Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Sordum Yanlızlığıma,,,
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="SüPRiZ_" data-source="post: 134417" data-attributes="member: 13496"><p><span style="color: RoyalBlue"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ruhum, yalnızlığın bahçelerinde gezinirken bir sevdâya ağladığını fark ettim. Sordum yalnızlığıma:</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></em></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">“–Kimdir, seni benim içime salan?”</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"> diye…</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></em></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Hüzün geldi yanına ve konuştu yalnızlığım:</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></em></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">“–Huzuru aramaktır!..”</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"> dedi benim adım… </span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">“Bu arayıştır, beni içine salan!..”</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></em></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Hani olur ya, renksiz resimlerdeki yalnız duran banklar gibi, bu da başka yalnızlıktı kalpte yaşanan… Sayısız nefeslerin içindeki </span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"> “yalnız soluktur”</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"> adı… Dostluğun özlemi eklenir ve yangın olur, yalnızlık makamı… Her kelime ikinci bir anlam kazanır, gittikçe açılır perdeler ve mevsimine göre sevdâ yaşanır… Rabbin merhametidir bu yalnızlık!.. Tüm dayanakların bencilliğidir… Sıkışan yüreklerin feryâdıdır.</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></em></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">İnsan bilmez sâdeliğini ve bilmez kimsesizliğini… Tâ ki, rahmet tecellî eder ve başlar kalplerden gidişler!.. Sahte putlar gider!.. Beyazı kıskanır ruhlar, çünkü en çok sevdâsı olana yakışır temizlenen yürekler…</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></em></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Kaybolanlar, anlatılmaz bu arayışlarda… Ve bulunanlar da gizlidir.</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></em></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bir yalnızlıktır bu… Uçuşan yaprakların hışırtısı gibi nereye estiğini bilmeden, yalnızca</span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'">“Es!..” </span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">emrini yerine getiren!..</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></em></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ve bir keşiftir bu, malzemesi yalnızca bir yürek olan ve aslâ yalnızlığından gocunmayan!.. Kimileri korkar bu</span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'">“tek”</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">likten, kimi ise alır lezzetini, payına düşen nasibinden!.. Derinliğini maviden alır, bu hisler… Toy yürekler gibi korkmaz ölümden… Lafta da kalmaz bu yalnızlık, Yaratan, her şeyin farkındadır.</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></em></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Şimdilerde benden öte bir ses var içimde… Kalabalıkların içindeki, yalnızlığına ağlayan ruhların gözyaşlarını, bilmez sahipleri… Doludur içi… Dolu zanneder, oysa… Kalabalıktır etrâfı… Yalnızdır oysa… Gözü kapalı, her dâim sevenleri vardır. Yaratan’ın sevgisi asıldır oysa… Bunlarla yüzleşmek de ürkütür, seveni çok olanları ve ebediyeti kıskananları…</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></em></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Alıştırmalı gönülleri… Farkına varmalı… Etraftaki nefeslerin</span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'">“çokluğu”</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"> kadar </span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"> “fâniliği”</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"> de akıllarda kalmalı… Bilmeli âcizliğini ve Yaratan’a sığınmalı!…</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></em></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Gülen yüzler de ağlar bir gün!.. Kalabalıklar da tenhâlara salar, kendini!… Bu vakitler gelmeden bulmalı dengeyi!..