Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Tefeül...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="uður1" data-source="post: 264031" data-attributes="member: 1016557"><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><u>DİVAN-I HARB-İ ÖRFÎ</u></span></strong> <strong><u><span style="font-family: 'Calibri'">2.7.İKİ MEKTEB-İ MUSİBETİN ŞEHADETNAMESİ(DEVAMI)</span></u></strong></p><p> <strong><u><span style="font-family: 'Calibri'">MUKADDİME(DEVAMI)</span></u></strong></p><table style='width: 100%'><tr><td> <strong><span style="font-family: 'Calibri'">YEDİNCİ CİNAYET:</span></strong><span style="font-family: 'Calibri'"> İşittim: İttihad-ı Muhammedî (a.s.m.) namıyla bir cemiyet teşekkül etmiş. Nihayet derecede korktum ki, bu ism-i mübarekin altında bazılarının bir yanlış hareketi meydana gelsin. Sonra işittim: Bu ism-i mübareki bazı mübarek zevât, (Süheyl Paşa ve Şeyh Sâdık gibi zâtlar) daha basit ve sırf ibadete ve Sünnet-i Seniyyeye tebaiyete nakletmişler. Ve o siyasî cemiyetten kat-ı alâka ettiler, siyasete karışmayacaklar. Lâkin tekrar korktum, dedim: Bu isim umumun hakkıdır, tahsis ve tahdit kabul etmez. Ben nasıl ki dindar müteaddit cemiyete bir cihetle mensubum. Zira maksatlarını bir gördüm. Kezâlik, o ism-i mübareke intisap ettim. Lâkin tarif ettiğim ve dahil olduğum ittihad-ı Muhammedînin (a.s.m.) tarifi budur ki:<br /> <br /> Şarktan garba, cenuptan şimale uzanan bir silsile-i nuranî ile merbut bir dairedir. Dahil olanlar da bu zamanda üç yüz milyondan ziyadedir. Bu ittihadın cihetü’l-vahdeti ve irtibatı, tevhid-i İlâhîdir. Peyman ve yemini, imandır. Müntesipleri, kàlû belâdan dahil olan umum mü’minlerdir. Defter-i esmâları da Levh-i Mahfuzdur. Bu ittihadın nâşir-i efkârı, umum kütüb-ü İslâmiyedir. Günlük gazeteleri de, i’lâ-i kelimetullahı hedef-i maksat eden umum dinî gazetelerdir. Kulüp ve encümenleri, câmi ve mescidler ve dinî medreseler ve zikirhanelerdir. Merkezi de Haremeyn-i Şerifeyndir. Böyle cemiyetin reisi, Fahr-i Âlemdir. Ve mesleği, herkes kendi nefsiyle mücahede, yani ahlâk-ı Ahmediye (a.s.m.) ile tahallûk ve sünnet-i Nebeviyeyi ihyâ ve başkalara da muhabbet ve—eğer zarar etmezse—nasihat etmektir.</span><br /> <br /> </td><td> <strong><u><span style="color: #990000"><span style="font-family: 'Calibri'">Lügatler : </span></span></u></strong><br /> <span style="font-family: 'Calibri'"><strong>ahlâk-ı Ahmediye</strong> : Peygamberimizin (a.s.m. ) eşsiz ahlâkı<br /> <strong>bedevî</strong> : köylü, şehir hayatını bilmeyen<br /> <strong>cemiyet</strong> : örgüt, parti, dernek<br /> <strong>cenup</strong> : güney<br /> <strong>cihetü’l-vahdet</strong> : birlik yönü, birleşme yönü<br /> <strong>defter-i esmâ</strong> : isimlerin defteri<br /> <strong>encümen</strong> : meclis, cemiyet<br /> <strong>entrika</strong> : dalavere<br /> <strong>Fahr-i Âlem</strong> : bütün âlemin kendisiyle övündüğü Peygamberimiz (a.s.m)<br /> <strong>garb</strong> : batı<br /> <strong>Haremeyn-i Şerifeyn</strong> : Mekke ve Medine<br /> <strong>hedef-i maksad</strong> : asıl gaye, kastedilen hedef<br /> <strong>i’lâ-yı kelimetullah</strong> : Allah’ın kelâmını, Kur’ân ve iman hakikatlerini yüceltme, bildirme ve duyurma<br /> <strong>ihyâ</strong> : diriltme, hayat verme, canlı tutma<br /> <strong>intisap</strong> : bağlanma, mensup olma<br /> <strong>irtibat</strong> : bağ, ilişki<br /> <strong>ism-i mübarek</strong> : bereketli, hayırlı isim; “Muhammedî” ismi<br /> <strong>ittihad</strong> : birlik, birleşme<br /> <strong>İttihad-ı