Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Mizahi Sohbet
siz ne yapardiniz??????
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Tarihci" data-source="post: 1132" data-attributes="member: 8"><p>doğru biliyorsun. bak ne diyorsun?? "razı olmuşsa" eğer razı olursa o andan itibaren gunah yazılmaya başlar.. diye hatırlıyorum ama tekrar bakacağım.. </p><p> </p><p> </p><p> diyelimki biri zorla içki içiriyor bize, bizde aldık şarabı diktik kafaya içiyoruz bi yandanda silah bize doğrultulmuş içmessen öldürecekler veya başka bi cebr uygulayacaklar. bize onu içmek gunah kazandırmıyor, gunahı içtirene yazılıyor.. ama tadını biz alıyoruz işte gunahı bize yazılmamasına rağmen tadını bizim almamız Allah ın bize lutfudur.. bunu kastederek yazdım..</p><p> </p><p>6558 - Huzeyme İbnu Sabit radıyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:<strong> "Allah, hakkı beyanda haya talep etmez." </strong>bu nedenle yazmakta sakınca görmüyorum:</p><p> </p><p>yukarda yazdığın hükm meful açısından verilmiş bi hukm. kız kendisine zorla başlayan işten memnun olduğu andan itibaren, karşı koymayı düşünmediği andan itibaren gunah kazanmaya başlar diye hatırlıyorum. örneğin ilk 5 dakika mücadele etti karşı koymaya çalıştı, bu sürede gunah kazanmıyor, 5. dakkada ellerini ayaklarını bağladılar hiç birşey yapamaz oldu ama içinden hala istemiyor ve elinde olsa karşı koyacak, yine gunah yazılmıyor, ama ne zamanki artık kalben razı oldu yani yapılmasına karşı olan mücadele isteği kayboldu, ellerini ayaklarını çözseler karşı koymayacak hale geldi, işte o andan itibaren kıza da gunah yazılır.. böyle hatırlıyorum ama tekrar bakarım. </p><p> </p><p>zinanın ikinci ciheti ise fail in durumudur, yani içki meselesindeki içen kişi ile aynı durumdaki erkeğin durumu. buda mefulden pek farklı değil, zorla birine zina yaptırıyorlarsa bu erkek istemeden yaptığı sürede gunah yazılmaz ancak ne zamanki o zorlama kalksa bile yapmaya devam edecek hale geldi yani kendisinin üstünden silahı kaldırsalar bile yapmaya devam edecek hale geldi o andan itibaren ona da gunah yazılır. diye hatırlıyorum ama dediğim gibi bakacağım. işte önceki konuda Allah ın lutfudur dediğim kısmı şu: erkek mecburiyetten yaptığı süre içinde gunahı kendisine yazılmamasına rağmen lezzeti kendisi duyuyor.. işte kastettiğim bu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Tarihci, post: 1132, member: 8"] doğru biliyorsun. bak ne diyorsun?? "razı olmuşsa" eğer razı olursa o andan itibaren gunah yazılmaya başlar.. diye hatırlıyorum ama tekrar bakacağım.. diyelimki biri zorla içki içiriyor bize, bizde aldık şarabı diktik kafaya içiyoruz bi yandanda silah bize doğrultulmuş içmessen öldürecekler veya başka bi cebr uygulayacaklar. bize onu içmek gunah kazandırmıyor, gunahı içtirene yazılıyor.. ama tadını biz alıyoruz işte gunahı bize yazılmamasına rağmen tadını bizim almamız Allah ın bize lutfudur.. bunu kastederek yazdım.. 6558 - Huzeyme İbnu Sabit radıyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:[B] "Allah, hakkı beyanda haya talep etmez." [/B]bu nedenle yazmakta sakınca görmüyorum: yukarda yazdığın hükm meful açısından verilmiş bi hukm. kız kendisine zorla başlayan işten memnun olduğu andan itibaren, karşı koymayı düşünmediği andan itibaren gunah kazanmaya başlar diye hatırlıyorum. örneğin ilk 5 dakika mücadele etti karşı koymaya çalıştı, bu sürede gunah kazanmıyor, 5. dakkada ellerini ayaklarını bağladılar hiç birşey yapamaz oldu ama içinden hala istemiyor ve elinde olsa karşı koyacak, yine gunah yazılmıyor, ama ne zamanki artık kalben razı oldu yani yapılmasına karşı olan mücadele isteği kayboldu, ellerini ayaklarını çözseler karşı koymayacak hale geldi, işte o andan itibaren kıza da gunah yazılır.. böyle hatırlıyorum ama tekrar bakarım. zinanın ikinci ciheti ise fail in durumudur, yani içki meselesindeki içen kişi ile aynı durumdaki erkeğin durumu. buda mefulden pek farklı değil, zorla birine zina yaptırıyorlarsa bu erkek istemeden yaptığı sürede gunah yazılmaz ancak ne zamanki o zorlama kalksa bile yapmaya devam edecek hale geldi yani kendisinin üstünden silahı kaldırsalar bile yapmaya devam edecek hale geldi o andan itibaren ona da gunah yazılır. diye hatırlıyorum ama dediğim gibi bakacağım. işte önceki konuda Allah ın lutfudur dediğim kısmı şu: erkek mecburiyetten yaptığı süre içinde gunahı kendisine yazılmamasına rağmen lezzeti kendisi duyuyor.. işte kastettiğim bu. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Mizahi Sohbet
siz ne yapardiniz??????
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…