Tatlı Bir Hatıradan Çirkin Bir Karikatüre: İsveç

molla_zehra

Well-known member
Rainer Maria Rilke, Samskola adlı makalesinde, İsveç'ten “mutlu bir çocuk ülkesi” diye bahseder.

Benim kafamdaki İsveç de öyle bir şeydi.

Mutlu çocukluğuma büyük emeği geçen bir şey.

* * *
İsveç denince, Hans Christian Andersen'in meşhur masalındaki kibritçi kızın buzları eriten sıcacık rüyası gelirdi aklıma.

Sonra, konformist çocuk pedagojisinin köküne kibrit suyu döken derin devrimci yazar Astrid Lindrgren'in sevimli anarşist roman kahramanı Pipi Uzunçorap…

Ve Saltkrokan adasında korsanların izini süren o maceracı aileler…

Ve kendini “dünyanın en iyi Karlson'u” diye tanıtan helikopter çocuk…

Çizgi film dizisi Vikingler'de koca koca savaşçılara akıl hocalığı yapan minik Viki'yi de anmalıyım.

Çocukluk yıllarım boyunca fonda hiç eksik olmayan ABBA şarkılarını da tabii - bilhassa “I believe in angels” (Meleklere inanıyorum) mısraını.

* * *
Sen benim için tatlı bir çocukluk hatırasıydın, ey İsveç.

Şimdi ise çirkin bir karikatürsün.

* * *
Âlemlerin Rabbi Allah Subhanehu ve Teala, âlemlere rahmet olarak gönderdiği kutlu elçisi Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi veselleme kin duyanları ıslah etsin; ıslah etmezse onları kinlerinde boğsun.

Amin.

HAKAN ALBAYRAK

SaYa

Well-known member
Âlemlerin Rabbi Allah Subhan ehu ve Teala, âlemlere rahmet olarak gönderdiği kutlu elçisi Muhamm ed Mustaf a sallal lahu aleyhi vesell eme kin duyanl arı ıslah etsin; ıslah etmezs e onları kinler inde boğsun.

amin amin

safinaz

Member
Ya Kardeşlerim,bişeyler yapmak lazım.Ben bunları duyunca çıldırıyorum.Yaptığımız sadece kendi içimizde söylenmek,yani dur demek için ne yapmak lazım?Benim aklıma terör dışı olacak ancak bizimde tepkimizi gösterebileceğimiz ve başka ülkelerinde dersini alabileceği bir çare gelmiyor.Varsa mantıklı bir görüşünüz,istişare edip,katılalım.Yoksa nasıl yaparlar,yaptılar demekle olmuyor,çözüme odaklanmalı.

molla_zehra

Well-known member
safinaz ' Alıntı:
Ya Kardeşlerim,bişeyler yapmak lazım.Ben bunları duyunca çıldırıyorum.Yaptığımız sadece kendi içimizde söylenmek,yani dur demek için ne yapmak lazım?Benim aklıma terör dışı olacak ancak bizimde tepkimizi gösterebileceğimiz ve başka ülkelerinde dersini alabileceği bir çare gelmiyor.Varsa mantıklı bir görüşünüz,istişare edip,katılalım.Yoksa nasıl yaparlar,yaptılar demekle olmuyor,çözüme odaklanmalı.
"Ne yapmalı? 1. Kalkıp da karşı sövgüye durmam alı. Bu bize yakışmaz. Onların yaptığını yapars ak onlard an ne farkımız kalır?
2. Mallarını almama lı. Fetvay sa fetva: Bu durumd a onların mallarını almak haramdır!.. Haramdır!.. Haramdır!..
3. Keskin sirke küpüne zarar. Medeni ce tepki koymalı, bedevi ce değil. Tepkin in en güzeli, Allah Rasulü'nü çağa taşımak, onu bu çağda yaşamaktır. Sonra da bu edepsi zlere edep ve terbiy eyi nasıl yenide n öğreteceğimizin yollarını bulmak tır.
4. Bu küfür furyası, Oryant alizmi n son numara sı. Fakat Oryant alizmi n içimizdeki uzantıları 'Yeni/yerli Oryant alistl er' var. Onların yaptığını bir kez daha hatırlamalı. 28 Şubat'ın ardından yayınlanan ve askeri bürokrasinin yalanl amak için tepkil erin ayyuka çıkmasını günlerce bekled iği 'İrtica Raporu'nda Peygam berimi ze yapılan hakare tlerin bundan daha çirkin olduğunu hatırlamalı. İçimizdeki Batıcıların küfrüne ses çıkarmayıp da, Batılıların küfrüne tepki veriyo rmuş gibi yapanl arı deşifre etmeli . Onların yaptıklarının münafıklık olduğunu bilmel i. Hamase t köpürtmelerini, suratl arına çarpmalı. Anamız, babamız, canımız Muhamm ed'e (a) feda olsun. "
NE YAPILMASI ÇOK AÇIK ASLINDA..PEYGAMBERİMİZ HZ.MUHAMMED BÖLÜMÜNDE "NE SÖVERİZ,NE SÖVDÜRÜRÜZ" ADLI BİR YAZI PAYLAŞTIM.BU ÜSTEKİ SON PARAGRAFI..
TAMAMINI OKUMAK İSTERSİNİZ DİYE YERİNİ BELİRTTİM SAFİNAZ KARDEŞİM.

