Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Edebiyat
Strese girenin imanından şüphe ederim!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="N&amp;#304;SANUR" data-source="post: 247760" data-attributes="member: 1011595"><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Az; konuşan fakat ; konuşan büyükler vardır. Babam da bunlardan biridir. Çok sık bir arada olamadığımız için benim için bu; konuşmalar daha kısa olur. Birkaç yıl önce öyle bir laf söyledi ki sustum kaldım. Uzun süre kafamın içinde dolandı söylediği cümle. </span></span></span></span><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">;Strese girenin imanından şüphe ederim!; demişti babam. </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Yaşadığımız yüzyılın en önemli problemlerinden biri olan stres hakkında bu kadar kesin ve keskin bir ifade duymamıştım.Bir arkadaşımla sohbet ederken, babamın söylediği;Strese girenin imanından şüphe ederim!; lafını attım ortaya.Arkadaşım : ''Doğru bir cümle'' dedi.Hatta bir insan stres yüzünden hasta olursa ALLAH o insana bunun hesabını bile sorar... </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Stres, halkın bildiği ve kullandığı anlamıyla, sıkıntıları kafaya takmak demektir. </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Sıkıntılar insanı mutsuz ediyor. Mutsuzluk insanı hasta ediyor. </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Kimisi hastalıklarla mücadele etmekten yoruluyor. Mutsuz ve hasta oluyor. </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Kimisi ailesiyle problemler yaşamaktan bunalıyor. </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Kimisi çocuklarıyla sorunlar yaşıyor. Kimisi maddi sıkıntılarla boğuşuyor. </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Kimisi çevresindekinlerin kendisini anlamadığından dert yanıyor. </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Kimisi bir sevdiğini toprağa verince hayata küsüyor. </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">İnsanı strese sokan o kadar çok şey var ki. Herkes kendisine dert edecek bir şey bulabilir. </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">STRES ile iman arasında bir bağlantı var mı dersiniz??? </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Sıkıntılarla dolu bir hayat denilince benim aklıma hep Peygamberler geliyor. ALLAH peygamberlerin kıssalarını ayrıntılarıyla bize niçin aktarıyor dersiniz??? </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Okuyup ibret almamız için değil mi?? </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Bazı sorular sormak istiyorum </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Hz. Eyyüb'ü hastalıkla imtihan eden ALLAH, bizide aynı imtihana tabi tutmuş olamaz mı? </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Hastalığı kafaya takıp bunalıma giren insan " ALLAHım beni niçin hastalıkla imtihan ediyorsun ki" demiş olmuyor mu?? </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Hz. Nuh oğluyla imtihan eden ALLAH bizide aynı imtihana tabii tutmuş olamaz mı?? </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Hz. İbrahim'i babasıyla </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Hz. Lut'u eşiyle </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Hz. Yusuf'u kardeşleriyle </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Tüm peygamberlerin hayatları sıkıntı imtihan olduğuna göre, bizim hayatımızda da bazı sıkıntıların olması hayatın bir parçası değil mi? </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Anne veya babasını kaybedince bunalıma giren bir insan ALLAH'a "Benim annemi babamı niye alıyorsun ki?? deme hakkına sahip olduğunu mu sanıyor. </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">"En büyük acı evlat acısıdır" denir. </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Alemlere rahmet olarak yaratılan Hz. Muhammed Mustafa'ya (sav) bile torpil yapmayan Yaratıcının,bize torpil yapmasını beklemeye hakkımızın olmadığını hiç düşündünüz mü??? BEŞ defa evlat acısıyla imtihan edilmiş, Anne ve Babasını 6 yaşında kaybetmiş bir peygamberin ümmeti olduğumuzu bilmek zorundayız. </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Kimse "onlar peygamber biz insanız" diye itiraz etmesin! </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Peygamberlerde bizler gibi üzülen ALLAH'a sıgınan insanlardı.ALLAH tarafından özel olarak seçilmiş olmaları insanı acılara tepkisiz kalacakları anlamına gelmez. bize düşen hayatı doğru anlamaktır. Unutmamalıyız ki,Peygamberlerine torpil yapmayan ALLAH bizede torpil yapmaz! </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Bununla birlikte üstadımız Bediüzzaman Hayatı boyunca çok zor durumlarla karşı karşıya kalmıştır daha ufak bir yaşta çocuk iken başarısını kıskanan talebeler onu dövmeye kalkmışlardır bu durumda şikayet edecegine hocasına dönerek söyleyiniz dövüşürken 4 ü birden değil 2 şer 