Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Tefeül...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="uður1" data-source="post: 265343" data-attributes="member: 1016557"><p><strong>Cevap: Dua Ufku</strong></p><p></p><table style='width: 100%'><tr><td><p style="text-align: center"><p style="text-align: center"><strong><span style="color: white">Peygamberimizin duaları</span></strong></p> </p> </td></tr><tr><td></td></tr><tr><td> <br /> <strong><span style="color: navy">Sual:</span></strong><span style="color: navy"> Her peygamber gibi, Peygamber efendimizin de, hiç günah işlemediği halde, <strong>(Beni günahtan, küfürden koru)</strong> gibi dualar etmesinin hikmeti nedir?</span><br /> <strong><span style="color: navy">CEVAP</span></strong><br /> <span style="color: navy">Nasıl dua edileceğini bize öğretmek için, öyle dua etmiştir. Bazıları şöyledir:</span><br /> <strong><span style="color: navy">(Allah'ım, bizi açık ve gizli bütün günahlardan koru!)</span></strong><span style="color: navy"> [Taberani]</span><br /> <strong><span style="color: navy">(Allah’ım, ürpermeyen kalbden ve doymayan nefisten sana sığınırım.)</span></strong><span style="color: navy"> [Müslim]</span><br /> <strong><span style="color: navy">(Allah’ım, tembellikten, cimrilikten, korkaklıktan, düşkün ihtiyarlıktan sana sığınırım.)</span></strong><span style="color: navy"> [Hâkim]</span><br /> <strong><span style="color: navy">(Allah’ım, bize dinî musibet verme! Bize acımayanları başımıza musallat etme!)</span></strong><span style="color: navy"> [Tirmizi]</span><br /> <strong><span style="color: navy">(Allah’ım, bana öyle bir iman ve yakîn ver ki, sonu küfür olmasın!) </span></strong><span style="color: navy">[Tirmizi]</span><br /> <strong><span style="color: navy">(Allah’ım, denizlerin arasını ayırdığın gibi, beni Cehennem azabından koru!) </span></strong><span style="color: navy">[Tirmizi]</span><br /> <strong><span style="color: navy">(Allah’ım, bizi dostlarınla dost, düşmanlarınla düşman olanlardan eyle!)</span></strong><span style="color: navy"> [Tirmizi]</span><br /> <strong><span style="color: navy">(Allah’ım, fayda vermeyen ilimden, kabul edilmeyen amel ve duadan sana sığınırım.)</span></strong><span style="color: navy"> [Müslim]</span><br /> <strong><span style="color: navy">(Allah’ım, senden, bilip bilmediğim her hayrı ister, her şerden sana sığınırım.)</span></strong><span style="color: navy"> [Taberani]</span><br /> <strong><span style="color: navy">(Allah’ım, bizi dünya zilletinden ve âhiret azabından muhafaza eyle!)</span></strong><span style="color: navy"> [Müslim]</span><br /> <strong><span style="color: navy">(Allah’ım, günahımı affet ve rızkıma bereket ver!)</span></strong><span style="color: navy"> [İ. Ahmed]</span><br /> <strong><span style="color: navy">(Allah’ım, kötü huy, kötü iş, kötü arzu ve kötü hastalıklardan sana sığınırım.)</span></strong><span style="color: navy"> [Ebu Davud]</span><br /> <strong><span style="color: navy">(Allah’ım, yaptığım ve yapmadığım şeylerin şerrinden sana sığınırım.)