Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Bediüzzaman Said Nursi
Bediüzzaman'ın Hayatı
Tarihçe-i Hayat
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Ahmet.1" data-source="post: 575781" data-attributes="member: 1040028"><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 12px"><em>(Mekteb-i fünunda ve ulûm-u İslâmiyede gayet müdakkik ve kıdemli muallimlerden Hasan Feyzi'nin bir şiiri) </em></span></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 12px"><em></em></span></span></span><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><strong><span style="font-family: 'arial'">HAZRETİNİZE BURADAN AYRILIK SÖYLEMİŞTİM </span></strong></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><strong><span style="font-family: 'arial'"></span></strong></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Çekilip nur-u hidayet yine zindan olacak</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Yine firkat, yine hasret, yine hüsran olacak</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Yine sen, yaş yerine kan akıtıp ağla gözüm</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Çünki hicran dolu kalbim yine hicran olacak</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Yine göç var diye mecnuna haber verme sakın</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Yine matem, yine zâri, yine efgan olacak</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Açılan ol gül-ü tevhid, sararıp solsa gerek</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Kapanıp Kâ'be-i irfan, yine viran olacak</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Haber aldım ki yarın yâd olacakmış bize yâr</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Ne büyük yâre ki, kimler buna derman olacak</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Bu büyük derd-i elemden kime şekva edeyim</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">İşiten nâlemi, hep ben gibi nâlân olacak</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">O şifa-bahş olan envârını sen çeksen eğer</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Bana kim nur verecek, kim bana Lokman olacak</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">O temiz pak nefesin, âb-ı hayatı bu çölün</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Onu dûr etme ki her ferd ona reyyan olacak</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Hele ol nur-u şerifin kime değmişse eğer</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Küçücük zerre de olsa, meh-i tâbân olacak. </span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">O lütufkâr, o keremkâr eli öptükçe, benim</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Bu küçük kalb-i hazînim yine handan olacak. </span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Bâb-ı feyzinden ırak olmayı aslâ çekemem</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Dahi nezrim bu ki canım sana kurban olacak</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Nazarın erse garib başıma ey nur-u Huda</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Bugün artık bu hakir bendede umman olacak</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Bu anasır, yüzüne her ne kadar çekse hicab</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Yine haksın, buna şahid yine Kur'an olacak</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Kab-ı Kavseyn'den alıp dersimi bildim ki ayân</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">O güzel nur-u bedî', manevî sultan olacak</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Sakınıp, Feyzi-i bîçareye bahs açma bugün</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Yeni baştan yine şeyda, yine giryan olacak.</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><strong><span style="font-family: 'arial'">...........</span></strong></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><strong><span style="font-family: 'arial'"></span></strong></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Bîçare Talebeniz </span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><strong><span style="font-family: 'arial'">HASAN FEYZİ</span></strong></em></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ahmet.1, post: 575781, member: 1040028"] [COLOR=#000000][FONT=arial][SIZE=3][I](Mekteb-i fünunda ve ulûm-u İslâmiyede gayet müdakkik ve kıdemli muallimlerden Hasan Feyzi'nin bir şiiri) [/I][/SIZE][/FONT][/COLOR][SIZE=3][COLOR=#000000][I] [B][FONT=arial]HAZRETİNİZE BURADAN AYRILIK SÖYLEMİŞTİM [/FONT][/B] [FONT=arial]Çekilip nur-u hidayet yine zindan olacak[/FONT] [FONT=arial]Yine firkat, yine hasret, yine hüsran olacak[/FONT] [FONT=arial]Yine sen, yaş yerine kan akıtıp ağla gözüm[/FONT] [FONT=arial]Çünki hicran dolu kalbim yine hicran olacak [/FONT] [FONT=arial]Yine göç var diye mecnuna haber verme sakın[/FONT] [FONT=arial]Yine matem, yine zâri, yine efgan olacak[/FONT] [FONT=arial]Açılan ol gül-ü tevhid, sararıp solsa gerek[/FONT] [FONT=arial]Kapanıp Kâ'be-i irfan, yine viran olacak [/FONT] [FONT=arial]Haber aldım ki yarın yâd olacakmış bize yâr[/FONT] [FONT=arial]Ne büyük yâre ki, kimler buna derman olacak[/FONT] [FONT=arial]Bu büyük derd-i elemden kime şekva edeyim[/FONT] [FONT=arial]İşiten nâlemi, hep ben gibi nâlân olacak [/FONT] [FONT=arial]O şifa-bahş olan envârını sen çeksen eğer[/FONT] [FONT=arial]Bana kim nur verecek, kim bana Lokman olacak[/FONT] [FONT=arial]O temiz pak nefesin, âb-ı hayatı bu çölün[/FONT] [FONT=arial]Onu dûr etme ki her ferd ona reyyan olacak [/FONT] [FONT=arial]Hele ol nur-u şerifin kime değmişse eğer[/FONT] [FONT=arial]Küçücük zerre de olsa, meh-i tâbân olacak. [/FONT] [FONT=arial]O lütufkâr, o keremkâr eli öptükçe, benim[/FONT] [FONT=arial]Bu küçük kalb-i hazînim yine handan olacak. Bâb-ı feyzinden ırak olmayı aslâ çekemem[/FONT] [FONT=arial]Dahi nezrim bu ki canım sana kurban olacak[/FONT] [FONT=arial]Nazarın erse garib başıma ey nur-u Huda[/FONT] [FONT=arial]Bugün artık bu hakir bendede umman olacak [/FONT] [FONT=arial]Bu anasır, yüzüne her ne kadar çekse hicab[/FONT] [FONT=arial]Yine haksın, buna şahid yine Kur'an olacak[/FONT] [FONT=arial]Kab-ı Kavseyn'den alıp dersimi bildim ki ayân[/FONT] [FONT=arial]O güzel nur-u bedî', manevî sultan olacak [/FONT] [FONT=arial]Sakınıp, Feyzi-i bîçareye bahs açma bugün[/FONT] [FONT=arial]Yeni baştan yine şeyda, yine giryan olacak.[/FONT] [B][FONT=arial]........... [/FONT][/B] [FONT=arial]Bîçare Talebeniz [/FONT] [B][FONT=arial]HASAN FEYZİ[/FONT][/B][/I][/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Bediüzzaman Said Nursi
Bediüzzaman'ın Hayatı
Tarihçe-i Hayat
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…