T

Tarihci19

Misafir
kardeşlerim müsterih olun, bunlar batının son can çekişmeleri, bu yaptıkları tamamen rüzgara karşı tükürmek, pislikleri kendilerini buluyor, bir gerizekalı bi karikatür çizerek içindeki doğu medeniyeti ve İslam korkusunu endişesini ele veriyor açığa çıkarıyor bu tamamen onların bilinçaltlarındaki Hz. Muhammed e ve İslam a olan korkularının bir yansıması..

zahiri şer olan bu olayın batını hayr oluyor, gecen karikatür krizi sırasında da avrupaya İslami kitab satışı patlamıştı, ve islam dünyasını ayağa kaldıran bu çirkin karikatürler sayesinde okumaya düşkün avrupa insanı bir karikatür yüzünden neden bu kadar tepki verildiğini anlamak için açıp okudular ve avrupa da islami kitablar satış rekoru kırdı, ve bu vesile ile hakikati görebilenler çok oldu ve müslüman oldular.. ben de buna çook sevindim, keşke karikatür gibi çirkin bi şey yapılmasaydı ama işte Allah ahir zamanda dinine fitne fucurla bile yardım ediyor karikatürü çizen gerizekalı biliyormu kendi sayesinde sevmediği müslümanlar arasına kaç avrupalı katıldı??

molla_zehra

Well-known member
"ŞİDDET DIŞI DİRENİŞİN EN BAŞ PRENSİBİ "İNSANI KÜÇÜK DÜŞÜREN HİÇBİR ŞEYE KATILMAMAKTIR" DER GANDHI.

EVET TARİHCİ ABİ DOĞRU SÖYLÜYOR Kİ HERŞEY KALPLERİNDE BÜYÜYEN KORKUDAN VE BU KORKUDAN TÜREYEN HERBİR ÇIKIŞ,HER BİR HAKARET YÜREK'E DÜŞEN İMAN ATEŞİ OLARAK GERİ DÖNÜYOR.AVRUPA İSLAM'LA DAHA YAKINLAŞIYOR..

UNUTMAMALI Kİ "GELECEK,BUGÜN YAPTIKLARIMIZA BAĞLIDIR"

yunustsc

Member
arkadaşlar, İslamiyet diğer ülkelerde müthiş bi şekilde ilerliyor. İslamiyer artık avrupayıda sarıyor.ve Avrupa nın içi yanıyoır. Elinden gelen de sadece çirkeflik yapmak.
Allah onları Islah etsin.

T

Tarihci19

Misafir
bu konu her gectiğinde tekrar ederim üstad demişki:

Osmanlı avrupa ile avrupai bir devlete hamiledir onu doğuracak(Türkiye), avrupada Osmanlı ile bir İslam devletine gebedir o da onu doğuracak..

malum bu söz Türkiye kurulmadan evvel sölenmişti, bu ilk doğumdu ve oldu, sıra ikincisinde, ve inanın doğum sancıları geliyor, karikatürler bunlardan biri..