</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></em></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bir yatırım yapmalı kalplere… İlerideki sâde günler için… Yaratan’ın sevgisinden bir çınar büyütmeli… Yalnızlığımda, gölgesi, tesellî mekânım olan ve gerçekleri sindirecek kadar büyüklüğü keskin olan…</span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'">“İman azığı”</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">m olmalı… Yalnızlığımda, karnımı doyuracak kadar sağlam olan…</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></em></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Uzak sanmamalı, bu beklenen yaprak dökümü günleri!.. Bir gün titrek ellerimle penceremi açtığımda, gelmiştir “yalnız soluk” mevsimi…</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></em></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Aslına dönmüştür her şey… Ruhum kendi sevdâsının derdindedir artık.. Vakitler ayrılır cömertçe, Yaratan’ın muhabbetine…</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></em></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Hissetmeseydim bu hüzünlü mevsimleri, bilirim ki, kavuşmayacaktım muhabbete!… Bilirim ki, oyalanacaktım, bir çok</span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'">“soluk”</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"> içinde!.. Burnu büyük sevdâlarımın peşinde koşmaktan, </span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">“son nefesimde”</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"> yorulacaktım. Ve geç kalmışlığın yasını tutamadan, yok olacaktım!…</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></em></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Şimdi ruhum kendine gelir. Bırakır, kalabalıklar içindeki çâresiz mırıldanmalarını… Etrâfındaki nefeslerin soğukluğu da üşütmez artık içimi… İman ateşi ve Yaratan’ın sevgisi ısıtır, tüm kâinâtı ve beni…</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></em></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Yalnızlık, başka lezzetler katar ömrüme… Bir başka güzelliktir, sâdelik… Artık yüzüme kan gelir… Tebessümlerin, aynasıdır içimde değişen mevsimlerin… Yaprağın kaderi düşmekse, benim de kaderimdir, yalnızlığımla yüzleşmek ve düştüğüm yerden Mevlâ’ya yükselmek… Yeniden sevmek, yeniden sevgiyi hissetmek… Yalnızlığın tadını çıkarmak… Huzurlu dakikalarla baş başa kalmak…</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></em></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Şimdi değişir, yalnızlığın karanlık tarihi… Şimdi temizlenir, üstüne sürülen kirli lekesi… Artık</span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'">“öz”</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"> vardır, kalabalıklardan sıyrılmış olan… Yalnız Rabb’in merhamet tecellîleri vardır kalplerde… Duâlar vardır ve O’nu keşfetmek vardır, çok derinlerde…</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></em></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Kuramadığım hayali kadar sevdim yalnızlığı… Ürpertisi bende derin bir iz bıraktı. Issızlık, çığlıkları kıskandırdı…</span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></em></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ve beni elimden tutup Rabbime, bu yalnızlık taşıdı.</span></strong></em></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="SüPRiZ_, post: 134417, member: 13496"] [COLOR=RoyalBlue][I][B][FONT=Comic Sans MS]Ruhum, yalnızlığın bahçelerinde gezinirken bir sevdâya ağladığını fark ettim. Sordum yalnızlığıma:[/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][FONT=Comic Sans MS]“–Kimdir, seni benim içime salan?”[/FONT][FONT=Comic Sans MS] diye…[/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Hüzün geldi yanına ve konuştu yalnızlığım:[/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][FONT=Comic Sans MS]“–Huzuru aramaktır!..”[/FONT][FONT=Comic Sans MS] dedi benim adım… [/FONT][FONT=Comic Sans MS]“Bu arayıştır, beni içine salan!..”[/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Hani olur ya, renksiz resimlerdeki yalnız duran banklar gibi, bu da başka yalnızlıktı kalpte yaşanan… Sayısız nefeslerin içindeki [/FONT][FONT=Comic Sans MS] “yalnız soluktur”[/FONT][FONT=Comic Sans MS] adı… Dostluğun özlemi eklenir ve yangın olur, yalnızlık makamı… Her kelime ikinci bir anlam kazanır, gittikçe açılır perdeler ve mevsimine göre sevdâ yaşanır… Rabbin merhametidir bu yalnızlık!.. Tüm dayanakların bencilliğidir… Sıkışan yüreklerin feryâdıdır.[/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][FONT=Comic Sans MS]İnsan bilmez sâdeliğini ve bilmez kimsesizliğini… Tâ ki, rahmet tecellî eder ve başlar kalplerden gidişler!.. Sahte putlar gider!.. Beyazı kıskanır ruhlar, çünkü en çok sevdâsı olana yakışır temizlenen yürekler…[/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Kaybolanlar, anlatılmaz bu arayışlarda… Ve bulunanlar da gizlidir.