Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İslama Göre Hayat
Terâvîh Namazı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 258823" data-attributes="member: 1004566"><p><strong>Terâvîh Namazı</strong> </p><p></p><p></p><p></p><p></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px">Cenâb-ı Hak buyuruyor:</span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><strong>“…Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bütün bunlar, sayıyı tamamlamanız ve size doğru yolu göstermesine karşılık, Allah'ı tazim etmeniz, şükretmeniz içindir.” </strong>(Bakara, 185)</span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><strong><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px">Rasûlullah (sav) buyurdular:</span></span></strong></p><p></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><strong><em>“Allâh Teâlâ Ramazan’da orucu farz kıldı, ben de</em> <em>(terâvîh)</em> <em>namazını sünnet kıldım.”</em></strong> (İbn-i Mâce, Salât, 173)</span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px">Hz. Âişe (ranha) vâlidemiz şöyle buyurur:</span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px">“Allâh Rasûlü (sav), Ramazan ayında bir gece mescidde nâfile namaz kılmıştı. Birçok kimse de ona uyarak namaz kıldı. Sabah olunca ashâb:</span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px">–Rasûlullâh geceleyin mescidde namaz kıldı. diye konuştular.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px">Nebiyy-i Ekrem (sav) ertesi gece de namaz kıldı. Halk, yine bunu konuştu; katılanların sayısı da iyice arttı. Üçüncü veya dördüncü gece insanlar yine toplandı. Öyle ki, mescid onları alamayacak hâle geldi. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px">Ancak Allâh Rasûlü, sonraki gece onların yanına çıkmadı. Sabah olunca Efendimiz:</span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><em>“–Yaptığınızı gördüm. Yanınıza çıkmaktan beni alıkoyan şey, bu namazın sizlere farz oluvermesinden korkmamdır.”</em> buyurdu.” (Buhârî, Terâvîh, 1; Müslim, Müsâfirîn, 177) (Osman Nûri Topbaş, Hz. Muhammed Mustafa (sav)-2, Erkam Yay.)</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 258823, member: 1004566"] [B]Terâvîh Namazı[/B] [FONT=Century Gothic][SIZE=3]Cenâb-ı Hak buyuruyor:[/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][B]“…Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bütün bunlar, sayıyı tamamlamanız ve size doğru yolu göstermesine karşılık, Allah'ı tazim etmeniz, şükretmeniz içindir.” [/B](Bakara, 185)[/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [B][FONT=Century Gothic][SIZE=3]Rasûlullah (sav) buyurdular:[/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][B][I]“Allâh Teâlâ Ramazan’da orucu farz kıldı, ben de[/I] [I](terâvîh)[/I] [I]namazını sünnet kıldım.”[/I][/B] (İbn-i Mâce, Salât, 173)[/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3]Hz. Âişe (ranha) vâlidemiz şöyle buyurur:[/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3]“Allâh Rasûlü (sav), Ramazan ayında bir gece mescidde nâfile namaz kılmıştı. Birçok kimse de ona uyarak namaz kıldı. Sabah olunca ashâb:[/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3]–Rasûlullâh geceleyin mescidde namaz kıldı. diye konuştular.[/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3]Nebiyy-i Ekrem (sav) ertesi gece de namaz kıldı. Halk, yine bunu konuştu; katılanların sayısı da iyice arttı. Üçüncü veya dördüncü gece insanlar yine toplandı. Öyle ki, mescid onları alamayacak hâle geldi. [/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3]Ancak Allâh Rasûlü, sonraki gece onların yanına çıkmadı. Sabah olunca Efendimiz:[/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][I]“–Yaptığınızı gördüm. Yanınıza çıkmaktan beni alıkoyan şey, bu namazın sizlere farz oluvermesinden korkmamdır.”[/I] buyurdu.” (Buhârî, Terâvîh, 1; Müslim, Müsâfirîn, 177) (Osman Nûri Topbaş, Hz. Muhammed Mustafa (sav)-2, Erkam Yay.)[/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İslama Göre Hayat
Terâvîh Namazı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…