</span></strong><span style="color: navy"> [Nesai]</span><br /> <strong><span style="color: navy">(Allah’ım, ölüm anındaki sıkıntılara karşı bana yardım et!)</span></strong><span style="color: navy"> [Tirmizi]</span><br /> <strong><span style="color: navy">(Allah’ım, beni çok şükreden ve çok sabreden kullarından eyle!)</span></strong><span style="color: navy"> [Bezzar]</span><br /> <strong><span style="color: navy">(Allah’ım, beni çok zikreden ve emrine uyandan eyle!)</span></strong><span style="color: navy"> [Tirmizi]</span><br /> <strong><span style="color: navy">(Allah’ım, ilmimi arttır!)</span></strong><span style="color: navy"> [Tirmizi]</span><br /> <strong><span style="color: navy">(Allah’ım, kulak, göz, dil, kalb ve şehvetimin şerrinden sana sığınırım.)</span></strong><span style="color: navy"> [Nesai]</span><br /> <strong><span style="color: navy">(Allah’ım, nankörlükten ve kabir azabından sana sığınırım.) </span></strong><span style="color: navy">[Müslim]</span><br /> <strong><span style="color: navy">(Allah’ım, bana hidayet, takva, tokgözlülük ve zenginlik nasip eyle!) </span></strong><span style="color: navy">[Müslim]</span><br /> <strong><span style="color: navy">(Allah’ım, sıhhat, iffet, güzel ahlâk ver ve kaderine rıza göstermemi nasip et!)</span></strong><span style="color: navy"> [Taberani]</span><br /> <strong><span style="color: navy">(Allah’ım, gazabından rızana, cezandan affına, azabından rahmetine sığınıyorum.)</span></strong><span style="color: navy"> [Müslim]</span><br /> <strong><span style="color: navy">(Allah’ım, her zorluğu bana kolaylaştır! Dünya ve âhirette âfiyet ver!)</span></strong><span style="color: navy"> [Taberani]</span><br /> <strong><span style="color: navy">(Allah’ım, kalbimi ve amelimi riyadan, dilimi yalandan, gözümü hıyanetten koru!)</span></strong><span style="color: navy"> [Hatib]</span><br /> <strong><span style="color: navy">(Allah’ım, beni ilimle zengin et, hilmle süsle, takva ile şereflendir!)</span></strong><span style="color: navy"> [İ. Neccar]</span><br /> </td></tr></table></blockquote><p></p>
[QUOTE="uður1, post: 265343, member: 1016557"] [b]Cevap: Dua Ufku[/b] [TABLE] [TR] [TD="width: 100%, colspan: 2"][CENTER][CENTER][B][COLOR=white]Peygamberimizin duaları[/COLOR][/B][B][COLOR=white][/COLOR][/B][/CENTER][/CENTER][/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 100%, colspan: 2"][/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 100%, colspan: 2"][COLOR=navy] [/COLOR] [B][COLOR=navy]Sual:[/COLOR][/B][COLOR=navy] Her peygamber gibi, Peygamber efendimizin de, hiç günah işlemediği halde, [B](Beni günahtan, küfürden koru)[/B] gibi dualar etmesinin hikmeti nedir?[/COLOR] [B][COLOR=navy]CEVAP[/COLOR][/B] [COLOR=navy]Nasıl dua edileceğini bize öğretmek için, öyle dua etmiştir. Bazıları şöyledir:[/COLOR] [B][COLOR=navy](Allah'ım, bizi açık ve gizli bütün günahlardan koru!)[/COLOR][/B][COLOR=navy] [Taberani][/COLOR] [B][COLOR=navy](Allah’ım, ürpermeyen kalbden ve doymayan nefisten sana sığınırım.)