Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Mizahi Sohbet
soralim cevaplayalim
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Eyvàh!" data-source="post: 5444" data-attributes="member: 12"><p><strong>soru;</strong></p><p> </p><p><strong>benim hakkımı yiyen bir insana hakkımı haram edersem ne olur?</strong></p><p><strong>...aslında etmekte istemiyorum ama o sürekli haksızlık yapıyor....haklıyı haksız gösterip,haksızı savunuyor onların yanında yer alıyor....diyorum bekli bir daha yapmaz ama ne gezer o hala aynı hatayı yapmaya devam ediyor...ve bu kişide benden oldukça büyük...bazı şeylerinde farkında ama genede hep o kişileri savunuyor...varsa yoksa onlar ve ben bu duruma çok üzülüyorum...yani ben bu kişiye hakkımı helal etmeli miyim,etmemeli miyim?...bana bir yol gösterirseniz sevinirim...</strong></p><p> </p><p><strong>cevap;</strong></p><p> </p><p><strong>hakkınızın yendiğini düşünüyorsanız ya affedersiniz ya da hakkınızı helal etmezsiniz.</strong></p><p><strong>tavsiye ve uyarılarınıza rağmen doğru yola gelmiyorsa kişiden uzaklaşmanız dinimiz açısından uygundur. nitekim hadis-i şerifte</strong> :<span style="color: #ff0000"><strong>"Sizden her kim bir kötülük görürse, eğer gücü yetiyorsa eliyle düzeltsin. Yetmezse, diliyle düzeltsin. Onu da yapamazsa, hiç olmazsa kalbiyle buğz etsin. Fakat bu, imanın en zayıf mertebesidir."</strong> </span>buyrulmuştur.</p><p></p><p>kul hakkı meselesi geniş bir mevzu. ama en kısası:</p><p></p><p>Bu dünyada işlenen kul haklarından dolayı bu dünyada helallik alınmadığı takdirde ahirette kişi hesaba çekilecek ve mazlum kişi ondan hakkını alacaktır.</p><p></p><p><span style="color: red"><strong>"Bir kimse kardeşinin haysiyetine, yahut malına haksız olarak taarruz etmişse, iltimas olarak verilebilecek altın ve gümüşün bulunmadığı günden (Kıyamet) önce helâlleşsin. Aksi halde, yaptığı haksızlık nisbetinde onun iyi amellerinden alınıp hak sahibine verilir. İyiliği yoksa, hak sahibinin günahından alınıp haksızlık eden adama verilir."</strong></span> (buhari, mezalim,10)</p><p></p><p>ancak:</p><p></p><p><span style="color: red"><strong>"Bir günah işledikten sonra tevbe edip iyilik işleyen kimse, üzerine çok dar bir zırh giyinen bir adama benzer. Günahtan sonra bir iyilik yaparsa zırhın halkalarından biri çözülür. Bir iyilik daha işlerse öbür halka da çözülür. Yapılan iyiliklerin sonunda zırh yere düşer."</strong></span> (et-Tergîb ve't-Terhîb 4:106)</p><p></p><p></p><p>Gerek Rabbine karşı bir günah işleyen, gerekse bir insana haksız bir davranışta bulunan bir kimse, o günah ve hatanın akabinde pişmanlık duyarak sevaplı ameller işler, Kur'ân ve imana yönelik hizmetlerini ve çalışmalarını arttırırsa günah zırhının düğmeleri teker teker çözülür, kısa zamanda o günahlardan kurtulur. Artik bundan sonra bir vicdan azabı çekmesine, huzursuz olup üzüntüye kapılmasına gerek kalmaz. Çünkü o bir kul olarak hâlis bir niyet ve ihlâsla elinden geleni yapmış sayılır.</p><p></p><p></p><p>hakkınızı helal etmediğiniz kişiye düşenler bunlar:</p><p>ya sizden helallik isteyecek yada pişman olup tevbe edecek.</p><p>alinti</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Eyvàh!, post: 5444, member: 12"] [B]soru;[/B] [B]benim hakkımı yiyen bir insana hakkımı haram edersem ne olur? ...aslında etmekte istemiyorum ama o sürekli haksızlık yapıyor....haklıyı haksız gösterip,haksızı savunuyor onların yanında yer alıyor....diyorum bekli bir daha yapmaz ama ne gezer o hala aynı hatayı yapmaya devam ediyor...ve bu kişide benden oldukça büyük...bazı şeylerinde farkında ama genede hep o kişileri savunuyor...varsa yoksa onlar ve ben bu duruma çok üzülüyorum...yani ben bu kişiye hakkımı helal etmeli miyim,etmemeli miyim?...bana bir yol gösterirseniz sevinirim...[/B] [B]cevap;[/B] [B]hakkınızın yendiğini düşünüyorsanız ya affedersiniz ya da hakkınızı helal etmezsiniz. tavsiye ve uyarılarınıza rağmen doğru yola gelmiyorsa kişiden uzaklaşmanız dinimiz açısından uygundur. nitekim hadis-i şerifte[/B] :[COLOR=#ff0000][B]"Sizden her kim bir kötülük görürse, eğer gücü yetiyorsa eliyle düzeltsin. Yetmezse, diliyle düzeltsin. Onu da yapamazsa, hiç olmazsa kalbiyle buğz etsin. Fakat bu, imanın en zayıf mertebesidir."[/B] [/COLOR]buyrulmuştur. kul hakkı meselesi geniş bir mevzu. ama en kısası: Bu dünyada işlenen kul haklarından dolayı bu dünyada helallik alınmadığı takdirde ahirette kişi hesaba çekilecek ve mazlum kişi ondan hakkını alacaktır. [COLOR=red][B]"Bir kimse kardeşinin haysiyetine, yahut malına haksız olarak taarruz etmişse, iltimas olarak verilebilecek altın ve gümüşün bulunmadığı günden (Kıyamet) önce helâlleşsin. Aksi halde, yaptığı haksızlık nisbetinde onun iyi amellerinden alınıp hak sahibine verilir. İyiliği yoksa, hak sahibinin günahından alınıp haksızlık eden adama verilir."[/B][/COLOR] (buhari, mezalim,10) ancak: [COLOR=red][B]"Bir günah işledikten sonra tevbe edip iyilik işleyen kimse, üzerine çok dar bir zırh giyinen bir adama benzer. Günahtan sonra bir iyilik yaparsa zırhın halkalarından biri çözülür. Bir iyilik daha işlerse öbür halka da çözülür. Yapılan iyiliklerin sonunda zırh yere düşer."[/B][/COLOR] (et-Tergîb ve't-Terhîb 4:106) Gerek Rabbine karşı bir günah işleyen, gerekse bir insana haksız bir davranışta bulunan bir kimse, o günah ve hatanın akabinde pişmanlık duyarak sevaplı ameller işler, Kur'ân ve imana yönelik hizmetlerini ve çalışmalarını arttırırsa günah zırhının düğmeleri teker teker çözülür, kısa zamanda o günahlardan kurtulur. Artik bundan sonra bir vicdan azabı çekmesine, huzursuz olup üzüntüye kapılmasına gerek kalmaz. Çünkü o bir kul olarak hâlis bir niyet ve ihlâsla elinden geleni yapmış sayılır. hakkınızı helal etmediğiniz kişiye düşenler bunlar: ya sizden helallik isteyecek yada pişman olup tevbe edecek. alinti [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Mizahi Sohbet
soralim cevaplayalim
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…