2 şer gelsinler demiştir. </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Divan-i Örfde yaşadıkları </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Savaşta ve Esarette yaşadıkları </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">İslam azası iken yaşadıkları </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">TBMM yaşadıkları </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Ve Sürgünler ,Mahkemeler, Hapisler </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Hapislerde insanlar stresse girer iken bir anda Risale-i Nurlarla iman hizmetine girmişlerdir. </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">o halde kesinlikle stresteyim ne olacak halim ve halimiz dememeliyiz </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Benim "Büyük derdim var deme; Benim Büyük Rabbim var" de .. </span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></span></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Alıntı</span></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="NİSANUR, post: 247760, member: 1011595"] [COLOR=indigo][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=darkred]Az; konuşan fakat ; konuşan büyükler vardır. Babam da bunlardan biridir. Çok sık bir arada olamadığımız için benim için bu; konuşmalar daha kısa olur. Birkaç yıl önce öyle bir laf söyledi ki sustum kaldım. Uzun süre kafamın içinde dolandı söylediği cümle. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][COLOR=indigo][FONT=Comic Sans MS] [SIZE=4][COLOR=darkred];Strese girenin imanından şüphe ederim!; demişti babam. Yaşadığımız yüzyılın en önemli problemlerinden biri olan stres hakkında bu kadar kesin ve keskin bir ifade duymamıştım.Bir arkadaşımla sohbet ederken, babamın söylediği;Strese girenin imanından şüphe ederim!; lafını attım ortaya.Arkadaşım : ''Doğru bir cümle'' dedi.Hatta bir insan stres yüzünden hasta olursa ALLAH o insana bunun hesabını bile sorar... Stres, halkın bildiği ve kullandığı anlamıyla, sıkıntıları kafaya takmak demektir. Sıkıntılar insanı mutsuz ediyor. Mutsuzluk insanı hasta ediyor. Kimisi hastalıklarla mücadele etmekten yoruluyor. Mutsuz ve hasta oluyor. Kimisi ailesiyle problemler yaşamaktan bunalıyor. Kimisi çocuklarıyla sorunlar yaşıyor. Kimisi maddi sıkıntılarla boğuşuyor. Kimisi çevresindekinlerin kendisini anlamadığından dert yanıyor. Kimisi bir sevdiğini toprağa verince hayata küsüyor. İnsanı strese sokan o kadar çok şey var ki. Herkes kendisine dert edecek bir şey bulabilir. STRES ile iman arasında bir bağlantı var mı dersiniz??? Sıkıntılarla dolu bir hayat denilince benim aklıma hep Peygamberler geliyor. ALLAH peygamberlerin kıssalarını ayrıntılarıyla bize niçin aktarıyor dersiniz??? Okuyup ibret almamız için değil mi?? Bazı sorular sormak istiyorum Hz. Eyyüb'ü hastalıkla imtihan eden ALLAH, bizide aynı imtihana tabi tutmuş olamaz mı? Hastalığı kafaya takıp bunalıma giren insan " ALLAHım beni niçin hastalıkla imtihan ediyorsun ki" demiş olmuyor mu?? Hz. Nuh oğluyla imtihan eden ALLAH bizide aynı imtihana tabii tutmuş olamaz mı?? Hz. İbrahim'i babasıyla Hz. Lut'u eşiyle Hz. Yusuf'u kardeşleriyle Tüm peygamberlerin hayatları sıkıntı imtihan olduğuna göre, bizim hayatımızda da bazı sıkıntıların olması hayatın bir parçası değil mi? Anne veya babasını kaybedince bunalıma giren bir insan ALLAH'a "Benim annemi babamı niye alıyorsun ki?? deme hakkına sahip olduğunu mu sanıyor. "En büyük acı evlat acısıdır" denir. Alemlere rahmet olarak yaratılan Hz. Muhammed Mustafa'ya (sav) bile torpil yapmayan Yaratıcının,bize torpil yapmasını beklemeye hakkımızın olmadığını hiç düşündünüz mü??? BEŞ defa evlat acısıyla imtihan edilmiş, Anne ve Babasını 6 yaşında kaybetmiş bir peygamberin ümmeti olduğumuzu bilmek zorundayız. Kimse "onlar peygamber biz insanız" diye itiraz etmesin! Peygamberlerde bizler gibi üzülen ALLAH'a sıgınan insanlardı.ALLAH tarafından özel olarak seçilmiş olmaları insanı acılara tepkisiz kalacakları anlamına gelmez. bize düşen hayatı doğru anlamaktır. Unutmamalıyız ki,Peygamberlerine torpil yapmayan ALLAH bizede torpil yapmaz! Bununla birlikte üstadımız Bediüzzaman Hayatı boyunca çok zor durumlarla karşı karşıya kalmıştır daha ufak bir yaşta çocuk iken başarısını kıskanan talebeler onu dövmeye kalkmışlardır bu durumda şikayet edecegine hocasına dönerek söyleyiniz dövüşürken 4 ü birden değil 2 şer 2 şer gelsinler demiştir. Divan-i Örfde yaşadıkları Savaşta ve Esarette yaşadıkları İslam azası iken yaşadıkları TBMM yaşadıkları Ve Sürgünler ,Mahkemeler, Hapisler Hapislerde insanlar stresse girer iken bir anda Risale-i Nurlarla iman hizmetine girmişlerdir. o halde kesinlikle stresteyim ne olacak halim ve halimiz dememeliyiz Benim "Büyük derdim var deme; Benim Büyük Rabbim var" de .. Alıntı[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Edebiyat
Strese girenin imanından şüphe ederim!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…