Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Tatlı Bir Hatıradan Çirkin Bir Karikatüre: İsveç
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="molla_zehra" data-source="post: 60073" data-attributes="member: 30"><p><span style="font-family: 'verdana'">Rainer Maria Rilke, Samskola adlı makalesinde, İsveç'ten “mutlu bir çocuk ülkesi” diye bahseder.</span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Benim kafamdaki İsveç de öyle bir şeydi.</span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Mutlu çocukluğuma büyük emeği geçen bir şey.</span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">* * * </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">İsveç denince, Hans Christian Andersen'in meşhur masalındaki kibritçi kızın buzları eriten sıcacık rüyası gelirdi aklıma.</span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Sonra, konformist çocuk pedagojisinin köküne kibrit suyu döken derin devrimci yazar Astrid Lindrgren'in sevimli anarşist roman kahramanı Pipi Uzunçorap… </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Ve Saltkrokan adasında korsanların izini süren o maceracı aileler… </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Ve kendini “dünyanın en iyi Karlson'u” diye tanıtan helikopter çocuk…</span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Çizgi film dizisi Vikingler'de koca koca savaşçılara akıl hocalığı yapan minik Viki'yi de anmalıyım.</span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Çocukluk yıllarım boyunca fonda hiç eksik olmayan ABBA şarkılarını da tabii - bilhassa “I believe in angels” (Meleklere inanıyorum) mısraını.</span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">* * * </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Sen benim için tatlı bir çocukluk hatırasıydın, ey İsveç.</span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Şimdi ise çirkin bir karikatürsün.</span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">* * * </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Âlemlerin Rabbi Allah Subhanehu ve Teala, âlemlere rahmet olarak gönderdiği kutlu elçisi Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi veselleme kin duyanları ıslah etsin; ıslah etmezse onları kinlerinde boğsun.</span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Amin.</span></p><p><strong>HAKAN ALBAYRAK</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="molla_zehra, post: 60073, member: 30"] [font=verdana]Rainer Maria Rilke, Samskola adlı makalesinde, İsveç'ten “mutlu bir çocuk ülkesi” diye bahseder. Benim kafamdaki İsveç de öyle bir şeydi. Mutlu çocukluğuma büyük emeği geçen bir şey. * * * İsveç denince, Hans Christian Andersen'in meşhur masalındaki kibritçi kızın buzları eriten sıcacık rüyası gelirdi aklıma. Sonra, konformist çocuk pedagojisinin köküne kibrit suyu döken derin devrimci yazar Astrid Lindrgren'in sevimli anarşist roman kahramanı Pipi Uzunçorap… Ve Saltkrokan adasında korsanların izini süren o maceracı aileler… Ve kendini “dünyanın en iyi Karlson'u” diye tanıtan helikopter çocuk… Çizgi film dizisi Vikingler'de koca koca savaşçılara akıl hocalığı yapan minik Viki'yi de anmalıyım. Çocukluk yıllarım boyunca fonda hiç eksik olmayan ABBA şarkılarını da tabii - bilhassa “I believe in angels” (Meleklere inanıyorum) mısraını. * * * Sen benim için tatlı bir çocukluk hatırasıydın, ey İsveç. Şimdi ise çirkin bir karikatürsün. * * * Âlemlerin Rabbi Allah Subhanehu ve Teala, âlemlere rahmet olarak gönderdiği kutlu elçisi Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi veselleme kin duyanları ıslah etsin; ıslah etmezse onları kinlerinde boğsun. Amin.[/font] [b]HAKAN ALBAYRAK[/b] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Tatlı Bir Hatıradan Çirkin Bir Karikatüre: İsveç
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…