Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Mizahi Sohbet
sizce neden
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="GuLSerbeti" data-source="post: 73512" data-attributes="member: 19"><p>Hulusi Abiye katiliyorum kesinlikle...</p><p></p><p>Bu cizgide dusunucek olursak;</p><p>Her iste bir Hikmet vardir, Size Tokat gibi gorunen belki sizi yanlistan ve belki bir ucurumun kenarindan ceviren bir dost elidir... </p><p>Her hayirda bir ser, her serde bin hayir olabilir Allah dilerse, biz bilemeyiz... </p><p>Gelen musibetlere soylemeye hakkimiz olan tek sey; Bundada vardir bir hayir demek ve tevekkul yaklasimi olmali... inna lillah diyebilmeliyiz herzaman..</p><p></p><p>Ki musibetin cesitleri vardir; Hic bir sey durduk yerde olmaz...</p><p>cogu zaman insan kendine zulmettiklerinin cezasini ceker.. bu turlu belalar kisinin yaptigi kotuluklere mukabil cezadir, kisi mustehaktir... (dunyada gelirse, ahirete ertelenmemis ve belki yine kisi hakkinda hayir olmus olur)...</p><p>ve zaten Allah'in sevgili kullarinin basindan, musibet ve zorluk vári imtihanlar hic eksik olmamis, bunun en guzel ornegi peygamber ve velilerin hayatlaridir... </p><p>ve pek cok hadisle sabittir ki Rabbimiz sevdigi kullari, sebat ve samimiyet sinavlarina tabii tutar.. onlara sebeb perdeleri ile cesitli musibet denilebilecek zorluklar, sikintilar verir... ( bu gucluklere sabretmek kisi icin ancak Rahmettir, bu yuzden bu belalara Ahirette kendisine kazandiracagi makamlar ve dereceler icin ve bu tur belalar hikmet gozluguyle bakildiginda aslinda Rahmet oldugundan; musibet zedenin Tesekkur bile etmesi gerekir... ) Elhamdulillah ala kulli hal kavrami yani..</p><p></p><p><span style="color: #2700ff">Mukemmel bir kaynak olarak Hastalar risalesinden Faydalanabiliriz bu konuda insaAllah...</span></p><p></p><p><span style="color: #0031ff"><u>Allah'in sevdigi kullarini imtihan etmesi paralelinde manidar bir kissa vardi;</u></span></p><p><span style="color: #0031ff">zamanin birinde iki dost veli hastalanirlar, birisi gayr-i Muslim olan doktoru cagirir, tedavisini gordurur, kisa zamanda iyilesir.. Hala hasta olan ve doktor istemeyen diger arkadasini ziyarete gider... Hasta sorar nicin doktor cagirdin? arkadasi cevap verir; <strong>O yuce sultan dostuna bunlari yapiyor, Dusmanina (Musluman olmayan sana) neler yapmaz </strong> diye doktoru ibret almaya cagirdim.. Bu sefer o arkadasina sorar; Sen nicin cagirmadin? O zat ise soyle der; <strong>Ben Dostu Dusmana sikayet etmekten hayá ettim</strong>...</span> </p><p> </p><p>Buyuklerin musibetlere yaklasimi boyleydi ve onlar; <strong>Ondan Gelen Sefa da Cefa da hos demisler..</strong></p><p>Cunku sefa bellidir, ama cefada dahi sonuc itibariyle sefa vardir, ve kimi buyukler musibete ugramadiklari veya hastalanmadiklari zaman acaba ne gunah isledim ki diye kendilerini sorgularlardi..</p><p><span style="color: #eb00ff">Asri saadetten bir ornekde; kocasi sirf saglam ve hicbir musibete ugramayan kadinin, Kocam Allah katinda makbul insan degil demekki diyerek bosanmak istemesi uzerine, bosanmak uzere kari koca Allah Resulune gitmeye karar verirler, yolda giderlerken adam duser ve sakatlanir, kadin bunun uzerine bosanma isteginden vaz gecer, demekki Rabbim kocami seviyormus diye.Kadinin boyle dusunmesinin sebebi Resulullah tan duydugu "Allah musibetleri sevdigi kullarina verir" manadaki hadisidir...