Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Video
suç onda değil biz O'nu anlatamadık(izleyin lütfen)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="þifaa" data-source="post: 237612" data-attributes="member: 1006816"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: red">Suç onda değil. Suç onu biz anlatamadık. O kendini anlatmıştı. Çeyrek asırlık bir zaman içinde yarı yer onun sesini duymuştu. </span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: red"></span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: red">Beşerin beşte biri lebbeyk ya Rasulullah deyip karşısında dize gelmişti. </span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: red"></span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: red">Ama biz duyuramadık. Düşman gemi azıya almış esirdikçe esiriyor ve ona, onun dünyasına salyalar atıyor. </span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: red"></span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: red">Yeni bir kısım dostlar çıktılar bunlarda onun yerine başkalarını oturtma gayreti içinde ayrı bir çarpıtma, ayrı bir saptırma gayreti içindeler. Adeta düşmanla bir kısım dostlar el ele, omuz omuza onu hafızalardan silmek, onu bize unutturmak onu nesillere unutturmak için yarışıyorlar. Ben biliyorum ki o güzelliğiyle, kendine has cazibesiyle, maşuklara has keyfiyetiyle azıcık aşka adım atmış sinelerin daima mahbubu, daima maksudu, daima matlubu olacaktır. </span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: red"></span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: red">Onu unutturamayacaklar. Çevrelerine baksalar, çevrelerinize baksanız sizde bunu anlayacaksınız. On beş yirmi yaşında Hz. Muhammedi anlamak çok zordur ama nam-ı celili anılınca dudağını yalayan insanlar var. Göz yaşlarını ceyhun eden insanlar var. Ne on dört asır onu unutturabilmiş ne de şu iki üç asırdan beri şom ağızların, bir kısım safderun başkalarına ait ağızlarla bir araya gelip onu unutturmaya çalışmaları. </span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: red"></span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: red">Unutulmadı. Unutulmayacak. Aksine her gün biraz daha canlanacak, biraz daha tazelenecek, biraz daha sinelerimizde yeni bir Muhammed (s.a.v.) bulacağız. </span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: red"></span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: red">Her şey düşlerle başlar. Nesiller onu düşlemeye başladı. Artık rüyalarımıza girdi. Vakıa pek çoğumuz itibariyle diyeyim beni bağışlayın onu rüyalarda görmek cahillerin tesellisi.. ona da muhtaçtık ya, ona da susamıştık ya. Rüyalarımız bile ona yabancı olmuştu. Yatınca başka şey görüyorduk kalkınca da başka şeyin hayalini yaşıyorduk. Demek ki ilk defa kadem bastı gönül tahtına. Allah Resulü ilk defa rüyalarımıza kadem bastı ve biz de ona hoş geldin ya Resullallah diyoruz. Gönül tahtına hoş geldin sultanım. </span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: red"></span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: red">Gönül koyuyorum. Onun yerine bazılarını oturtmak istemeleri karşısında gönül koyuyorum. Kendimi de affedemiyorum, yapılanları da mazur göremiyorum, gönül koyuyorum. O yerine insan konacak bir insan değil.</span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: red"></span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: red">Allah mahlukat arasında, varlık arasında eğer eşi olmayan, menendi olmayan, benzeri olmayan birisi varsa o olarak yarattı. Madem ki o gönlümüze kadem bastı içlerimizde bir duygu bir düşünce bir rüya bir hülya olarak yeşermeye başladı. Gönül yamaçları matlubunu buldu demektir. Rüyalarımız aradığını buldu demektir. </span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: red"></span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: red">Ve o düşün çok yakın bir gelecekte rahmeti sonsuz tarafından gerçekleştirileceği ümidini besliyoruz. Ümidimiz şehbal açsın ruh-u revanı Muhammedi her yerde (s.a.v.) Bütün gönüller onu duysun, bütün gözler onun içsin, yaşarsın bütün nabızlar onun için atsın, bütün kalpler Muhammed diye atsın (s.a.v.)