Tek din islamdır!!

ozgurruh

New member
Yüce Allah katında tek din İslamdır.Diğerleri ya tamamen uydurma batıl dindir ya da İslamiyetin bozulma şekilleridir.Yoksa özünde hepsi aynıdır.Değişen kısımları (diğer dinlerdeki)ya insanın nefsi yapısından dolayı(tembellik:namazı kaldırma vs.)ya da putperestlikten geliyor. Putperestlikte insanların yaratılışından gelen bir huydur. buradaki putperestlik kelimesi mecazidir kastettiğim bir şeye olduğundan fazlasını yükleme ya da eksik göstermedir.Bu anlayışa göre Yahudilerin kendini kutsal topluluk görmesi.Sonra tapılan buda rahibi heykeli gibi...

Her peygamberle İslam inmiştir farklı olansa şeriatleriydi yani kurallar zinciri.Peygamber efendimize, diğer peygamberlerden farklı olarak , şeriatı bir topluluğa değil bütün insanlara gelmiştir.Böylece genel geçer şeriat kuralları vardır.Mesela namaz dinin direğidir her peygamberle gelmiştir.Ama namazın sayısı şeriat kuralıydı, farklılık göstermişti peygamberler arasında.

İnşAllah öğretici bir yazı olmuştur.Teşekkür ediyorum.Saygılarımla...

tamasker1

Active member
Özet yazınız öğretici olmasının yanında tam 12 den vurmuştur. Tüm kelimelerinizi şahsım adına tasdik ediyorum. Elinize sağlık.

ozgurruh

New member
Teşekkür ediyorum.bunlar kendi araştırmalarım sonucunda çıkardığım sonuçlardı,paylaşmak istedim.Ben inancım er yada geç İslam dünyaya hakim olacaktır.Bu Levhi Mahfuz da bildirilmiş bir gerçektir.teşekkürler.