Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Temel Fıkraları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Sergerdan" data-source="post: 69490" data-attributes="member: 2492"><p>Dolaylı bir örnek vereyim,şer olanını siz düşünün. :angel: Aşagıda ehemmiyetsiz bir işteki ihlasa örnek var,ehl-i dalaletinkileri siz bulun bakim.Mesela ehl-i dünyanın hususan medeniyetin şimdiki insanları dünyanın fani yüzü cihetiyle o kadar ihlaslılardıki belkide dünyayı imar eden müslümanlardan ziyade onlar oldu.</p><p></p><p></p><p></p><p><strong>Kırk Altın, Kırk Sopa </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Sultan Mahmut'a kabiliyetli bir adamdan söz ettiler. “Adam çok maharetli. Bir metre uzaklıktan, ipliği iğneye geçiriyor” diyerek övgüyle anlattılar.. Sultan görmek istedi ve maharetli adamın huzuruna getirilmesini emretti. </strong></p><p><strong>Adamı getirdiler. Sultan'ın huzurunda ve herkesin şaşkın bakışları arasında ipliği eline aldı, masanın diğer ucunda bulunan iğnenin deliğinden bir atışta geçirdi. Gösteriyi izleyenlerden büyük beğeni topladı. Sultan Mahmut sordu: </strong></p><p><strong>-"Ne kadar zamanda öğrendin bunu?" Adam: </strong></p><p><strong>-"Kırk yılımı verdim, tam 40 yıl çalıştım iğneği iplikten geçirmek için." dedi. </strong></p><p><strong>Padişah bunun üzerine emir verdi: </strong></p><p><strong>-“40 altın verin bu adama, 40 da sopa vurun”. Emir üzerine 40 altını verdiler, 40 sopayı vurdular adama. Daha sonra veziri padişaha nedenini sordu. Hükümdar: </strong></p><p><strong>-"Hünerine, becerisine verdim 40 altını. bir metreden iğnenin deliğinden ipliği geçirdi. Kimsenin yapamadığını yaptı ve haketti altınları. 40 sopa ise, 40 yılını böylesine boş, kimseye yararı olmayan bir uğraşla geçirdiği için" dedi. </strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sergerdan, post: 69490, member: 2492"] Dolaylı bir örnek vereyim,şer olanını siz düşünün. :angel: Aşagıda ehemmiyetsiz bir işteki ihlasa örnek var,ehl-i dalaletinkileri siz bulun bakim.Mesela ehl-i dünyanın hususan medeniyetin şimdiki insanları dünyanın fani yüzü cihetiyle o kadar ihlaslılardıki belkide dünyayı imar eden müslümanlardan ziyade onlar oldu. [b]Kırk Altın, Kırk Sopa Sultan Mahmut'a kabiliyetli bir adamdan söz ettiler. “Adam çok maharetli. Bir metre uzaklıktan, ipliği iğneye geçiriyor” diyerek övgüyle anlattılar.. Sultan görmek istedi ve maharetli adamın huzuruna getirilmesini emretti. Adamı getirdiler. Sultan'ın huzurunda ve herkesin şaşkın bakışları arasında ipliği eline aldı, masanın diğer ucunda bulunan iğnenin deliğinden bir atışta geçirdi. Gösteriyi izleyenlerden büyük beğeni topladı. Sultan Mahmut sordu: -"Ne kadar zamanda öğrendin bunu?" Adam: -"Kırk yılımı verdim, tam 40 yıl çalıştım iğneği iplikten geçirmek için." dedi. Padişah bunun üzerine emir verdi: -“40 altın verin bu adama, 40 da sopa vurun”. Emir üzerine 40 altını verdiler, 40 sopayı vurdular adama. Daha sonra veziri padişaha nedenini sordu. Hükümdar: -"Hünerine, becerisine verdim 40 altını. bir metreden iğnenin deliğinden ipliği geçirdi. Kimsenin yapamadığını yaptı ve haketti altınları. 40 sopa ise, 40 yılını böylesine boş, kimseye yararı olmayan bir uğraşla geçirdiği için" dedi. [/b] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Temel Fıkraları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…