Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Genel ve Güncel Haberler
Teke Tek programına katılan Türbanlı üniversiteliden şaşırtan sözler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Hamiyetkar" data-source="post: 14324" data-attributes="member: 597"><p><strong>O Herifi Sevmiyorum!</strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px">O HERİFİ SEVMİYORUM</span></span></strong></p><p></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'">Düşünün ki karşımıza bir insan çıktı ve “Ben Allah’ı sevmiyorum” dedi, tepkimiz ve yaklaşımımız nasıl olurdu? O insanın nam-ı hesabına üzülür müydük yoksa o insana karşı kinle mi dolardık? İhtimal-i kavidir ki, ya o kişiye cehenneme kadar yolun var, sevmiyorsan sevme, Allah Teala senin sevgine mi muhtaç ahmak herif, derdik veyahut da İslam ve iman aşkıyla yanan birisi isek, Allah’ın ihsanlarını, lütuflarını, nimetlerini zikrederek, Allah’ı niçin sevmemiz gerektiğini güzel bir lisanla anlatırdık. Fakat son tahlilde; sevip sevmeme kararını yine ona bırakırdık.</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px">O herif ile ilk paragraftaki “Allah” lafzına bakıp da, sakın ha Allah sevgisi ile bir insan sevgisini bırakın karşılıklı kefelere koymayı, mukayese ettiğimi dahi düşünmeyin. Hâşâ, yüz bin defa hâşâ ve kella! Anlatmak istediğim ve kastettiğim mana şu ki; yerleri ve gökleri yaratan, bütün mevcudatı ve mahlûkatı halkedip emrine musahhar eden, bizleri doyuran ve yaşatan, canımızı almaya muktedir olup ahirrette de tekrar diriltecek olan Yücelerin yücesi, Sultan-ı kâinat, Sahib-i mevcudat olan Hazret-i Allah’ ı sevmeyene dahi cebren bir muamele reva görülmezken, nerde kaldı Allah’ın yarattığı kullardan bir kulu sevmemek suç sayılsın?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px">Sevgi ayrı bir şey, saygı ayrı bir şey… </span></span><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px">Kanun nazarında saygısızlığın cezası vardır ama sevgisizliğin cezası yoktur! Saygı akvalen olur, efalen olur, ahvalen olur, etvaren olur; yani dışarıya akseder. Sevgi ise sadece ve sadece kalben olur, yani içeride gizlidir. Hiçbir kimsenin, hiçbir kanunun, hiçbir otoritenin haddi ve hakkı değildir ki; bir insanı zorla sevdirsin, filan kişiyi sevin desin, filan insana minnet duygusuyla yaşayın, diye emretsin… </span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px">O herif müthiş bir insan! Müthiş işlere imza atan harikulade bir devlet adamı. Zekâsı standartların üstünde. Son asrın en önemli üç beş şahsiyetinden biri. Evet, tüm bunları kabul edip, hakkını teslim ediyorum. Zira bunları görmemek için, bu zamanda ve bu zeminde yaşamamış olmak lazım. </span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px">Lakin dediğim gibi; sevmek ayrı, saymak ayrı… O herifi sevmiyorum! Kalbimde ona karşı sevgi yok! </span></span><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px">Ben Bediüzzaman Said Nursî'yi seviyorum arkadaş. Vesselam. </span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hamiyetkar, post: 14324, member: 597"] [b]O Herifi Sevmiyorum![/b] [CENTER][B][FONT=Arial][SIZE=3]O HERİFİ SEVMİYORUM[/SIZE][/FONT][/B][/CENTER] [SIZE=3][FONT=Arial]Düşünün ki karşımıza bir insan çıktı ve “Ben Allah’ı sevmiyorum” dedi, tepkimiz ve yaklaşımımız nasıl olurdu? O insanın nam-ı hesabına üzülür müydük yoksa o insana karşı kinle mi dolardık? İhtimal-i kavidir ki, ya o kişiye cehenneme kadar yolun var, sevmiyorsan sevme, Allah Teala senin sevgine mi muhtaç ahmak herif, derdik veyahut da İslam ve iman aşkıyla yanan birisi isek, Allah’ın ihsanlarını, lütuflarını, nimetlerini zikrederek, Allah’ı niçin sevmemiz gerektiğini güzel bir lisanla anlatırdık. Fakat son tahlilde; sevip sevmeme kararını yine ona bırakırdık.[/FONT][/SIZE] [FONT=Arial][SIZE=3]O herif ile ilk paragraftaki “Allah” lafzına bakıp da, sakın ha Allah sevgisi ile bir insan sevgisini bırakın karşılıklı kefelere koymayı, mukayese ettiğimi dahi düşünmeyin. Hâşâ, yüz bin defa hâşâ ve kella! Anlatmak istediğim ve kastettiğim mana şu ki; yerleri ve gökleri yaratan, bütün mevcudatı ve mahlûkatı halkedip emrine musahhar eden, bizleri doyuran ve yaşatan, canımızı almaya muktedir olup ahirrette de tekrar diriltecek olan Yücelerin yücesi, Sultan-ı kâinat, Sahib-i mevcudat olan Hazret-i Allah’ ı sevmeyene dahi cebren bir muamele reva görülmezken, nerde kaldı Allah’ın yarattığı kullardan bir kulu sevmemek suç sayılsın?[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3]Sevgi ayrı bir şey, saygı ayrı bir şey… [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=3]Kanun nazarında saygısızlığın cezası vardır ama sevgisizliğin cezası yoktur! Saygı akvalen olur, efalen olur, ahvalen olur, etvaren olur; yani dışarıya akseder. Sevgi ise sadece ve sadece kalben olur, yani içeride gizlidir. Hiçbir kimsenin, hiçbir kanunun, hiçbir otoritenin haddi ve hakkı değildir ki; bir insanı zorla sevdirsin, filan kişiyi sevin desin, filan insana minnet duygusuyla yaşayın, diye emretsin… [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3]O herif müthiş bir insan! Müthiş işlere imza atan harikulade bir devlet adamı. Zekâsı standartların üstünde. Son asrın en önemli üç beş şahsiyetinden biri. Evet, tüm bunları kabul edip, hakkını teslim ediyorum. Zira bunları görmemek için, bu zamanda ve bu zeminde yaşamamış olmak lazım. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3]Lakin dediğim gibi; sevmek ayrı, saymak ayrı… O herifi sevmiyorum! Kalbimde ona karşı sevgi yok! [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=3]Ben Bediüzzaman Said Nursî'yi seviyorum arkadaş. Vesselam. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Genel ve Güncel Haberler
Teke Tek programına katılan Türbanlı üniversiteliden şaşırtan sözler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…