</span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: red">M.Fethullah Gülen</span></strong></span></p><p>:037::037::037::037::037::037::037::037::037::037::037::037::037::037::037::037:</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="þifaa, post: 237612, member: 1006816"] [FONT="Comic Sans MS"][B][COLOR="red"]Suç onda değil. Suç onu biz anlatamadık. O kendini anlatmıştı. Çeyrek asırlık bir zaman içinde yarı yer onun sesini duymuştu. Beşerin beşte biri lebbeyk ya Rasulullah deyip karşısında dize gelmişti. Ama biz duyuramadık. Düşman gemi azıya almış esirdikçe esiriyor ve ona, onun dünyasına salyalar atıyor. Yeni bir kısım dostlar çıktılar bunlarda onun yerine başkalarını oturtma gayreti içinde ayrı bir çarpıtma, ayrı bir saptırma gayreti içindeler. Adeta düşmanla bir kısım dostlar el ele, omuz omuza onu hafızalardan silmek, onu bize unutturmak onu nesillere unutturmak için yarışıyorlar. Ben biliyorum ki o güzelliğiyle, kendine has cazibesiyle, maşuklara has keyfiyetiyle azıcık aşka adım atmış sinelerin daima mahbubu, daima maksudu, daima matlubu olacaktır. Onu unutturamayacaklar. Çevrelerine baksalar, çevrelerinize baksanız sizde bunu anlayacaksınız. On beş yirmi yaşında Hz. Muhammedi anlamak çok zordur ama nam-ı celili anılınca dudağını yalayan insanlar var. Göz yaşlarını ceyhun eden insanlar var. Ne on dört asır onu unutturabilmiş ne de şu iki üç asırdan beri şom ağızların, bir kısım safderun başkalarına ait ağızlarla bir araya gelip onu unutturmaya çalışmaları. Unutulmadı. Unutulmayacak. Aksine her gün biraz daha canlanacak, biraz daha tazelenecek, biraz daha sinelerimizde yeni bir Muhammed (s.a.v.) bulacağız. Her şey düşlerle başlar. Nesiller onu düşlemeye başladı. Artık rüyalarımıza girdi. Vakıa pek çoğumuz itibariyle diyeyim beni bağışlayın onu rüyalarda görmek cahillerin tesellisi.. ona da muhtaçtık ya, ona da susamıştık ya. Rüyalarımız bile ona yabancı olmuştu. Yatınca başka şey görüyorduk kalkınca da başka şeyin hayalini yaşıyorduk. Demek ki ilk defa kadem bastı gönül tahtına. Allah Resulü ilk defa rüyalarımıza kadem bastı ve biz de ona hoş geldin ya Resullallah diyoruz. Gönül tahtına hoş geldin sultanım. Gönül koyuyorum. Onun yerine bazılarını oturtmak istemeleri karşısında gönül koyuyorum. Kendimi de affedemiyorum, yapılanları da mazur göremiyorum, gönül koyuyorum. O yerine insan konacak bir insan değil. Allah mahlukat arasında, varlık arasında eğer eşi olmayan, menendi olmayan, benzeri olmayan birisi varsa o olarak yarattı. Madem ki o gönlümüze kadem bastı içlerimizde bir duygu bir düşünce bir rüya bir hülya olarak yeşermeye başladı. Gönül yamaçları matlubunu buldu demektir. Rüyalarımız aradığını buldu demektir. Ve o düşün çok yakın bir gelecekte rahmeti sonsuz tarafından gerçekleştirileceği ümidini besliyoruz. Ümidimiz şehbal açsın ruh-u revanı Muhammedi her yerde (s.a.v.) Bütün gönüller onu duysun, bütün gözler onun içsin, yaşarsın bütün nabızlar onun için atsın, bütün kalpler Muhammed diye atsın (s.a.v.) M.Fethullah Gülen[/COLOR][/B][/FONT] :037::037::037::037::037::037::037::037::037::037::037::037::037::037::037::037: [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Video
suç onda değil biz O'nu anlatamadık(izleyin lütfen)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…