Sokak köpekleri için referandum

HaberRss

Haber Robotu
kopek.jpg
Romanya’nın başkenti Bükreş, sahipsiz köpeklerin şehir merkezinden uzaklaştırılması konusunda referanduma gidecek.Referandum kararı, pazartesi günü bir çocuğun ölümü bir çocuğun da yaralanmasıyla sonuçlanan köpek saldırısından sonra çıktı. Bükreş Valisi Sorin Oprescu, “Eğer kanun yapıcıları beklersek çok geç olabilir. Bir an önce bu işe çözüm bulmamız lazım, bu yüzden referandum yapma kararındayız. Çünkü bu gibi köpek saldırısı olayları her an her zaman olabilir. Benim de çocuklarım var. Bu olay her an benim de başıma gelebilir.” dedi. Referandumun bir ay içinde yapılması planlanıyor.

Devami...

D

Dr. Ufuk Hakan

Misafir
TC SAĞLIK BAKANLIĞI: Kist hidatik olarak da adlandırılan kistik ekinokkoz; erişkin formunun köpek, kurt, tilki gibi et yiyen hayvanların ince bağırsaklarında yaşadığı echinococcus granulosus adı verilen parazitin larvalarının sebep olduğu zoonotik bir hastalıktır. Köpek dışkılarındaki parazit yumurtalarının ağız ve solunum yoluyla alınmasından sonra insanların karaciğer, akciğer, dalak, beyin gibi iç organlarında kistler oluşturarak ölüme yol açabilen kist hidatik ülkemizde hayvanlarda çok yaygındır ve ciddi ekonomik kayıplara yol açmaktadır.'' BUNUN ANLAMI, ÇOCUKLARINIZI VE KENDİNİZİ SADECE SOKAK KÖPEKLERİNDEN DEĞİL, AYRICA SOKAK KÖPEKLERİNİN SOKAKLARA BIRAKTIKLARI SİDİK VE BOKLARDAN DA KORUMANIZ GEREKMEKTEDİR!!!