Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Simit parasıyla cenneti satın alabilmek..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Tarihci" data-source="post: 18924" data-attributes="member: 8"><p><span style="color: blue"><strong><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">Günün son dersinin sonuna gelinmişti. Öğrenciler çıkmak için sabırsızlanıyordu. Defter ve kitaplarını çantalarına koydular. Zil çalar çalmaz, dışarı çıkmak için hazırdılar. Yalnız, Ali hazırlanmamıştı.Gecikmek için de elinden geleni yapıyordu.Nihayet zil çaldı. Öğrenciler bir anda kapıya yöneldi. Ali, yerinden kalkmadı. Ağır ağır eşyasını topladi. Bir yandan goz ucuyla ogretmenine bakiyor, bir yandan da arkadaslarinin gitmesini bekliyordu.</span></span></em></strong></span></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">Ogretmeni, onun bu hâlini fark etti:</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">- Hayrola Ali, dedi. Eve gitmeyecek misin?</span></span></span></strong></em></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">Ali, son arkadasinin da ciktigini gorunce cevap verdi:</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">- Sizinle konusmak istiyordum ogretmenim.</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">- Peki, dedi ogretmeni. Ne soyleyeceksin bakalim?</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">- Ahmet arkadasimiz var ya…</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">- Evet, ne olmus Ahmet'e?</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">- Durumlari pek iyi degil galiba. Annesi, beslenme cantasina pekiyi seyler koymuyor.</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">- Ee?</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">- Ona yardim etmek istiyorum. Ama benim yardim ettigimi bilirse uzulur. Gunde bir simit parasi biriktirip her hafta size versem, siz de ona verseniz?</span></span></span></strong></em></p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">Cebinden bir avuc bozuk para cikarip ogretmenin masasinin uzerine koydu. Nurhan Ogretmen, paraya dokunmadi. Sandalyesine oturup dusundu.Ali hakkindaki bilgilerini yokladi. Bildigi kadariyla ailesinin durumu pekiyi degildi. Bu caliskan ve sevimli ogrencisi, ne kadar da iyi niyetli ve dusunceliydi. Zengin bir ailenin cocugu degildi. Buna ragmen yardim etmek istiyordu. Ustelik yardim ettiginin bilinmesini istemiyordu.</span></span></span></strong></em></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">Nurhan Ogretmen:</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">- Dur bakalim Ali, dedi. Bildigim kadariyla sizin de maddî durumunuz pekiyi degil. Yanlis mi biliyorum?</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">- Dogru biliyorsunuz ogretmenim. Babam gundelikci. Cogu zaman is bulamiyor. Ama ben de calisiyor, para kazaniyorum.</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">- Nerede calisiyorsun?</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">- Simit satiyorum.</span></span></span></strong></em></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">Nurhan Ogretmen yine durup dusundu. Iyiligin bu kadarina ne demeliydi simdi. Bunun gerceklesmesi zordu. Onu, bundan vazgecirmek icin bir care bulmaliydi. Bunu yaparken, sevimli ogrencisini de kirmamaliydi. Onunla biraz daha konusursa, belki bir yolunu bulurdu.</span></span></span></strong></em></p><p> </p><p> </p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">Nurhan Ogretmen, Ali'ye dondu:</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">- Buyuyunce ne olmak istiyorsun, diye sordu.</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">- Cok zengin bir isadami…</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">- Nicin?</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">- Insanlara daha cok yardim etmek icin…</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">- Guzel, dedi Nurhan O gretmen. Bak simdi Ali, Ahmet'in ailesinin durumu pekiyi degil; bu dogru. Ama sizinki de bundan pek farkli degil. Istersen acele etme; cok zengin oldugun zaman insanlara yardim edersin.Olmaz mi?</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">- Olmaz, dedi Ali. Simdi yapmaliyim.</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">- Neden olmaz?</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">- Uc sebepten dolayi olmaz.</span></span></span></strong></em></p><p> </p><p> </p><p><span style="color: blue"><strong><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">Birincisi: Bu para zaten benim degil. Iyilik ettigim icin ALLAH, beni insanlara sevimli gosteriyor. Insanlar da bundan etkileniyor, daha cok simit aliyorlar. Bu sayede gun boyu calisanlardan bile fazla simit satiyorum. Hele mahallede Hasan Amca var, her gun iki simit alip guvercinlere veriyor.</span></span></em></strong></span></p><p> </p><p> </p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">Ikincisi: "Agac yas iken egilir." deniliyor. Simdiden iyilik yapmayi ogrenmezsem buyudugumde hic yapamam.