Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Sitare
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Elif_Gibi" data-source="post: 138034" data-attributes="member: 6253"><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><em>Sitare</em></span></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>“Çeşmek Be-zen Sitare</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Ezmen Mekon Kanare”</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Nerden çıktın karşıma böyle Sitare</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Efsaneler dökülüyor gülüşlerinde</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Kirpiklerin yüreğime batıyor</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Telaşlı bir kalabalığın ortasında</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Ayaküstü konuşuyoruz</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Nedimin nigehban nergisleri gibi</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Üstümüzde bütün nazarlar</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Çok utanıyorum Sitare</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Dün oturup hesap ettim</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Sen doğduğun zaman</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Ben bir askeri mektepte talebeymişim</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Sen bilmezsin Sitare</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Burada gündüzler çekip durduğumuz bir mercan tespih</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Geceler içinde uyuduğumuz birer siyah buluttu</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Her akşam dokuzda yat borusu çalardı</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Yat borusu baştan aşağı hüzün çalardı</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Bir derin uykuya atardım kendimi</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Siyah benli bir kız düşlerime kaçardı</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Bende onu alır anamın düşlerine kaçardım</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Bu azgın kalabalıkta seni tam duyamıyorum</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Gözlerin mi daha sıcak gülüyor</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Yoksa dudakların mı anlayamıyorum</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Seninle konuşurken Sitare</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Aklıma yıldızlar dökülüyor</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Bir çaresiz Zühre oluyorsun Babil caddelerinde</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Ateş gözlü kahinler koşuyorlar arkandan</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Binlerce meşalenin ışığı kımıldıyor saçlarında</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Gökyüzü salkım salkım</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Zigguratlar tıklım tıklım</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Dönüp dolaşıp dudaklarına takılıyor aklım</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Ah benim bu akıldan sıyrılmış aklım</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Kimi gün boşlukta konacak yer bulamayan</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Kimi gün inatçı yosunlar gibi kepez diplerine yapışan aklım</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Gözlerine baktığım zaman Sitare</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Bütün çöllere ay doğuyor</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Yoldaş ediyorum kendime İmrül Kays’ı Antere’yi A’şa’yı</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>En kuytu vahaları dolaşıyorum</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Hangi vahaya gitsem çadırlar sökülmüş Sitare</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Çadırla su arasında bir cılga var</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>O cılgada narin ayak izlerin var</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Durgun suya düşüp kalmış gözlerin var</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Bu azgın kalabalıkta seni tam duyamıyorum</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Gözlerin mi daha sıcak gülüyor</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Yoksa dudakların mı anlayamıyorum</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Bazan sapsarı bir benizle geliyorsun</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Yorgun çizgileri alnında uykusuzluğun</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Biliyorum içinde bir sızı var</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Bıçak ağzı gibi bir sızı var</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Bu sızıdır işte seni verimsiz kılan</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Züheyr’in Suad’ı gibi keremsiz kılan</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Kuzeyden güneye</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Güneyden kuzeye</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Heyy! Gidip geliyorum bu çöllerde</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Kureyş’in heybetli ve inatçı develeri</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Hiç aldırmadan benim esmer sevdama</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Geviş getiriyorlar ufka bakarak</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Ben kaçıp Yesrib’e sığınıyorum</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Yesrib bahane, bir kitaba sığınıyorum</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Dağda, ovada, badiyede okuduğum hep elif</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Elif diyorum Sitare, sineme elif çekiyorum</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>“Ah minel aşk-ı ve halatihi..”</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Çok eski bir gerçektir bu biliyorum</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Bu azgın kalabalıkta seni tam duyamıyorum</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Gözlerin mi daha sıcak gülüyor</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Yoksa dudakların mı anlayamıyorum</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Sinsi bir yağmur altında beraber yürüyoruz</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Ve ikimizde ıslanıyoruz</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Ben ne yağmurlar gördüm Sitare</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Ben kaç kez iliklerime kadar ıslandım</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Bilmiyorum sen kaç yaşındaydın</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Ben göğü hep bir kurşun gibi ağır</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>O şehirde sırılsıklam gezerdim</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Bölük bölük insanlar boşanırdı tapınaklardan</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Tapınaklar insanları safra gibi atardı</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Sonra hepsi bir yere toplanıp bana bakarlardı</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Bir gün bu şehrin kirli yağmurları alıp götürdü beni</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Gidip bir Uygur çadırında göğü dinledim</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Kara bulutlar kükrerken bir Kaşkar sabahında</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Oturup Aprunçur Tigin ile seni konuştuk</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Bakışlarımı sunuyorum, tereddütsüz alıyorsun</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Gizli bir tebessümle çağırıyorum, geliyorsun</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Kaşı karam, gözü karam, saçı karam</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Umay gibi yumuşak huylum</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Nerden çıktın karşıma böyle</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Sesin ılık bir bahar güneşi gibi ığıl ığıl akıyor içime</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Asya’nın bozkırlarında ordular düşüyor peşime</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Yığılıp kalmışım bu Anadolu toprağına Sitare</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Adam akıllı yorulmuşum</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Ellerin böyle olmamalıydı</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Ellerine acıyorum</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Ve kim bilir kaç zamandan beridir kalbimi öğütlüyorum</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Durup durup ıssız yerlerde</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>“güçlü ol ey kalbim, güçlü ol</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Daha çok işimiz var” diyorum</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Bu azgın kalabalıkta seni tam duyamıyorum</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Gözlerin mi daha sıcak gülüyor</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Yoksa dudakların mı