Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Tefeül...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="uður1" data-source="post: 266608" data-attributes="member: 1016557"><p><strong>Cevap: Yalan söylemek</strong></p><p></p><p>Wall Street protestolarına Kur'an'dan çözüm</p><p> 18 Ekim 2011 / 00:01</p><p> Günün Risale-i Nur dersi</p><p> </p><p> <em><strong>Bismillahirrahmanirrahim</strong></em></p><p> İşârâtü’l-İ’câz’da ispat edildiği gibi, bütün <span style="color: #f00"><strong>ihtilâlât-ı beşeriyenin madeni</strong></span> bir kelime olduğu gibi, bütün ahlâk-ı seyyienin menbaı dahi bir kelimedir.</p><p> <strong>Birinci kelime: “Ben tok olayım; başkası açlıktan ölse bana ne!”</strong></p><p> <strong>İkinci kelime: “Sen çalış, ben yiyeyim.”</strong></p><p> Evet, hayat-ı içtimaiye-i beşeriyede havas ve avam, <span style="color: #00f"><strong>yani zenginler ve fakirler</strong></span>, muvazeneleriyle rahatla yaşarlar. O muvazenenin esası ise, havas tabakasında merhamet ve şefkat, aşağısında hürmet ve itaattir.</p><p> <span style="color: #f00"><strong>Şimdi, birinci kelime havas tabakasını zulme, ahlâksızlığa, merhametsizliğe</strong></span> sevk etmiştir. </p><p> <span style="color: #f00"><strong>İkinci kelime avâmı kine, hasede, mübarezeye</strong></span> sevk edip rahat-ı beşeriyeyi birkaç asırdır selb ettiği gibi, şu asırda sa’y, sermaye ile mübareze neticesi, herkesçe malûm olan Avrupa hâdisât-ı azîmesi meydana geldi.</p><p> İşte, medeniyet, bütün cem’iyât-ı hayriye ile ve ahlâkî mektepleriyle ve şedit inzibat ve nizâmâtıyla beşerin o iki tabakasını musalâha edemediği gibi, hayat-ı beşerin iki müthiş yarasını tedavi edememiştir.</p><p> <span style="color: #006400"><strong><span style="color: #f00">Kur’ân</span>, birinci kelimeyi, esasından “vücub-u zekât” ile kal’ eder, tedavi eder. </strong></span></p><p><span style="color: #006400"><strong> İkinci kelimenin esasını “hurmet-i ribâ” ile kal’ edip tedavi eder. </strong></span></p><p> Evet, <span style="color: #00f"><strong>âyet-i Kur’âniye </strong></span>âlem kapısında durup ribâya “Yasaktır” der. “Kavga kapısını kapamak için banka (ribâ) kapısını kapayınız” diyerek insanlara ferman eder, şakirtlerine “Girmeyiniz” emreder. <em>(Yirmi Beşinci Söz, Birinci Şule)</em></p><p> <em><strong>Bediüzzaman Said Nursi</strong></em></p><p> <u><strong>SÖZLÜK:</strong></u></p><p><u><strong> </strong></u>ahlâk-ı seyyie : kötü ahlâk</p><p> avam : halk, fakirler sınıfı</p><p> cem’iyât-ı hayriye : hayır cemiyetleri</p><p> havas : zenginler sınıfı</p><p> hayat-ı içtimaiye-i beşeriye : insanlığın sosyal hayatı</p><p> hurmet-i ribâ : fâizin haramlığı</p><p> ihtilâlât-ı beşeriye : insanlardaki ihtilaller, karışıklıklar</p><p> inzibat : âsayiş, düzen</p><p> kal’ etmek : kaldırmak</p><p> menba : kaynak</p><p> musalahâ : barıştırma</p><p> muvazene : denge</p><p> mübareze : mücadele, çatışma</p><p> ribâ : faiz</p><p> sa’y: çalışmak, çalışanlar</p><p> selb etmek : ortadan kaldırmak</p><p> şedit : şiddetli</p><p> vücub-u zekât : zekâtın farz oluşu</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="uður1, post: 266608, member: 1016557"] [b]Cevap: Yalan söylemek[/b] Wall Street protestolarına Kur'an'dan çözüm 18 Ekim 2011 / 00:01 Günün Risale-i Nur dersi [I][B]Bismillahirrahmanirrahim[/B][/I] İşârâtü’l-İ’câz’da ispat edildiği gibi, bütün [COLOR=#f00][B]ihtilâlât-ı beşeriyenin madeni[/B][/COLOR] bir kelime olduğu gibi, bütün ahlâk-ı seyyienin menbaı dahi bir kelimedir. [B]Birinci kelime: “Ben tok olayım; başkası açlıktan ölse bana ne!”[/B] [B]İkinci kelime: “Sen çalış, ben yiyeyim.”[/B] Evet, hayat-ı içtimaiye-i beşeriyede havas ve avam, [COLOR=#00f][B]yani zenginler ve fakirler[/B][/COLOR], muvazeneleriyle rahatla yaşarlar. O muvazenenin esası ise, havas tabakasında merhamet ve şefkat, aşağısında hürmet ve itaattir. [COLOR=#f00][B]Şimdi, birinci kelime havas tabakasını zulme, ahlâksızlığa, merhametsizliğe[/B][/COLOR] sevk etmiştir. [COLOR=#f00][B]İkinci kelime avâmı kine, hasede, mübarezeye[/B][/COLOR] sevk edip rahat-ı beşeriyeyi birkaç asırdır selb ettiği gibi, şu asırda sa’y, sermaye ile mübareze neticesi, herkesçe malûm olan Avrupa hâdisât-ı azîmesi meydana geldi. İşte, medeniyet, bütün cem’iyât-ı hayriye ile ve ahlâkî mektepleriyle ve şedit inzibat ve nizâmâtıyla beşerin o iki tabakasını musalâha edemediği gibi, hayat-ı beşerin iki müthiş yarasını tedavi edememiştir. [COLOR=#006400][B][COLOR=#f00]Kur’ân[/COLOR], birinci kelimeyi, esasından “vücub-u zekât” ile kal’ eder, tedavi eder. İkinci kelimenin esasını “hurmet-i ribâ” ile kal’ edip tedavi eder. [/B][/COLOR] Evet, [COLOR=#00f][B]âyet-i Kur’âniye [/B][/COLOR]âlem kapısında durup ribâya “Yasaktır” der. “Kavga kapısını kapamak için banka (ribâ) kapısını kapayınız” diyerek insanlara ferman eder, şakirtlerine “Girmeyiniz” emreder. [I](Yirmi Beşinci Söz, Birinci Şule)[/I] [I][B]Bediüzzaman Said Nursi[/B][/I] [U][B]SÖZLÜK: [/B][/U]ahlâk-ı seyyie : kötü ahlâk avam : halk, fakirler sınıfı cem’iyât-ı hayriye : hayır cemiyetleri havas : zenginler sınıfı hayat-ı içtimaiye-i beşeriye : insanlığın sosyal hayatı hurmet-i ribâ : fâizin haramlığı ihtilâlât-ı beşeriye : insanlardaki ihtilaller, karışıklıklar inzibat : âsayiş, düzen kal’ etmek : kaldırmak menba : kaynak musalahâ : barıştırma muvazene : denge mübareze : mücadele, çatışma ribâ : faiz sa’y: çalışmak, çalışanlar selb etmek : ortadan kaldırmak şedit : şiddetli vücub-u zekât : zekâtın farz oluşu [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Tefeül...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…