</span></span></span></strong></em></p><p> </p><p> </p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">Ucuncusu ise daha onemli: Buyudugum zaman cok zengin bir isadami olmak istiyorum. Zamaninda yatirim yapmayanlar buyuk isadami olamazlar.</span></span></span></strong></em></p><p> </p><p> </p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">Nurhan Ogretmen, karsisinda buyuk biri varmis gibi dinliyordu:</span></span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">- Bu sonuncusunu pek iyi anlayamadim, dedi.?</span></span></span></strong></em></p><p> </p><p> </p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">- Aciklayayim ogretmenim, dedi Ali. Simdi, cok zengin olmadigim icin, ancak gunde bir simit parasi kadar yardim edebiliyorum. Bundan fazlasini veremem. ALLAH, Cennet'i gucu kadar iyilik edene veriyor. Simdi gucum bu olduguna gore Cennet'in fiyati birkac simit parasi kadardir. Eger zengin olmadan olursem birkac simit parasiyla Cennet'e girebilirim. Bundan daha kârli bir yatirim olur mu?</span></span></span></strong></em></p><p> </p><p> </p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">Nurhan Ogretmen'in gozleri dolmustu. Basini "Evet" anlaminda sallarken Aliyi evine yolladi.</span></span></span></strong></em></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">Sinifa geri donerken okulun bosaldigini fark etti. Esyalarini toplamak icin masasina dondugunde Ali'nin biraktigi parlarin masaustunde kaldigini fark etti. Sandalyesine gayri ihtiyari oturdu ve paralari eline aldi. Hicbir para ona bu kadar kiymetli gelmemisti. Sanki elinde dunyanin en kiymetli incilerini, yakutlarini, elmaslarini tutuyordu. Hatta bu paralar onlardan bile kiymetliydi. Oyle bu paralar, Bu bozuk, SIMIT paralari, Cenneti satin alabilecek paralardi. Sanki hic birakmak istemeyen bir duygu ile simsIki kavramıştı bu bozuk simit paralarini.</span></span></span></strong></em></p><p> </p><p> </p><p><span style="color: blue"><strong><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">Oturdugu yerden kalkamadi Nurhan Ogretmen. Icinin doldugunu, Tarif edilemeyen duygulara boguldugunu hissetti. Birden bosalan saganak yagmurlar gibi aglamaya basladi. Agladi … Agladi.</span></span></em></strong></span></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">Kendine geldiginde aksam olmustu. Yavas yavas siniftan cikip okuldan ayrilirken bekci Sadik Bozuk Simit paralari ile cenneti satin almak, Bozuk Simit paralari ile cenneti satin almak' diye Nurhan ogretmenin sayikladigini duydu. Bekcinin hayretler icinde ' Ne dediniz hocam ' demesini bile duymayan Nurhan ogretmen bekcinin saskin bakislari altinda aksamin alaca karanligina karisivermisti</span></span></span></strong></em></p><p> </p><p> </p><p><strong><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #0000ff">ALINTI</span></span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #0000ff">..</span></span></span></em></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Tarihci, post: 18924, member: 8"] [COLOR=blue][B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Günün son dersinin sonuna gelinmişti. Öğrenciler çıkmak için sabırsızlanıyordu. Defter ve kitaplarını çantalarına koydular. Zil çalar çalmaz, dışarı çıkmak için hazırdılar. Yalnız, Ali hazırlanmamıştı.Gecikmek için de elinden geleni yapıyordu.Nihayet zil çaldı. Öğrenciler bir anda kapıya yöneldi. Ali, yerinden kalkmadı. Ağır ağır eşyasını topladi. Bir yandan goz ucuyla ogretmenine bakiyor, bir yandan da arkadaslarinin gitmesini bekliyordu.[/SIZE][/FONT][/I][/B][/COLOR] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Ogretmeni, onun bu hâlini fark etti:[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]- Hayrola Ali, dedi. Eve gitmeyecek misin?[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Ali, son arkadasinin da ciktigini gorunce cevap verdi:[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]- Sizinle konusmak istiyordum ogretmenim.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]- Peki, dedi ogretmeni. Ne soyleyeceksin bakalim?[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]- Ahmet arkadasimiz var ya…[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]- Evet, ne olmus Ahmet'e?[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]- Durumlari pek iyi degil galiba. Annesi, beslenme cantasina pekiyi seyler koymuyor.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]- Ee?[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]- Ona yardim etmek istiyorum. Ama benim yardim ettigimi bilirse uzulur. Gunde bir simit parasi biriktirip her hafta size versem, siz de ona verseniz?[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Cebinden bir avuc bozuk para cikarip ogretmenin masasinin uzerine koydu. Nurhan Ogretmen, paraya dokunmadi. Sandalyesine oturup dusundu.Ali hakkindaki bilgilerini yokladi. Bildigi kadariyla ailesinin durumu pekiyi degildi. Bu caliskan ve sevimli ogrencisi, ne kadar da iyi niyetli ve dusunceliydi. Zengin bir ailenin cocugu degildi. Buna ragmen yardim etmek istiyordu. Ustelik yardim ettiginin bilinmesini istemiyordu.