Muhammedî Cemiyeti</strong> : <br /> <strong>ittihad-ı Muhammedî</strong> : Resul-i Ekrem Efendimizin (a.s.m.) sünnetine bağlı olan Müslümanların oluşturduğu birlik<br /> <strong>kàlû belâ</strong> : ruhların yaratıldıktan sonra Allah’ın “Ben sizin Rabbiniz değil miyim?” sorusuna verdikleri “Evet, Rabbimizsin” cevabı<br /> <strong>kat-ı alâka</strong> : ilişkiyi kesme<br /> <strong>kezâlik</strong> : bunun gibi<br /> <strong>kütüb-ü İslâmiye</strong> : İslâmiyeti anlatan kitaplar, İslâmî eserler<br /> <strong>Levh-i Mahfuz</strong> : herşeyin bütün ayrıntılarıyla yazıldığı kader levhası<br /> <strong>merbut</strong> : bağlı<br /> <strong>meslek</strong> : tarz, yol, metot<br /> <strong>muhabbet</strong> : sevgi<br /> <strong>mücahede</strong> : cihad etme, mücadele<br /> <strong>müntesip</strong> : mensubu olan kişi<br /> <strong>müteaddit</strong> : birçok, çeşitli<br /> <strong>nâşir-i efkâr</strong> : fikirleri neşreden, yayan<br /> <strong>nefis</strong> : insanı daima kötülüğe, hazır zevk ve isteklere sevk eden duygu<br /> <strong>nihayet derece</strong> : son derece<br /> <strong>peyman</strong> : yemin<br /> <strong>reis</strong> : baş, başkan<br /> <strong>silsile-i nuranî</strong> : nurlu silsile, zincir<br /> <strong>siyasî cemiyet</strong> : siyasî topluluk, örgüt, parti<br /> <strong>sünnet-i Nebeviye/Sünnet-i Seniyye</strong> : Peygamberimizin söz, fiil ve hareketlerine dayanan yüce prensipler<br /> <strong>şark</strong> : doğu<br /> <strong>şimal</strong> : kuzey<br /> <strong>tahallûk</strong> : ahlâklanma<br /> <strong>tahdit</strong> : sınırlama<br /> <strong>tahsis</strong> : birşeye ait kılma, özel kılma<br /> <strong>tebaiyete nakletme</strong> : “tâbi olup bağlanma, uyma” şekline çevirme; İttihad-ı Muhammedî Cemiyeti ismini siyasî bir anlam olmaktan çıkarıp, Hz. Peygamberin sünnetine uyma anlamına çevirme<br /> <strong>teşekkül</strong> : ortaya çıkma, şekillenme<br /> <strong>tevhid-i İlâhî</strong> : birleme; herşeyin bir olan Allah’a ait olduğunu bilme ve inanma<br /> <strong>umum</strong> : bütün; herkes<br /> <strong>zevât</strong> : kişiler<br /> <strong>zikirhane</strong> : Allah’ın anıldığı, Allah’ın zikrinin yapıldığı yer</span><br /> <br /> </td></tr></table></blockquote><p></p>
[QUOTE="uður1, post: 264031, member: 1016557"] [B][FONT=Calibri][U]DİVAN-I HARB-İ ÖRFÎ[/U][/FONT][/B] [B][U][FONT=Calibri]2.7.İKİ MEKTEB-İ MUSİBETİN ŞEHADETNAMESİ(DEVAMI)[/FONT][/U][/B] [B][U][FONT=Calibri]MUKADDİME(DEVAMI)[/FONT][/U][/B] [TABLE] [TR] [TD="width: 307, bgcolor: transparent"] [B][FONT=Calibri]YEDİNCİ CİNAYET:[/FONT][/B][FONT=Calibri] İşittim: İttihad-ı Muhammedî (a.s.m.) namıyla bir cemiyet teşekkül etmiş. Nihayet derecede korktum ki, bu ism-i mübarekin altında bazılarının bir yanlış hareketi meydana gelsin. Sonra işittim: Bu ism-i mübareki bazı mübarek zevât, (Süheyl Paşa ve Şeyh Sâdık gibi zâtlar) daha basit ve sırf ibadete ve Sünnet-i Seniyyeye tebaiyete nakletmişler. Ve o siyasî cemiyetten kat-ı alâka ettiler, siyasete karışmayacaklar. Lâkin tekrar korktum, dedim: Bu isim umumun hakkıdır, tahsis ve tahdit kabul etmez. Ben nasıl ki dindar müteaddit cemiyete bir cihetle mensubum. Zira maksatlarını bir gördüm. Kezâlik, o ism-i mübareke intisap ettim. Lâkin tarif ettiğim ve dahil olduğum ittihad-ı Muhammedînin (a.s.m.) tarifi budur ki: Şarktan garba, cenuptan şimale uzanan bir silsile-i nuranî ile merbut bir dairedir. Dahil olanlar da bu zamanda üç yüz milyondan ziyadedir. Bu ittihadın cihetü’l-vahdeti ve