[/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Bir yalnızlıktır bu… Uçuşan yaprakların hışırtısı gibi nereye estiğini bilmeden, yalnızca[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]“Es!..” [/FONT][FONT=Comic Sans MS]emrini yerine getiren!..[/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Ve bir keşiftir bu, malzemesi yalnızca bir yürek olan ve aslâ yalnızlığından gocunmayan!.. Kimileri korkar bu[/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][FONT=Comic Sans MS]“tek”[/FONT][FONT=Comic Sans MS]likten, kimi ise alır lezzetini, payına düşen nasibinden!.. Derinliğini maviden alır, bu hisler… Toy yürekler gibi korkmaz ölümden… Lafta da kalmaz bu yalnızlık, Yaratan, her şeyin farkındadır.[/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Şimdilerde benden öte bir ses var içimde… Kalabalıkların içindeki, yalnızlığına ağlayan ruhların gözyaşlarını, bilmez sahipleri… Doludur içi… Dolu zanneder, oysa… Kalabalıktır etrâfı… Yalnızdır oysa… Gözü kapalı, her dâim sevenleri vardır. Yaratan’ın sevgisi asıldır oysa… Bunlarla yüzleşmek de ürkütür, seveni çok olanları ve ebediyeti kıskananları…[/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Alıştırmalı gönülleri… Farkına varmalı… Etraftaki nefeslerin[/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][FONT=Comic Sans MS]“çokluğu”[/FONT][FONT=Comic Sans MS] kadar [/FONT][FONT=Comic Sans MS] “fâniliği”[/FONT][FONT=Comic Sans MS] de akıllarda kalmalı… Bilmeli âcizliğini ve Yaratan’a sığınmalı!…[/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Gülen yüzler de ağlar bir gün!.. Kalabalıklar da tenhâlara salar, kendini!… Bu vakitler gelmeden bulmalı dengeyi!..[/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Bir yatırım yapmalı kalplere… İlerideki sâde günler için… Yaratan’ın sevgisinden bir çınar büyütmeli… Yalnızlığımda, gölgesi, tesellî mekânım olan ve gerçekleri sindirecek kadar büyüklüğü keskin olan…[/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][FONT=Comic Sans MS]“İman azığı”[/FONT][FONT=Comic Sans MS]m olmalı… Yalnızlığımda, karnımı doyuracak kadar sağlam olan…[/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Uzak sanmamalı, bu beklenen yaprak dökümü günleri!.. Bir gün titrek ellerimle penceremi açtığımda, gelmiştir “yalnız soluk” mevsimi…[/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Aslına dönmüştür her şey… Ruhum kendi sevdâsının derdindedir artık.. Vakitler ayrılır cömertçe, Yaratan’ın muhabbetine…[/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Hissetmeseydim bu hüzünlü mevsimleri, bilirim ki, kavuşmayacaktım muhabbete!… Bilirim ki, oyalanacaktım, bir çok[/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][FONT=Comic Sans MS]“soluk”[/FONT][FONT=Comic Sans MS] içinde!.. Burnu büyük sevdâlarımın peşinde koşmaktan, [/FONT][FONT=Comic Sans MS]“son nefesimde”[/FONT][FONT=Comic Sans MS] yorulacaktım. Ve geç kalmışlığın yasını tutamadan, yok olacaktım!…[/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Şimdi ruhum kendine gelir. Bırakır, kalabalıklar içindeki çâresiz mırıldanmalarını… Etrâfındaki nefeslerin soğukluğu da üşütmez artık içimi… İman ateşi ve Yaratan’ın sevgisi ısıtır, tüm kâinâtı ve beni…[/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Yalnızlık, başka lezzetler katar ömrüme… Bir başka güzelliktir, sâdelik… Artık yüzüme kan gelir… Tebessümlerin, aynasıdır içimde değişen mevsimlerin… Yaprağın kaderi düşmekse, benim de kaderimdir, yalnızlığımla yüzleşmek ve düştüğüm yerden Mevlâ’ya yükselmek… Yeniden sevmek, yeniden sevgiyi hissetmek… Yalnızlığın tadını çıkarmak… Huzurlu dakikalarla baş başa kalmak…[/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Şimdi değişir, yalnızlığın karanlık tarihi… Şimdi temizlenir, üstüne sürülen kirli lekesi… Artık[/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][FONT=Comic Sans MS]“öz”[/FONT][FONT=Comic Sans MS] vardır, kalabalıklardan sıyrılmış olan… Yalnız Rabb’in merhamet tecellîleri vardır kalplerde… Duâlar vardır ve O’nu keşfetmek vardır, çok derinlerde…[/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Kuramadığım hayali kadar sevdim yalnızlığı… Ürpertisi bende derin bir iz bıraktı. Issızlık, çığlıkları kıskandırdı…[/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Ve beni elimden tutup Rabbime, bu yalnızlık taşıdı.[/FONT][/B][/I][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Sordum Yanlızlığıma,,,
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…