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Nurhan Ogretmen:[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]- Dur bakalim Ali, dedi. Bildigim kadariyla sizin de maddî durumunuz pekiyi degil. Yanlis mi biliyorum?[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]- Dogru biliyorsunuz ogretmenim. Babam gundelikci. Cogu zaman is bulamiyor. Ama ben de calisiyor, para kazaniyorum.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]- Nerede calisiyorsun?[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]- Simit satiyorum.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Nurhan Ogretmen yine durup dusundu. Iyiligin bu kadarina ne demeliydi simdi. Bunun gerceklesmesi zordu. Onu, bundan vazgecirmek icin bir care bulmaliydi. Bunu yaparken, sevimli ogrencisini de kirmamaliydi. Onunla biraz daha konusursa, belki bir yolunu bulurdu.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Nurhan Ogretmen, Ali'ye dondu:[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]- Buyuyunce ne olmak istiyorsun, diye sordu.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]- Cok zengin bir isadami…[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]- Nicin?[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]- Insanlara daha cok yardim etmek icin…[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]- Guzel, dedi Nurhan O gretmen. Bak simdi Ali, Ahmet'in ailesinin durumu pekiyi degil; bu dogru. Ama sizinki de bundan pek farkli degil. Istersen acele etme; cok zengin oldugun zaman insanlara yardim edersin.Olmaz mi?[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]- Olmaz, dedi Ali. Simdi yapmaliyim.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]- Neden olmaz?[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]- Uc sebepten dolayi olmaz.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [COLOR=blue][B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Birincisi: Bu para zaten benim degil. Iyilik ettigim icin ALLAH, beni insanlara sevimli gosteriyor. Insanlar da bundan etkileniyor, daha cok simit aliyorlar. Bu sayede gun boyu calisanlardan bile fazla simit satiyorum. Hele mahallede Hasan Amca var, her gun iki simit alip guvercinlere veriyor.[/SIZE][/FONT][/I][/B][/COLOR] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Ikincisi: "Agac yas iken egilir." deniliyor. Simdiden iyilik yapmayi ogrenmezsem buyudugumde hic yapamam.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Ucuncusu ise daha onemli: Buyudugum zaman cok zengin bir isadami olmak istiyorum. Zamaninda yatirim yapmayanlar buyuk isadami olamazlar.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Nurhan Ogretmen, karsisinda buyuk biri varmis gibi dinliyordu:[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]- Bu sonuncusunu pek iyi anlayamadim, dedi.?[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]- Aciklayayim ogretmenim, dedi Ali. Simdi, cok zengin olmadigim icin, ancak gunde bir simit parasi kadar yardim edebiliyorum. Bundan fazlasini veremem. ALLAH, Cennet'i gucu kadar iyilik edene veriyor. Simdi gucum bu olduguna gore Cennet'in fiyati birkac simit parasi kadardir. Eger zengin olmadan olursem birkac simit parasiyla Cennet'e girebilirim. Bundan daha kârli bir yatirim olur mu?[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Nurhan Ogretmen'in gozleri dolmustu. Basini "Evet" anlaminda sallarken Aliyi evine yolladi.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Sinifa geri donerken okulun bosaldigini fark etti. Esyalarini toplamak icin masasina dondugunde Ali'nin biraktigi parlarin masaustunde kaldigini fark etti. Sandalyesine gayri ihtiyari oturdu ve paralari eline aldi. Hicbir para ona bu kadar kiymetli gelmemisti. Sanki elinde dunyanin en kiymetli incilerini, yakutlarini, elmaslarini tutuyordu. Hatta bu paralar onlardan bile kiymetliydi. Oyle bu paralar, Bu bozuk, SIMIT paralari, Cenneti satin alabilecek paralardi. Sanki hic birakmak istemeyen bir duygu ile simsIki kavramıştı bu bozuk simit paralarini.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [COLOR=blue][B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Oturdugu yerden kalkamadi Nurhan Ogretmen. Icinin doldugunu, Tarif edilemeyen duygulara boguldugunu hissetti. Birden bosalan saganak yagmurlar gibi aglamaya basladi. Agladi … Agladi.[/SIZE][/FONT][/I][/B][/COLOR] [I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Kendine geldiginde aksam olmustu. Yavas yavas siniftan cikip okuldan ayrilirken bekci Sadik Bozuk Simit paralari ile cenneti satin almak, Bozuk Simit paralari ile cenneti satin almak' diye Nurhan ogretmenin sayikladigini duydu. Bekcinin hayretler icinde ' Ne dediniz hocam ' demesini bile duymayan Nurhan ogretmen bekcinin saskin bakislari altinda aksamin alaca karanligina karisivermisti[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=#0000ff]ALINTI[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=#0000ff]..[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Simit parasıyla cenneti satın alabilmek..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…