Şimdi aziz bir rüzgar esti...

m_safiturk

Active member
Şimdi aziz bir rüzgar esti..Bir alabora oldu..Bir virane hırpalandı..Bir huzme sızdı sızılara..Bir ezgi tünedi saçaklara…Ağırca boyun bağları eskisi gibi hep ağır..Ve hep aynı içinden geçemezsem bu duvarlar hep sağır…

Kalkmalı doğrulmalıyım..Acım benim kendime yalanım..varlığımın farkındalığı bu perde...ve bu uykudan uyanmalıyım…Azizi bir rüzgar esti…Bir zillet düştü ellerime..Semaya bakıyorum gece gece..Gönlüme yıldız düştü eşi dostuyla..Kehkeşan misafirim…Kehkeşanda misafirim..Mutluluk gibi…

Derin derin nefesleniyorum..Be derinleniyorun derinlikle beraber…Bir talan başladı..ayağımı yerden kesti..Yolcuyum azığım yoğum..Varım da bela…

Aziz bir rüzgar esti..Uçuştu kağıtlarım…Kaldı yanımda taşlara kazıdıklarım…Ömrüm önümde..Orasına burasına bakıyorum…Bir şeyler arıyorum tutacak..Çocuktum vs…hani o ihtiyara ihtiyari baston olmuştum kırmızı ışıkta..En son ne zaman suladım çiçekleri…Nerede birkaç kırıntıyı kaldırdım yerden…Ne vakit bakıp bir baharın yüzüne hoş geldin derlemelerinle dedim..Ne zaman peşine düştüm bir kelebeğin bilmiyorum..Hem bir fidanım varmıydı dostluk ormanında hatırlamıyorum…

Bir aziz rüzgar esti..bir şeyleri aldı götürdü benden beni bıraktı…Tutup elimi ardına düşüyorum düştüğüm gibi…”Al beni benim de savrulma kabiliyetim var ..!”diyorum…Bir dağ’a uğrayıp gelecekmiş…Ellerimde kaldı ellerim…

Bir aziz rüzgar esti birkaç damla yağmur düştü gözlerime..Ağlamaklı oldu anılarım…Tozlar kirpiklerime kondular ardı sıra ağlayamadım..

Bu meyus sallantı kalbimi harap edecek…Yok mu yar illerinden bir selam selamet…Ufka bakıyorum umud yurtlarına dalıyorum…Bir aziz rüzgar esti istianelerime bir lutuf şebnemi konuyor dualarıma…Alem içinde görünüyor…Bir daha diyorum…Bin defa istiyorum…Ey Aziz rüzgar dön dağlardan geri al beni…Ellerim üşüdü ellerimde…

Bir acz ile bir kibritim var kametimce karanlığa çakıyorum..Aydınlığı bir çöp kadar…Belki bir kandile rastlar günümüz aydın kalan ömrümüz aydınlık olur…Isınır gönlümüz…

m_safiturk

huve

Well-known member
Bu meyus sallantı kalbimi harap edecek…Yok mu yar illerinden bir selam selamet…Ufka bakıyorum umud yurtlarına dalıyorum…Bir aziz rüzgar esti istianelerime bir lutuf şebnemi konuyor dualarıma…Alem içinde görünüyor…Bir daha diyorum…Bin defa istiyorum…Ey Aziz rüzgar dön dağlardan geri al beni…Ellerim üşüdü ellerimde…

başka Sait Faik hikayesi okuyorum sandım,
sonra daha farklı bitti..
bir solukta okudum,
çok derin yazılmış, ötelere götürüyor :)