irtibatı, tevhid-i İlâhîdir. Peyman ve yemini, imandır. Müntesipleri, kàlû belâdan dahil olan umum mü’minlerdir. Defter-i esmâları da Levh-i Mahfuzdur. Bu ittihadın nâşir-i efkârı, umum kütüb-ü İslâmiyedir. Günlük gazeteleri de, i’lâ-i kelimetullahı hedef-i maksat eden umum dinî gazetelerdir. Kulüp ve encümenleri, câmi ve mescidler ve dinî medreseler ve zikirhanelerdir. Merkezi de Haremeyn-i Şerifeyndir. Böyle cemiyetin reisi, Fahr-i Âlemdir. Ve mesleği, herkes kendi nefsiyle mücahede, yani ahlâk-ı Ahmediye (a.s.m.) ile tahallûk ve sünnet-i Nebeviyeyi ihyâ ve başkalara da muhabbet ve—eğer zarar etmezse—nasihat etmektir.[/FONT] [FONT=Calibri] [/FONT] [/TD] [TD="width: 307, bgcolor: transparent"] [B][U][COLOR=#990000][FONT=Calibri]Lügatler : [/FONT][/COLOR][/U][/B] [FONT=Calibri][B]ahlâk-ı Ahmediye[/B] : Peygamberimizin (a.s.m. ) eşsiz ahlâkı [B]bedevî[/B] : köylü, şehir hayatını bilmeyen [B]cemiyet[/B] : örgüt, parti, dernek [B]cenup[/B] : güney [B]cihetü’l-vahdet[/B] : birlik yönü, birleşme yönü [B]defter-i esmâ[/B] : isimlerin defteri [B]encümen[/B] : meclis, cemiyet [B]entrika[/B] : dalavere [B]Fahr-i Âlem[/B] : bütün âlemin kendisiyle övündüğü Peygamberimiz (a.s.m) [B]garb[/B] : batı [B]Haremeyn-i Şerifeyn[/B] : Mekke ve Medine [B]hedef-i maksad[/B] : asıl gaye, kastedilen hedef [B]i’lâ-yı kelimetullah[/B] : Allah’ın kelâmını, Kur’ân ve iman hakikatlerini yüceltme, bildirme ve duyurma [B]ihyâ[/B] : diriltme, hayat verme, canlı tutma [B]intisap[/B] : bağlanma, mensup olma [B]irtibat[/B] : bağ, ilişki [B]ism-i mübarek[/B] : bereketli, hayırlı isim; “Muhammedî” ismi [B]ittihad[/B] : birlik, birleşme [B]İttihad-ı Muhammedî Cemiyeti[/B] : [B]ittihad-ı Muhammedî[/B] : Resul-i Ekrem Efendimizin (a.s.m.) sünnetine bağlı olan Müslümanların oluşturduğu birlik [B]kàlû belâ[/B] : ruhların yaratıldıktan sonra Allah’ın “Ben sizin Rabbiniz değil miyim?” sorusuna verdikleri “Evet, Rabbimizsin” cevabı [B]kat-ı alâka[/B] : ilişkiyi kesme [B]kezâlik[/B] : bunun gibi [B]kütüb-ü İslâmiye[/B] : İslâmiyeti anlatan kitaplar, İslâmî eserler [B]Levh-i Mahfuz[/B] : herşeyin bütün ayrıntılarıyla yazıldığı kader levhası [B]merbut[/B] : bağlı [B]meslek[/B] : tarz, yol, metot [B]muhabbet[/B] : sevgi [B]mücahede[/B] : cihad etme, mücadele [B]müntesip[/B] : mensubu olan kişi [B]müteaddit[/B] : birçok, çeşitli [B]nâşir-i efkâr[/B] : fikirleri neşreden, yayan [B]nefis[/B] : insanı daima kötülüğe, hazır zevk ve isteklere sevk eden duygu [B]nihayet derece[/B] : son derece [B]peyman[/B] : yemin [B]reis[/B] : baş, başkan [B]silsile-i nuranî[/B] : nurlu silsile, zincir [B]siyasî cemiyet[/B] : siyasî topluluk, örgüt, parti [B]sünnet-i Nebeviye/Sünnet-i Seniyye[/B] : Peygamberimizin söz, fiil ve hareketlerine dayanan yüce prensipler [B]şark[/B] : doğu [B]şimal[/B] : kuzey [B]tahallûk[/B] : ahlâklanma [B]tahdit[/B] : sınırlama [B]tahsis[/B] : birşeye ait kılma, özel kılma [B]tebaiyete nakletme[/B] : “tâbi olup bağlanma, uyma” şekline çevirme; İttihad-ı Muhammedî Cemiyeti ismini siyasî bir anlam olmaktan çıkarıp, Hz. Peygamberin sünnetine uyma anlamına çevirme [B]teşekkül[/B] : ortaya çıkma, şekillenme [B]tevhid-i İlâhî[/B] : birleme; herşeyin bir olan Allah’a ait olduğunu bilme ve inanma [B]umum[/B] : bütün; herkes [B]zevât[/B] : kişiler [B]zikirhane[/B] : Allah’ın anıldığı, Allah’ın zikrinin yapıldığı yer[/FONT] [FONT=Calibri] [/FONT] [/TD] [/TR] [/TABLE] [FONT=Calibri] [/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Tefeül...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…