[/COLOR][/B][COLOR=navy] [Müslim][/COLOR] [B][COLOR=navy](Allah’ım, tembellikten, cimrilikten, korkaklıktan, düşkün ihtiyarlıktan sana sığınırım.)[/COLOR][/B][COLOR=navy] [Hâkim][/COLOR] [B][COLOR=navy](Allah’ım, bize dinî musibet verme! Bize acımayanları başımıza musallat etme!)[/COLOR][/B][COLOR=navy] [Tirmizi][/COLOR] [B][COLOR=navy](Allah’ım, bana öyle bir iman ve yakîn ver ki, sonu küfür olmasın!) [/COLOR][/B][COLOR=navy][Tirmizi][/COLOR] [B][COLOR=navy](Allah’ım, denizlerin arasını ayırdığın gibi, beni Cehennem azabından koru!) [/COLOR][/B][COLOR=navy][Tirmizi][/COLOR] [B][COLOR=navy](Allah’ım, bizi dostlarınla dost, düşmanlarınla düşman olanlardan eyle!)[/COLOR][/B][COLOR=navy] [Tirmizi][/COLOR] [B][COLOR=navy](Allah’ım, fayda vermeyen ilimden, kabul edilmeyen amel ve duadan sana sığınırım.)[/COLOR][/B][COLOR=navy] [Müslim][/COLOR] [B][COLOR=navy](Allah’ım, senden, bilip bilmediğim her hayrı ister, her şerden sana sığınırım.)[/COLOR][/B][COLOR=navy] [Taberani][/COLOR] [B][COLOR=navy](Allah’ım, bizi dünya zilletinden ve âhiret azabından muhafaza eyle!)[/COLOR][/B][COLOR=navy] [Müslim][/COLOR] [B][COLOR=navy](Allah’ım, günahımı affet ve rızkıma bereket ver!)[/COLOR][/B][COLOR=navy] [İ. Ahmed][/COLOR] [B][COLOR=navy](Allah’ım, kötü huy, kötü iş, kötü arzu ve kötü hastalıklardan sana sığınırım.)[/COLOR][/B][COLOR=navy] [Ebu Davud][/COLOR] [B][COLOR=navy](Allah’ım, yaptığım ve yapmadığım şeylerin şerrinden sana sığınırım.)[/COLOR][/B][COLOR=navy] [Nesai][/COLOR] [B][COLOR=navy](Allah’ım, ölüm anındaki sıkıntılara karşı bana yardım et!)[/COLOR][/B][COLOR=navy] [Tirmizi][/COLOR] [B][COLOR=navy](Allah’ım, beni çok şükreden ve çok sabreden kullarından eyle!)[/COLOR][/B][COLOR=navy] [Bezzar][/COLOR] [B][COLOR=navy](Allah’ım, beni çok zikreden ve emrine uyandan eyle!)[/COLOR][/B][COLOR=navy] [Tirmizi][/COLOR] [B][COLOR=navy](Allah’ım, ilmimi arttır!)[/COLOR][/B][COLOR=navy] [Tirmizi][/COLOR] [B][COLOR=navy](Allah’ım, kulak, göz, dil, kalb ve şehvetimin şerrinden sana sığınırım.)[/COLOR][/B][COLOR=navy] [Nesai][/COLOR] [B][COLOR=navy](Allah’ım, nankörlükten ve kabir azabından sana sığınırım.) [/COLOR][/B][COLOR=navy][Müslim][/COLOR] [B][COLOR=navy](Allah’ım, bana hidayet, takva, tokgözlülük ve zenginlik nasip eyle!) [/COLOR][/B][COLOR=navy][Müslim][/COLOR] [B][COLOR=navy](Allah’ım, sıhhat, iffet, güzel ahlâk ver ve kaderine rıza göstermemi nasip et!)[/COLOR][/B][COLOR=navy] [Taberani][/COLOR] [B][COLOR=navy](Allah’ım, gazabından rızana, cezandan affına, azabından rahmetine sığınıyorum.)[/COLOR][/B][COLOR=navy] [Müslim][/COLOR] [B][COLOR=navy](Allah’ım, her zorluğu bana kolaylaştır! Dünya ve âhirette âfiyet ver!)[/COLOR][/B][COLOR=navy] [Taberani][/COLOR] [B][COLOR=navy](Allah’ım, kalbimi ve amelimi riyadan, dilimi yalandan, gözümü hıyanetten koru!)[/COLOR][/B][COLOR=navy] [Hatib][/COLOR] [B][COLOR=navy](Allah’ım, beni ilimle zengin et, hilmle süsle, takva ile şereflendir!)[/COLOR][/B][COLOR=navy] [İ. Neccar][/COLOR] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Tefeül...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…