tesbihattaki nisaları rical yapıyoruzz:):)

thewords

Member
alakası yok tesbihatta reform yapmaya çalışıyosunuz :)
çünkü ahirzamanda en dehşetli rol oynayan taifeyi nisa değilmi ..onun için siz kardeşlerimizde kötü nisaların şerrinden Allaha Sığının ,, ;)

illailayh

Active member
thewords ' Alıntı:
alakası yok tesbihatta reform yapmaya çalışıyosunuz :)
çünkü ahirzamanda en dehşetli rol oynayan taifeyi nisa değilmi ..onun için siz kardeşlerimizde kötü nisaların şerrinden Allaha Sığının ,, ;)

taife-i rical tertemiz yani öyle mi?????

Dideban

New member
Burada mesele temiz olup olmamak değil, tesbihatta öyle denmesinin nedeni ahirzaman fitnesinden(taifei nisa) Allah a sığınmadır, burada ahirzaman fitnesi deniliyorsada hepsi kastedilmiyor yanlış anlaşılmasın,

thewords

Member
illailayh ' Alıntı:
hadisi merak etmekle beraber hakiki nur talebesi hanımların derecesi tartısılmaz demi??

:S Yine hadis-i şerifte, Hayâ güzeldir, fakat kadında daha güzeldir buyuruldu. Bununla beraber şehvetin de onda dokuzu kadındadır. Bunu frenleyen ise kadının hayasıdır. Haya perdesi yıkılınca her türlü rezalet, ahlaksızlık toplumu kuşatır. Sosyetede olup bitenlerin yer aldığı magazin haberleri bunun en güzel ispatıdır.

Hadis-i şerifin beyanlarıyla haya, kadınlarda çok önemlidir. Zira millî ahlâkın bozulmasında, hatta âhirzaman fitnesinde, yüzsüz yani haya hissini kaybetmiş kadın ve kızların rolü büyük olduğunu anlatan Bediüzzaman Hazretleri diyor ki:

“Fitne-i âhirzaman’ın mahiyeti bana göründü ki; o fitnenin en dehşetlisi ve cazibedarı, kadınların yüzsüz yüzünden çıkıyor. İhtiyarı selbedip, pervane gibi sefahet ateşine atıyor. Ve bir dakika hayat-ı dünyeviyeyi, senelerle hayat-ı bâkiyeye tercih ettiriyor. Ben bir gün sokağa bakarken, o fitnenin tesirli bir nümunesini hissettim. Gençlere çok acıdım.” (Gençlik Rehberi sh: 17)

Artı Nur talebesi kardeşlere ve ablalara bişi demek kimsenin haddi değil konunun yönü çewrilmese..
Allah Müzeyyene gibi üstad zamanında hizmet eden abların mekanını cennet etsin..

illailayh

Active member
affen abi konu saptı... ben artık duamı böllee yapıcam (ricallere ölümm:):):):) hocaefendı son kıtabında bu konuya degınmıstı benımde mantıgıma cok uydu vesselam...

thewords

Member
illailayh ' Alıntı:
affen abi konu saptı... ben artık duamı böllee yapıcam (ricallere ölümm:):):):) hocaefendı son kıtabında bu konuya degınmıstı benımde mantıgıma cok uydu vesselam...

Duâ eden adam bilir ki, birisi var ki; onun sesini dinler, derdine derman yetiştirir, ona merhamet eder. Onun kudret eli herşey'e yetişir.
dua etde yeter bizede dua et barii..