Akif in dediği gibi: Doğacaktır vaadettiği günler bize Hakk ın..

molla_zehra

Well-known member
Tarihci ' Alıntı:
bu konu her gectiğinde tekrar ederim üstad demişki:

Osmanlı avrupa ile avrupai bir devlete hamiledir onu doğuracak(Türkiye), avrupada Osmanlı ile bir İslam devletine gebedir o da onu doğuracak..

malum bu söz Türkiye kurulmadan evvel sölenmişti, bu ilk doğumdu ve oldu, sıra ikincisinde, ve inanın doğum sancıları geliyor, karikatürler bunlardan biri..

Akif in dediği gibi: Doğacaktır vaadettiği günler bize Hakk ın..
"EN BÜYÜK SİLAHIMIZ SESSZİCE DUA ETMEKTİR"
İNŞALLAH HAKK GELECEK VE BATIL ZAİL OLACAK.ÇÜNKÜ BATIL ZAİL OLMAYA MAHKUMDUR...

safinaz

Member
Hala soruma yanıt yok.Ben farklı birşey demiyorumki,bende şiddet dışı medeni bir şekilde tepkimizi belli edelim diyorum,sizde.Ama ne şekilde?İşte buna hala bir yanıt yok.Yani sessizce yaptıklarını mı gözlemleyelim?Evet,mallarını boykot edelim.Bu güzel bir tutum.Ben zaten Danimarkanın rezaletinden sonra,beni göklere çıkaracağını bilsem tek bir ürününü almıyorum,çevremdekilerede aldırtmıyorum.Benim gibi düşünenler sayesinde onlara milyonlarca dolarlık bir zarar olarak geri döndü.Peki İsveçin ürünleri nelerdir?Listesini bulursam,buraya ekliycem ya da benden önce bulan varsa eklesin.Onlarıda kara liseteye alalım.Peki başka ne yapılabilir?Fikirlerinizi bekliyorum.Gerçi,bizim hatamızdan dolayı Allah(c.c)bizi cezalandırıyor,bizler dinimizi tam yaşamadığımız ve Hz.Muhammed'e(s.av)layık bir ümmet olmayı başaramadığımız için,cezalandırılıyoruz diye düşünüyorum.

molla_zehra

Well-known member
safinaz ' Alıntı:
Hala soruma yanıt yok.Ben farklı birşey demiyorumki,bende şiddet dışı medeni bir şekilde tepkimizi belli edelim diyorum,sizde.Ama ne şekilde?İşte buna hala bir yanıt yok.Yani sessizce yaptıklarını mı gözlemleyelim?Evet,mallarını boykot edelim.Bu güzel bir tutum.Ben zaten Danimarkanın rezaletinden sonra,beni göklere çıkaracağını bilsem tek bir ürününü almıyorum,çevremdekilerede aldırtmıyorum.Benim gibi düşünenler sayesinde onlara milyonlarca dolarlık bir zarar olarak geri döndü.Peki İsveçin ürünleri nelerdir?Listesini bulursam,buraya ekliycem ya da benden önce bulan varsa eklesin.Onlarıda kara liseteye alalım.Peki başka ne yapılabilir?Fikirlerinizi bekliyorum.Gerçi,bizim hatamızdan dolayı Allah(c.c)bizi cezalandırıyor,bizler dinimizi tam yaşamadığımız ve Hz.Muhammed'e(s.av)layık bir ümmet olmayı başaramadığımız için,cezalandırılıyoruz diye düşünüyorum.
ASLA VE KELLA ALLAH KİMSEYE ZULMETMEZ.ANCAK İNSAN KENDİNE ZULMEDER..
ONUN İÇİN DE BU BİR CEZA DEĞİL BİR İMTİHANDIR.İMAN KALESİNİ NASIL KORUYACAK ONU GÖSTERMEK İÇİN,DAVASINA NASIL SARILACAK ONU İFADE ETMEK İÇİN HEM KAVLİ HEM FİİLİ...HERKESE SUNULAN BİR İMTİHAN BUNLAR..

