Sükutun Çığlıkları

mihrimah

Talebe
Yıllar varki, Sükutun Çığlıkları hep sesimin önünde uğulduyor; zulmü lanetlemek, zalimin yüzüne tükürmek, müfteriye ağzının payını vermek, mütecavizin sesini kesmek, komplocuya " yeter artık" demek ta dilimin uzuna kadar geliyor ve tabiatımın cidarlarını zorluyor; ama, kimseye birşey diyemiyor / demiyor; Allah'ın görüp bildiğini düşünüyor, olup bitenleri kaderin mutlak adaletine bağlıyor, bir iki yutkunuyor; sonrada yeniden bütün hidayet ve şiddetimi her zaman muhabbetle çarpan kalbime emanet ediyor; karakter, düşünce ve uslubumun hatrına herkesin yalan - doğru sesini yüklesttiği durumlarda ben bir " la havle" çekip "bunada eyvallah" demekle yetiniyorum.
Gerçi böyle davranmak çok defa zalimi cesaretlendiriyor, müsteriyi daha da küstahlaştırıyor, mütecavizleri saldırgamlığa sevkediyor; ama, ben kendi kendime: " nede olsa bunlarda insan, birgün insan olduklarını düşünür ve bu tür minasebetsizliklerden vazgeçerler" diyor- bu bir hüsnüzan belkide kuruntu - herkesin insafa geleceği bir eşref saati beklemeye koyuluyorum; koyuluyor ve içimde oluşan değişik dalga boyundaki hafakanları ve çok defa mülayemet hislerimi zorlayan fırtınaları sebepler üstüne zuhur beklentilerle yumuşatmaya, göğüsleme çalışıyor; hatta yer yer deruni ve sükut murakabesine dalarak adeta kendi his dünyamın dışına kaçıyorum.

M. Fethullah GÜLEN

Gül-i İkra

Well-known member
-----Allah'ın görüp bildiğini düşünüyor, olup bitenleri kaderin mutlak adaletine bağlıyor, bir iki yutkunuyor; sonrada yeniden bütün hidayet ve şiddetimi her zaman muhabbetle çarpan kalbime emanet ediyor; karakter, düşünce ve uslubumun hatrına herkesin yalan - doğru sesini yüklesttiği durumlarda ben bir " la havle" çekip "bunada eyvallah" demekle yetiniyorum.------

Allah razı olsun