Konuya cevap cer

Cevap: Açıklamalı Risale Dersleri 54 - Zahirî Çirkinlikler ve Ardındaki Güzellikler

[NOT]Bir zaman, bahar mevsiminde temâşâ ederken gördüm ki: Zemin yüzünde   haşir ve neşr-i âzamın yüz binler nümunelerini gösteren bir seyeran ve   seyelân içinde kàfile kàfile arkasında gelen geçen mevcudatın ve   bilhassa zîhayat mahlûkatın, hususan küçücük zîhayatların kısa bir   zamanda görünüp der’akap kaybolmaları ve daimî bir faaliyet-i müdhişe  içinde mevt ve zevâl levhaları bana çok  hazin görünüp, rikkatime  şiddetle dokunarak beni ağlatıyordu. O güzel  hayvancıkların vefatlarını  gördükçe kalbim acıyordu: “Of, yazık! Ah  yazık!” diyerek bu “ah”ların,  “of”ların altında derinden derine bir  vâveylâ-i ruhî hissediyordum. Ve  bu âkıbete uğrayan hayat ise, ölümden  beter bir azap gördüm.[/NOT]

İmanın önemini vurgulamak için yapılan, bir tefekkürün yansımasıdır bu sözler belki de.

Üstad Hazretlerinin, baharın şirin yüzünü temaşa ederken gördüğü manzara ve o şirin manzara içinde, mahlukatın kısa bir zaman sonrası için ayrılıktan verdiği haberler ve bilhassa zihayatın yani hayat sahiplerinin kısacık burada kalıp ardı ardına gözden kaybolmaları, hayatlarına son verilmesi gibi haller ruhunun çığlıklarına sebeb oluyor.

Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)