safinaz

Member
özge ' Alıntı:
ASLA VE KELLA ALLAH KİMSEYE ZULMETMEZ.ANCAK İNSAN KENDİNE ZULMEDER..
ONUN İÇİN DE BU BİR CEZA DEĞİL BİR İMTİHANDIR.İMAN KALESİNİ NASIL KORUYACAK ONU GÖSTERMEK İÇİN,DAVASINA NASIL SARILACAK ONU İFADE ETMEK İÇİN HEM KAVLİ HEM FİİLİ...HERKESE SUNULAN BİR İMTİHAN BUNLAR..
Ben zulumden değil,cezadan bahsediyorum.Zulmetmek haksız yapılan bir fiiliyattır ki bu Rabbimizin sıfatı değildir.Cehennemde bir cezadır ve bunu Rabbim,günah ve hatalarımızın karşılğında uygun görmüştür.Dünyada ise depremler ve benzeri afetlerde cezadır.Çünkü islamı bilipte yaşamadığımız zaman,bu tarz müsibetlere giriftar oluruz.Bu afetlerde suçsuz insanlarda yara alıyorsa bu onlar için imtihandır ve mükafatıda vardır.Malları sadaka hükmünde,can kayıplarınıda şehitlik makamıyla karşılığını bulur.
Bizlerde eğer bu dinin hakkını veremiyorsak,kader adaletini yapmıştır.Gizli kusurlarımızdan dolayı cezalandırılmışızdır.Yani zahiren görünen kısmında suçsuzuz,batınına bakarsak kabahatliyiz.Hala diyorum,biz layık bir ümmet olamıyoruz,ondan cezalandırıldık.

molla_zehra

Well-known member
safinaz ' Alıntı:
Ben zulumden değil,cezadan bahsediyorum.Zulmetmek haksız yapılan bir fiiliyattır ki bu Rabbimizin sıfatı değildir.Cehennemde bir cezadır ve bunu Rabbim,günah ve hatalarımızın karşılğında uygun görmüştür.Dünyada ise depremler ve benzeri afetlerde cezadır.Çünkü islamı bilipte yaşamadığımız zaman,bu tarz müsibetlere giriftar oluruz.Bu afetlerde suçsuz insanlarda yara alıyorsa bu onlar için imtihandır ve mükafatıda vardır.Malları sadaka hükmünde,can kayıplarınıda şehitlik makamıyla karşılığını bulur.
Bizlerde eğer bu dinin hakkını veremiyorsak,kader adaletini yapmıştır.Gizli kusurlarımızdan dolayı cezalandırılmışızdır.Yani zahiren görünen kısmında suçsuzuz,batınına bakarsak kabahatliyiz.Hala diyorum,biz layık bir ümmet olamıyoruz,ondan cezalandırıldık.
YENİDEN TEKRAR EDEYİM Kİ BEN CEZA DEĞİL İMTİHANDIR DEDİM.ŞAYET CEZALANDIRMAK İSTESEYDİ ALLAH,ÇOKTAN HELAK EDERDİ BİZİ.ÇÜNKÜ BU YAŞANANLARDAN ÖTE ÜMMETÇE ÇOK AYIBIMIZ,ÇOK HATAMIZ VAR.OLAYLARI OKUYUŞUMUZ FARKLI SAFİNAZ KARDEŞİM..
ALLAH ÜMMET-İ MUHAMMED'İ MERHAMET EYLESİN İNŞ.

safinaz

Member
özge ' Alıntı:
YENİDEN TEKRAR EDEYİM Kİ BEN CEZA DEĞİL İMTİHANDIR DEDİM.ŞAYET CEZALANDIRMAK İSTESEYDİ ALLAH,ÇOKTAN HELAK EDERDİ BİZİ.ÇÜNKÜ BU YAŞANANLARDAN ÖTE ÜMMETÇE ÇOK AYIBIMIZ,ÇOK HATAMIZ VAR.OLAYLARI OKUYUŞUMUZ FARKLI SAFİNAZ KARDEŞİM..
ALLAH ÜMMET-İ MUHAMMED'İ MERHAMET EYLESİN İNŞ.
Evet,bakış açımız çok farklı birbirimizi anlamıyoruz.Ben cezalandırıyor diyorum,siz kalkmış nasıl zulmeder diyorsunuz,birde üstüne üstlük zulumle ilgili bir yazı yazıyorsunuz.Ben cezalandırılıyoruz diyorum,siz helak olmaktan bahsediyorsunuz bu seferde.Zaman zaman uyarı ve ikaz olarak bu tarz müsibetlerle bizi terbiye eder diyorum.İllaki,yok olmamız gerekmiyor kardeşim.İşki başımıza gelen felaketlerde,kendimizde kabahati aramamız lazım,belliki terbiye olunuyoruz.