</span></p><p></p><p></p><p></p><p>abiler kusura bakmayin, satirdan degil sadirdan konustum, yetersiz oldugu kesin ama yanlis ifade varsa lutfen duzeltin..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="GuLSerbeti, post: 73512, member: 19"] Hulusi Abiye katiliyorum kesinlikle... Bu cizgide dusunucek olursak; Her iste bir Hikmet vardir, Size Tokat gibi gorunen belki sizi yanlistan ve belki bir ucurumun kenarindan ceviren bir dost elidir... Her hayirda bir ser, her serde bin hayir olabilir Allah dilerse, biz bilemeyiz... Gelen musibetlere soylemeye hakkimiz olan tek sey; Bundada vardir bir hayir demek ve tevekkul yaklasimi olmali... inna lillah diyebilmeliyiz herzaman.. Ki musibetin cesitleri vardir; Hic bir sey durduk yerde olmaz... cogu zaman insan kendine zulmettiklerinin cezasini ceker.. bu turlu belalar kisinin yaptigi kotuluklere mukabil cezadir, kisi mustehaktir... (dunyada gelirse, ahirete ertelenmemis ve belki yine kisi hakkinda hayir olmus olur)... ve zaten Allah'in sevgili kullarinin basindan, musibet ve zorluk vári imtihanlar hic eksik olmamis, bunun en guzel ornegi peygamber ve velilerin hayatlaridir... ve pek cok hadisle sabittir ki Rabbimiz sevdigi kullari, sebat ve samimiyet sinavlarina tabii tutar.. onlara sebeb perdeleri ile cesitli musibet denilebilecek zorluklar, sikintilar verir... ( bu gucluklere sabretmek kisi icin ancak Rahmettir, bu yuzden bu belalara Ahirette kendisine kazandiracagi makamlar ve dereceler icin ve bu tur belalar hikmet gozluguyle bakildiginda aslinda Rahmet oldugundan; musibet zedenin Tesekkur bile etmesi gerekir... ) Elhamdulillah ala kulli hal kavrami yani.. [color=#2700ff]Mukemmel bir kaynak olarak Hastalar risalesinden Faydalanabiliriz bu konuda insaAllah...[/color] [color=#0031ff][u]Allah'in sevdigi kullarini imtihan etmesi paralelinde manidar bir kissa vardi;[/u] zamanin birinde iki dost veli hastalanirlar, birisi gayr-i Muslim olan doktoru cagirir, tedavisini gordurur, kisa zamanda iyilesir.. Hala hasta olan ve doktor istemeyen diger arkadasini ziyarete gider... Hasta sorar nicin doktor cagirdin? arkadasi cevap verir; [b]O yuce sultan dostuna bunlari yapiyor, Dusmanina (Musluman olmayan sana) neler yapmaz [/b] diye doktoru ibret almaya cagirdim.. Bu sefer o arkadasina sorar; Sen nicin cagirmadin? O zat ise soyle der; [b]Ben Dostu Dusmana sikayet etmekten hayá ettim[/b]...[/color] Buyuklerin musibetlere yaklasimi boyleydi ve onlar; [b]Ondan Gelen Sefa da Cefa da hos demisler..[/b] Cunku sefa bellidir, ama cefada dahi sonuc itibariyle sefa vardir, ve kimi buyukler musibete ugramadiklari veya hastalanmadiklari zaman acaba ne gunah isledim ki diye kendilerini sorgularlardi.. [color=#eb00ff]Asri saadetten bir ornekde; kocasi sirf saglam ve hicbir musibete ugramayan kadinin, Kocam Allah katinda makbul insan degil demekki diyerek bosanmak istemesi uzerine, bosanmak uzere kari koca Allah Resulune gitmeye karar verirler, yolda giderlerken adam duser ve sakatlanir, kadin bunun uzerine bosanma isteginden vaz gecer, demekki Rabbim kocami seviyormus diye.Kadinin boyle dusunmesinin sebebi Resulullah tan duydugu "Allah musibetleri sevdigi kullarina verir" manadaki hadisidir...[/color] abiler kusura bakmayin, satirdan degil sadirdan konustum, yetersiz oldugu kesin ama yanlis ifade varsa lutfen duzeltin.. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Mizahi Sohbet
sizce neden
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…