Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur ve Nur Cemaati
Risale-i Nur'a Yardımcı Kaynaklar - Görüş ve Tavsi
Sohbet-i Canan Üzerine Mülahazalar
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="FaKiR" data-source="post: 190798" data-attributes="member: 10"><p><strong><span style="font-family: 'tahoma'"><span style="font-size: 10px">Sohbetlerde Sırr-ı ehadiyet, nur-u tevhid içinde inkişaf eder</span></span></strong></p><p> </p><p><span style="font-family: 'tahoma'"><span style="font-size: 10px">Sözlükte “<strong>sırr-ı ehadiyet</strong> : Allah’ın her bir varlıkta birliğinin görülmesinin sırrı, <strong>nur-u tevhid</strong> de: her şeyin bir olan Allah’a ait olduğuna ve Onun yaptığına inanmaktan doğan nur” olarak tanımlanır.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'tahoma'"><span style="font-size: 10px">Bunun daha sade manası şudur. Birin (tevhid), her bir şeyde (ehad) kendini göstermesi.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'tahoma'"><span style="font-size: 10px">Tevhid, vahdette görünen birliğin, edadiyet, kesrette görünen birliğin adıdır.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'tahoma'"><span style="font-size: 10px">Bunun bir sohbete yansıması şöyle olur. Bu sırra eren kişi, bir kişidir, bin kişiye konuşur, her kişiye ben sana konuştum hissini verir.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'tahoma'"><span style="font-size: 10px">Büyüklerin sohbetine gidildiğinde, genelde o sohbeti dinleyenlerde “bu sözler bana söylendi” hissi olur.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'tahoma'"><span style="font-size: 10px">Biz buna “birin” (vahidin) her bir fertle (ehad) ilgilenmesi diyoruz.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'tahoma'"><span style="font-size: 10px">İyi bir sohbette her bir dinleyici bu hoca bana konuştu diyebiliyorsa, o sohbette, sırr-ı ehadiyet, nur-u tevhid içinde inkişaf etmiştir diyebiliriz.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="FaKiR, post: 190798, member: 10"] [B][FONT=tahoma][SIZE=2]Sohbetlerde Sırr-ı ehadiyet, nur-u tevhid içinde inkişaf eder[/SIZE][/FONT][/B] [FONT=tahoma][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma][SIZE=2]Sözlükte “[B]sırr-ı ehadiyet[/B] : Allah’ın her bir varlıkta birliğinin görülmesinin sırrı, [B]nur-u tevhid[/B] de: her şeyin bir olan Allah’a ait olduğuna ve Onun yaptığına inanmaktan doğan nur” olarak tanımlanır.[/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma][SIZE=2]Bunun daha sade manası şudur. Birin (tevhid), her bir şeyde (ehad) kendini göstermesi.[/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma][SIZE=2]Tevhid, vahdette görünen birliğin, edadiyet, kesrette görünen birliğin adıdır.[/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma][SIZE=2]Bunun bir sohbete yansıması şöyle olur. Bu sırra eren kişi, bir kişidir, bin kişiye konuşur, her kişiye ben sana konuştum hissini verir.[/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma][SIZE=2]Büyüklerin sohbetine gidildiğinde, genelde o sohbeti dinleyenlerde “bu sözler bana söylendi” hissi olur.[/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma][SIZE=2]Biz buna “birin” (vahidin) her bir fertle (ehad) ilgilenmesi diyoruz.[/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma][SIZE=2]İyi bir sohbette her bir dinleyici bu hoca bana konuştu diyebiliyorsa, o sohbette, sırr-ı ehadiyet, nur-u tevhid içinde inkişaf etmiştir diyebiliriz.[/SIZE][/FONT] [B][FONT=tahoma][SIZE=2] [/SIZE][/FONT][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur ve Nur Cemaati
Risale-i Nur'a Yardımcı Kaynaklar - Görüş ve Tavsi
Sohbet-i Canan Üzerine Mülahazalar
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…