Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur ve Nur Cemaati
Tesbihat Hakkında Sual
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="dundarmete" data-source="post: 197102" data-attributes="member: 1006345"><p>Ya bu ne iştir. Şehvet elbette herşeye karşı olabilir ama biraz dürüst davranalım. Adı anıldığında akla ne geldiği açıktır. Bunu zorlamanın ne anlamı var. Kadın ile erkek arasındaki eşitlik kavramına girmek istemiyorum. Bazı farklar olması eşitliğe aykırı değildir. Kadının erkeklere nazaran şehevani hisleri daha fazla celbediyor olması yaratılıştan ileri gelir ve erkeğe yada kadına herhangi bir üstünlük kazandırmaz. Herşey birebir aynı olacak diye bir kaide yoktur. Erkek fiziken kadından daha güçlüdür. Bu nedenle savaşlarda erkekler çarpışır. Kadınlar değil. Ama bu kadınlara eksik yapmaz. Onların da başka özellikleri vardır. Bir insanın iki ayrı uzvu gibi. Kulak olmasa olmaz. Ama göz olmasa da olmaz. İkisi aynı değildir ama ikisi de olmazsa olmaz. Dua da ayrıca zikrediliyor olması da bu noktadan hikmetli olabilir. Bunu da bazı arkadaşlarımızın belirttiği kavrayamıyor olabiliriz ama yapım gereği meseleleri bu şekilde kapatmayı da sevmem. Allah'ın verdiği akılla son noktaya kadar düşünmek isterim. </p><p></p><p>Şimdi duaya dönersek tekrar ben umumi olarak fazla olan görüşe ve yaratılıştan gelen kimi özelliklere gönderme yapıldığını düşünüyorum. Mesela bir belde de 1000 kadın 5 erkek olması ile 1000 erkek 5 kadın olması aynı şey değildir. Kadının yaratılıştan gelen bir celbetme özelliği var. Bir kadın bu nedenle 1000 insanı yada daha fazlasını günaha sokar. (Ama bu durum onu üstün yada eksik yapmaz.)Ama erkek de baştan çıkarma özelliğine sahip olabilir ama günaha sokma potansiyeli aynı değildir. Platform biraz nezih olduğu için herşeyi açık açık yazamıyorum. Yani anlaşıldığını zannediyorum. Şimdi bir beldede 2 banka olsa ve biri 10000 TL rüşvet yiyor olsa; diğeri de 1000 TL rüşvet yiyor olsa bu beldede ki bir şahıs bizim beldedeki bankalar 11000 TL rüşvet yiyor diyemez. Haksızlık eder. Çünkü ortada 10 kat daha fazla yiyen var. Bunu ayrıca belirtmek lazım. Hem fazla yiyen halkın esas malından yediği için çok can yakıyor ama diğerinin yedikleri belli olmuyor, ancak araştırıldığında ortaya çıkıyor olsa o zaman bu ikisini müsavi görmek doğru olmaz zannımca. O nedenle duada şehvetten Allah'a sığınmak gibi bir dua olsaydı belki insanlar tarafından tam olarak anlaşılamayacaktı. Yorumlar artacaktı. Burada kadın denmesi nedeniyle 10000 tl rüşvet yiyen bankaya işaret edilmiş olabilir.(OLABİLİR). </p><p></p><p>Bir de sırf cevap olsun diye değil de gerekten mantıki itirazlar yapılabilirse daha hoş olur inşallah.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dundarmete, post: 197102, member: 1006345"] Ya bu ne iştir. Şehvet elbette herşeye karşı olabilir ama biraz dürüst davranalım. Adı anıldığında akla ne geldiği açıktır. Bunu zorlamanın ne anlamı var. Kadın ile erkek arasındaki eşitlik kavramına girmek istemiyorum. Bazı farklar olması eşitliğe aykırı değildir. Kadının erkeklere nazaran şehevani hisleri daha fazla celbediyor olması yaratılıştan ileri gelir ve erkeğe yada kadına herhangi bir üstünlük kazandırmaz. Herşey birebir aynı olacak diye bir kaide yoktur. Erkek fiziken kadından daha güçlüdür. Bu nedenle savaşlarda erkekler çarpışır. Kadınlar değil. Ama bu kadınlara eksik yapmaz. Onların da başka özellikleri vardır. Bir insanın iki ayrı uzvu gibi. Kulak olmasa olmaz. Ama göz olmasa da olmaz. İkisi aynı değildir ama ikisi de olmazsa olmaz. Dua da ayrıca zikrediliyor olması da bu noktadan hikmetli olabilir. Bunu da bazı arkadaşlarımızın belirttiği kavrayamıyor olabiliriz ama yapım gereği meseleleri bu şekilde kapatmayı da sevmem. Allah'ın verdiği akılla son noktaya kadar düşünmek isterim. Şimdi duaya dönersek tekrar ben umumi olarak fazla olan görüşe ve yaratılıştan gelen kimi özelliklere gönderme yapıldığını düşünüyorum. Mesela bir belde de 1000 kadın 5 erkek olması ile 1000 erkek 5 kadın olması aynı şey değildir. Kadının yaratılıştan gelen bir celbetme özelliği var. Bir kadın bu nedenle 1000 insanı yada daha fazlasını günaha sokar. (Ama bu durum onu üstün yada eksik yapmaz.)Ama erkek de baştan çıkarma özelliğine sahip olabilir ama günaha sokma potansiyeli aynı değildir. Platform biraz nezih olduğu için herşeyi açık açık yazamıyorum. Yani anlaşıldığını zannediyorum. Şimdi bir beldede 2 banka olsa ve biri 10000 TL rüşvet yiyor olsa; diğeri de 1000 TL rüşvet yiyor olsa bu beldede ki bir şahıs bizim beldedeki bankalar 11000 TL rüşvet yiyor diyemez. Haksızlık eder. Çünkü ortada 10 kat daha fazla yiyen var. Bunu ayrıca belirtmek lazım. Hem fazla yiyen halkın esas malından yediği için çok can yakıyor ama diğerinin yedikleri belli olmuyor, ancak araştırıldığında ortaya çıkıyor olsa o zaman bu ikisini müsavi görmek doğru olmaz zannımca. O nedenle duada şehvetten Allah'a sığınmak gibi bir dua olsaydı belki insanlar tarafından tam olarak anlaşılamayacaktı. Yorumlar artacaktı. Burada kadın denmesi nedeniyle 10000 tl rüşvet yiyen bankaya işaret edilmiş olabilir.(OLABİLİR). Bir de sırf cevap olsun diye değil de gerekten mantıki itirazlar yapılabilirse daha hoş olur inşallah. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur ve Nur Cemaati
Tesbihat Hakkında Sual
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…