anlayamıyorum</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #666666"><em>Dilaver Cebeci</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elif_Gibi, post: 138034, member: 6253"] [CENTER][FONT=Arial][SIZE=3][I]Sitare[/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]“Çeşmek Be-zen Sitare[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Ezmen Mekon Kanare”[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Nerden çıktın karşıma böyle Sitare[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Efsaneler dökülüyor gülüşlerinde[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Kirpiklerin yüreğime batıyor[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Telaşlı bir kalabalığın ortasında[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Ayaküstü konuşuyoruz[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Nedimin nigehban nergisleri gibi[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Üstümüzde bütün nazarlar[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Çok utanıyorum Sitare[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Dün oturup hesap ettim[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Sen doğduğun zaman[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Ben bir askeri mektepte talebeymişim[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Sen bilmezsin Sitare[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Burada gündüzler çekip durduğumuz bir mercan tespih[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Geceler içinde uyuduğumuz birer siyah buluttu[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Her akşam dokuzda yat borusu çalardı[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Yat borusu baştan aşağı hüzün çalardı[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Bir derin uykuya atardım kendimi[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Siyah benli bir kız düşlerime kaçardı[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Bende onu alır anamın düşlerine kaçardım[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Bu azgın kalabalıkta seni tam duyamıyorum[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Gözlerin mi daha sıcak gülüyor[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Yoksa dudakların mı anlayamıyorum[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Seninle konuşurken Sitare[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Aklıma yıldızlar dökülüyor[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Bir çaresiz Zühre oluyorsun Babil caddelerinde[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Ateş gözlü kahinler koşuyorlar arkandan[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Binlerce meşalenin ışığı kımıldıyor saçlarında[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Gökyüzü salkım salkım[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Zigguratlar tıklım tıklım[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Dönüp dolaşıp dudaklarına takılıyor aklım[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Ah benim bu akıldan sıyrılmış aklım[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Kimi gün boşlukta konacak yer bulamayan[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Kimi gün inatçı yosunlar gibi kepez diplerine yapışan aklım[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Gözlerine baktığım zaman Sitare[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Bütün çöllere ay doğuyor[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Yoldaş ediyorum kendime İmrül Kays’ı Antere’yi A’şa’yı[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]En kuytu vahaları dolaşıyorum[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Hangi vahaya gitsem çadırlar sökülmüş Sitare[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Çadırla su arasında bir cılga var[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]O cılgada narin ayak izlerin var[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Durgun suya düşüp kalmış gözlerin var[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Bu azgın kalabalıkta seni tam duyamıyorum[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Gözlerin mi daha sıcak gülüyor[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Yoksa dudakların mı anlayamıyorum[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Bazan sapsarı bir benizle geliyorsun[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Yorgun çizgileri alnında uykusuzluğun[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Biliyorum içinde bir sızı var[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Bıçak ağzı gibi bir sızı var[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Bu sızıdır işte seni verimsiz kılan[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Züheyr’in Suad’ı gibi keremsiz kılan[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Kuzeyden güneye[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Güneyden kuzeye[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Heyy! Gidip geliyorum bu çöllerde[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Kureyş’in heybetli ve inatçı develeri[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Hiç aldırmadan benim esmer sevdama[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Geviş getiriyorlar ufka bakarak[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Ben kaçıp Yesrib’e sığınıyorum[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Yesrib bahane, bir kitaba sığınıyorum[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Dağda, ovada, badiyede okuduğum hep elif[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Elif diyorum Sitare, sineme elif çekiyorum[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]“Ah minel aşk-ı ve halatihi..”[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Çok eski bir gerçektir bu biliyorum[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Bu azgın kalabalıkta seni tam duyamıyorum[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Gözlerin mi daha sıcak gülüyor[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Yoksa dudakların mı anlayamıyorum[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Sinsi bir yağmur altında beraber yürüyoruz[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Ve ikimizde ıslanıyoruz[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Ben ne yağmurlar gördüm Sitare[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Ben kaç kez iliklerime kadar ıslandım[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Bilmiyorum sen kaç yaşındaydın[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Ben göğü hep bir kurşun gibi ağır[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]O şehirde sırılsıklam gezerdim[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Bölük bölük insanlar boşanırdı tapınaklardan[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Tapınaklar insanları safra gibi atardı[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Sonra hepsi bir yere toplanıp bana bakarlardı[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Bir gün bu şehrin kirli yağmurları alıp götürdü beni[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Gidip bir Uygur çadırında göğü dinledim[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Kara bulutlar kükrerken bir Kaşkar sabahında[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Oturup Aprunçur Tigin ile seni konuştuk[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Bakışlarımı sunuyorum, tereddütsüz alıyorsun[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Gizli bir tebessümle çağırıyorum, geliyorsun[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Kaşı karam, gözü karam, saçı karam[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Umay gibi yumuşak huylum[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Nerden çıktın karşıma böyle[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Sesin ılık bir bahar güneşi gibi ığıl ığıl akıyor içime[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Asya’nın bozkırlarında ordular düşüyor peşime[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Yığılıp kalmışım bu Anadolu toprağına Sitare[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Adam akıllı yorulmuşum[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Ellerin böyle olmamalıydı[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Ellerine acıyorum[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Ve kim bilir kaç zamandan beridir kalbimi öğütlüyorum[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Durup durup ıssız yerlerde[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]“güçlü ol ey kalbim, güçlü ol[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Daha çok işimiz var” diyorum[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Bu azgın kalabalıkta seni tam duyamıyorum[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Gözlerin mi daha sıcak gülüyor[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Yoksa dudakların mı anlayamıyorum[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#666666][I]Dilaver Cebeci[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Sitare
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…