molla_zehra

Well-known member
BAŞTA TERBİYE OLUNUYORUZ DEMEDİNİZ Kİ İSLAMI GÜZEL YAŞAMADIĞIMIZDAN/LAYIKIYLA ÜMMET OLAMADIĞIMIZDAN CEZALANDIRILIYORUZ DEDİNİZ SAFİNAZ KARDEŞİM.
EVET BİRÇOK İKAZ İLE ŞEFKAT TOKADI YİYORUZ ÜMMETÇE.LAKİN BU İKAZLAR CEZA BOYUTUNDA DEĞİL İMTİHAN BOYUTUNDADIR Kİ BU BENİM FİKRİM.CEZALANDIRILIYORUZ DİYORSUNUZ ALLAH RASULÜNE HAKARETVARİ KARİKATÜR ÇİZİLMESİ Mİ CEZAMIZ?CEZADAN KASTINIZ NEDİR?VESSELAM...

safinaz

Member
özge ' Alıntı:
BAŞTA TERBİYE OLUNUYORUZ DEMEDİNİZ Kİ İSLAMI GÜZEL YAŞAMADIĞIMIZDAN/LAYIKIYLA ÜMMET OLAMADIĞIMIZDAN CEZALANDIRILIYORUZ DEDİNİZ SAFİNAZ KARDEŞİM.
EVET BİRÇOK İKAZ İLE ŞEFKAT TOKADI YİYORUZ ÜMMETÇE.LAKİN BU İKAZLAR CEZA BOYUTUNDA DEĞİL İMTİHAN BOYUTUNDADIR Kİ BU BENİM FİKRİM.CEZALANDIRILIYORUZ DİYORSUNUZ ALLAH RASULÜNE HAKARETVARİ KARİKATÜR ÇİZİLMESİ Mİ CEZAMIZ?CEZADAN KASTINIZ NEDİR?VESSELAM...
Terbiye yani islah etmek,iki türlü olur ya uyarı ve ikazlarla yani anlatımla(şekli farklılık arzedebilir) ve cezalandırmayla olur.Bu durumda cezalandırmada bir terbiye etme şeklidir.Hapishanelere insanlar,terbiye edilmesi amacıyla cezalandırılarak atılırlar buda bir örnek.
Biz değerlerimize sahip çıkmadığımız içinde yani Muhammedi davranmadığımız içinde,Sevgilimize hakaretvari karikatürler çiziliyor.Depremlerde mallarımızdan,canlarımızdan,sevdiklerimizden oluruz,çünkü islami hayatın hakkını verememizden dolayı,buda bir örnektir.Ceza;sevdiğimiz şeylerden feragat etmekle ya da sevdiklerimizden olmakla ya da karikatür olayındaki gibi sevdiğimize hakaret edilmesiyle canımızı yakmaları olur.
Yoksa o çirkin karikatürle haşa ve kella Efendimiz,yüce şanından bişey mi kaybedecek?Hayır,asla.KADERDE KENDİ NOKSANLIKLARIMIZDAN DOLAYI,BİZ CEZALANDIRILIYOZRUZ.

molla_zehra

Well-known member
safinaz ' Alıntı:
Terbiye yani islah etmek,iki türlü olur ya uyarı ve ikazlarla yani anlatımla(şekli farklılık arzedebilir) ve cezalandırmayla olur.Bu durumda cezalandırmada bir terbiye etme şeklidir.Hapishanelere insanlar,terbiye edilmesi amacıyla cezalandırılarak atılırlar buda bir örnek.
Biz değerlerimize sahip çıkmadığımız içinde yani Muhammedi davranmadığımız içinde,Sevgilimize hakaretvari karikatürler çiziliyor.Depremlerde mallarımızdan,canlarımızdan,sevdiklerimizden oluruz,çünkü islami hayatın hakkını verememizden dolayı,buda bir örnektir.Ceza;sevdiğimiz şeylerden feragat etmekle ya da sevdiklerimizden olmakla ya da karikatür olayındaki gibi sevdiğimize hakaret edilmesiyle canımızı yakmaları olur.
Yoksa o çirkin karikatürle haşa ve kella Efendimiz,yüce şanından bişey mi kaybedecek?Hayır,asla.KADERDE KENDİ NOKSANLIKLARIMIZDAN DOLAYI,BİZ CEZALANDIRILIYOZRUZ.
EYWALLAH SAFİNAZ KARDEŞİM...