insanFakiri
Well-known member
Su yasadigimiz asirda bir bilenen veli varmidir bu konuda merak etmekteyim sizler acaba nasil düsünmektesiniz arkadaslar
Nakkaş mesela nerede merek ettiğim bir konu belkide ziyaretine giderim nasip olursa inşALLAH
Vardır...hemde başka asırda(asr-ı saadet hariç...) olmadığı kadar daha çok vardır....
Keşke ben olsaydım nakkaş
İşte bu kendini bilmeme işin şifresidir...
kaç yaşındasınız ve ne iiş yaparsınız bilmem amma muhakkak bir tahsil hayatınız vardır..
muhakkak sokakları arşın ettiğiniz zamanlar olmuştur....
Veli Allahın sevdiği kul manasını taşır....
Eski zamanlarda insanlar veli olmak için mağaralara çekilir...
Ellerinde tesbih ezkar, evrad ve ubudiyetle seyr-i suluku ruhanida günahlardan uzak kalarak kat-ı meratib ederlerdi..
şimdilerde ise bir üniversite öğrencisi evinden yada meskun ettiği mubarek mekanlardan ayrılırken ayağını sokağa atar atmaz,
günahlarla muhatab oluyor..her adımda bir günah ve bu öğrenci her adımda ALLAH diyor..başını çeviriyor....
ve okuluna gidene kadar sokakların yangın yeri olduğu binlerce günahlarda ALLAH için sakınarak okuluna gidiyor..
dersini dinliyor....namaz vaktiALLAH ın emrini unutmadan namazına gidiyor...
ve meskun ettiği mekana doğru gelirken, yine mücahed-i nefisle başbaşa kalarak o yangının içinden hemen hemen hiç yara almadan kendini mekanına yetiştirip Rahat nefes alıp ALLAH a şükrediyorsa, ala sana
ATEŞLER İÇİNDE AMA YANMAYAN veliler.......
(1989 larda bu manayı merhum Ali Ulvi Kurucu beyefendiden dinlemiştim....)
bu sebeple sizde bir velisiniz.
Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm ferman etmiş:
Yani, "Fesâd-ı ümmetim zamanında kim benim sünnetime temessük etse,
yüz şehidin ecrini, sevabını kazanabilir." lemalar
Hem, takva içinde bir nevi amel-i salih var.
Çünkü, bir haramın terki vaciptir.
Bir vacibi işlemek, çok sünnetlere mukabil sevabı var.
Takvâ, böyle zamanlarda, binler günahın tehâcümünde bir tek içtinab,
az bir amelle, yüzer günah terkinde, yüzer vacip işlenmiş oluyor.
Bu ehemmiyetli nokta, niyetle,
takvâ namıyla ve günahtan kaçınmak kastıyla menfî ibadetten gelen ehemmiyetli âmâl-i salihadır. kastamonu lahikası
Su yasadigimiz asirda bir bilenen veli varmidir bu konuda merak etmekteyim sizler acaba nasil düsünmektesiniz arkadaslar
menzili ziyaret ettim Seyda hz diyorsun üstadım