâr! Kirpik, kirpik sözlerin, beni efendimin çağrısına yöneltir. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]"Ölüm bize ne uzak bize ne yakın ölüm [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]Ölümsüzlüğü tattık bize ne yapsın ölüm"11 [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]"Yüreğini kefenleyenler ölümsüz başkaları vadediyordu yarınlara." Toprağın bağrında çürüyen tohumlar, yeşermenin sevincini taşır kollarında. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]Şairler, gönül kâbesine şiirleriyle birlikte yüreğini asanlar, beni Sana çağırır. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]"Ey sevgili en sevgili [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]Uzatma dünya sürgünümü benim"12 [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]Dipnotlar [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]1)E. Bayezıd 2)E. Bayezıd 3)N. Genç 4)E. Bayezıd 5)E. Bayezıd 6) C. Hasannebioğlu 7)E. Bayezıd 8)B. Karakoç 9)S. Karakoç 10)E. Bayezıd 11)E. Bayezıd 12)S. Karakoç [/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Şiirler Beni Sana Çağırır
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…